Şimdi Ara

biostan ram mhz nasıl arttırabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
15.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar vatan bilgisayardan yeni bilgisayar aldım ram olarak 1600 mhz ddr3 ram aldım ancak satış temsilcisi bana biostan ramlerin 1333 mhz olarak görünceğini söyledi ve 1600 mhz çıkarma işlemini onlar yapmıyormuş siz kendiniz çıkarcaksınız dedi ben yapın dememe rağmen yapmadılar ben ram mhz biostan nasıl yükseltebilirm anakartın modeli GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX-SB50 AM3 DDR3 1866 (O/C) ANAKART

• bende biraz gigabyte bios antipatisi var arkadaşla uğraşa uğraşa bulduk onla bir görüş istersen
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41163882

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 14 Temmuz 2010; 21:28:52 >
  • gerek kalmadı gigabyte mail attım cevap verdiler ayarladım maile gelen cevabı yazıyım böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur belki

Merhaba,

Bellek hızı için, “BIOS Setup” altında bulunan “Motherboard Intelligent Tweaker” menüsünde bellek hızı ve belleklerin voltaj gereksinimleri ile ilgili ayarlar yapmak gerekmektedir. Bu ayarlardan ilki “Set Memory Clock” seçeneğidir. Bu seçeneği “Manual” olarak değiştirip, bir alt satırda bulunan “Memory Clock” seçeneği ile uygun bellek çarpanını seçerek, çarpan değerinin yanındaki bellek hızı değerini 1600MHz olarak ayarladıktan sonra, “System Voltage Control” seçeneğini “Manual” olarak ayarlayıp, “DDR3 Voltage Control” seçeneği aracılığı ile belleklerinizin ihtiyaç duyduğu gücü ayarladıktan sonra bu ayarları kaydettiğinizde bellekleriniz, kendi doğal hızında çalışacaktır. Bellek yuvalarına standart olarak 1.5V güç uygulandığından, daha yüksek güç gereksinimi olan bellekler için belirttiğimiz bu seçeneğin ayarlanması gerekmektedir. Belleklerinizin güç gereksinimi, genellikle bellek üzerindeki etikette yer almaktadır. Bilgilerinize.

bellek voltajını ise 1.65 v çıkardım

• quote:

Orijinalden alıntı: daemon400

gerek kalmadı gigabyte mail attım cevap verdiler ayarladım maile gelen cevabı yazıyım böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur belki

Merhaba,

Bellek hızı için, “BIOS Setup” altında bulunan “Motherboard Intelligent Tweaker” menüsünde bellek hızı ve belleklerin voltaj gereksinimleri ile ilgili ayarlar yapmak gerekmektedir. Bu ayarlardan ilki “Set Memory Clock” seçeneğidir. Bu seçeneği “Manual” olarak değiştirip, bir alt satırda bulunan “Memory Clock” seçeneği ile uygun bellek çarpanını seçerek, çarpan değerinin yanındaki bellek hızı değerini 1600MHz olarak ayarladıktan sonra, “System Voltage Control” seçeneğini “Manual” olarak ayarlayıp, “DDR3 Voltage Control” seçeneği aracılığı ile belleklerinizin ihtiyaç duyduğu gücü ayarladıktan sonra bu ayarları kaydettiğinizde bellekleriniz, kendi doğal hızında çalışacaktır. Bellek yuvalarına standart olarak 1.5V güç uygulandığından, daha yüksek güç gereksinimi olan bellekler için belirttiğimiz bu seçeneğin ayarlanması gerekmektedir. Belleklerinizin güç gereksinimi, genellikle bellek üzerindeki etikette yer almaktadır. Bilgilerinize.

evet biz de zor bela aynısını yaptık gözün aydın güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: daemon400

gerek kalmadı gigabyte mail attım cevap verdiler ayarladım maile gelen cevabı yazıyım böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur belki

Merhaba,

evet biz de zor bela aynısını yaptık gözün aydın güle güle kullan.

teşekkürler arkadaşım

• Arkadaşlar ben bir şey soracağım ben de Kingston 2 gb. ddr2 ve "363,3 mhz x 2" şeklinde bir ram var. Bunun "clock" ayarları nasıl olmalıdır en iyi şekilde ? CPU-Z ile baktım sırayla " 6.0, 6 , 6 , 18 , 25 " şeklindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kovboy0950

Arkadaşlar ben bir şey soracağım ben de Kingston 2 gb. ddr2 ve "363,3 mhz x 2" şeklinde bir ram var. Bunun "clock" ayarları nasıl olmalıdır en iyi şekilde ? CPU-Z ile baktım sırayla " 6.0, 6 , 6 , 18 , 25 " şeklindedir.

o ram büyük ihtimal 667MHz cl5 tir. cpu z spd ss eklermisin? jedec diye bölümler olması lazım orayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kovboy0950

Arkadaşlar ben bir şey soracağım ben de Kingston 2 gb. ddr2 ve "363,3 mhz x 2" şeklinde bir ram var. Bunun "clock" ayarları nasıl olmalıdır en iyi şekilde ? CPU-Z ile baktım sırayla " 6.0, 6 , 6 , 18 , 25 " şeklindedir.

o ram büyük ihtimal 667MHz cl5 tir. cpu z spd ss eklermisin? jedec diye bölümler olması lazım orayı.

hocam dediğin ss'yi ekledim buyur. Resmin kalitesi kötü olabilir.

biostan ram mhz nasıl arttırabilirim

o dediğim 363,3 x 2 yani 726,6 mhz ram, işlemciye overclock yapınca 400+ ... x 2 şeklinde oluyor. Şuan işlemci overlclock'lu değil geri aldım. Ama az - biraz hatırladığım kadarıyla eskiden o/c yapmadan önce işlemciye cpu-z'da 390-380 mhz. civarı yazardı. (yani yarısı o kadar yazardı.) şuan o/c yok 363,3 mhz yazıyor anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovboy0950 -- 22 Ağustos 2010; 2:01:50 >

• 800MHz cl6 imiş fsb'yi biraz artırın 400 olur cpu z'de.
  • quote:

800MHz cl6 imiş fsb'yi biraz artırın 400 olur cpu z'de.

FSB derken ram fsb'si dimi ?
  • bir tane fsb var zaten. fsb*memory multiplier = dram frequency, fsb*cpu ratio= cpu frequency.
  • yani işlemci o/c yapıcam sadece fsb arttırarak neyse kalsın o zaman işlemciyi o/c yapamam sorun çıkıyor.
  • işlemcin nedir?
  • amd athlon 64 x2 5600+ 2.91 ghz. elimde stok fan var ondan fsb arttırınca voltaj da istiyor voltaj verince de fan eksikliğinden dolayı oyunlarda falan sorun olabiliyor. en son o/c yaptığımda 3.26 ghz olmuştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.