Şimdi Ara

Biostan anluyan varsa lütfen yardım etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bilgisayarımın biosunu yenileyim derken hata verdi bende bilgisayarı kapattım ondan sonra açmaya çalıştığımda açılmıyor ve setup ayarlarında giremiyorum böyle yazılar çıkıyor anlayan varsa yardımcı olurlarsa çok iyi olur.

Award boot block bios v.1.0
    conpgright (c) 2000.award sorfware.inc

bios rom checksımn error

disk boot fuıllre ınser system disk and presse enter

yardımınızı bekliyorm lütfen bilen varsa çabuk mesaj atsa iyi olur

ANAKARTİN MODELİ: asuP4PE-X/TE BİOSU BU
    ALLAHTAN DİGER BİLGİSAYARA YÜKLEMEMİŞİM YOK ONLARDA GİDERDİ

Asus anakart sitesinde arkadaşlar bana programı yüklediler sağ olsunlar bende Sonra bu diskete flash yakmak icin programi Aflash V2.21 (dos icin) kopyala. Sonra P4PE-X/TE BIOS 1008 kopyala bende bunu winzipte çıkarıp diskete atıp bilgisayara taktığımda bu senekler geliyor.

1- Save current biosto file
    2- Update bios without boot block and ESCd
    Arkadaşlarda biri bu senekler şu işe yarıyor dedi
    1- No lu menü eski versiyonu kurtarmak için.
    2- 2. nolu ise update davası (bios update bootblocksuz ve ESCd siz)

Eğer başka seçenek yok ise sen 2. seçeneği seç senden yeni bios dosya adini soracak ver gerisini o yapacak.

Bende onun dediği gibi yaptım ama hine sorunla karşılaştım. 2-Seçeneği seçtim karşıma bu sorular çıktıyor.

Please for new file bios Bende entere basınca alta bu çıkıyor

Error –bad filenname press esc to contime Şimdilik ne yapmam gerek
    Bilginizi paylaşırsanız sevinirim inşallah hayırlı bir cevap çıkar
    Olmayacak duyaya amin diyoruz Walla

• birinci seçenek eski biosu yedeklemek içindir.ikinci seçeneği seçip aşağıdaki dosyayı indir.winziple aç.
    Please for new file dediğinde indirdiğin dosyadan çıkan dosyayı uzantısıyla birlikte yazıp entere bascan

http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4pe-x/P4pxte08.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fade to Black -- 30 Eylül 2005, 23:23:14 >
  • Yeni biosun adını "new.bin" yap.

1.seçenek eskibiosu kaydetmek için.Ama senin bios bozulduğundan kaydetmeye gerek yok.
    2. seçenek yeni biosu yüklemek için.Sen 2. seçeneği seçeceksin.Dosya adı isterse "new.bin" adlı biosu gösterirsin.
  • Selam dostum Fade to Black winzipte açıp diskete kayıp yaptıktan sonramı bilgisayara disketi takayım bide hocam disketteki komutu vermem seterlimidir acaba hocam yardım ederseniz sevinirim bunun için iki gün uykusuz kalmşım hala uğraşıyorum..hinede sağolun
  • evet winziple açıp içindeki dosyayı aflashla aynı diskete kaydedeceksiniz.dosya adını sorduğunda dosyanın ismini yazacaksınız p4pxte08.awd olarak.dosyanın tam yolunu da isteyebilir a:\p4pxte08.awd olarak bu kısmını hatırlamıyorum.
  • biosun pilini Çıkar 5 dkk bekle bi daha tak belki olur??
  • dostlar hepinizde allah razı olsun beni bu dertte kurtardınız icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.