Şimdi Ara

Bios Update nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kullandığım bir diğer bilgisayarım'ın uzun bir aradır bir takım sorunları vardı ve bunun bios ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum..internetten bios güncellemesini indirdim ancak nasıl kuracağım hakkında en ufak bir fikrim yok..dos ekranından mı yapılması gerekir? yardımcı olursanız sevinirim..

RS482M4 Series (MS-7191) V1.1 BIOS Release

• BIOS güncelleme aslında kolay ancak bilmeyenler ya da ilk defa yapacalar için meşakatli bir iştir. BIOS güncellemeleri anakarttan anakarta göre değişiklik gösterebiliyor.

MSI anakartlarda BIOS güncelleme işi kolaydır.http://global.msi.com.tw/index.php?func=html&name=liveupdate_series buradan live update 3 ü indirin ,kurun ve çalıştırın size güncel bios u önerecektir. Kurmak istediğinizde yönergeleri takip edin. Yönergeler Türkçedir. Ben zamanında diskete bıos sürümünü yüklemiştim. Bilgisayara reset attım ve yeni BIOS sürümünü diskette görmüş ve kendisi yüklemişti. İşlem biitikten sonra reset attım yeni BIOS yüklenmişti.

• İyi geceler,

BIOS güncellemesini internetten indirmişsiniz ve bundan sonrasını nasıl yapacağım diye soruyorsunuz.Anlatalım o zaman

BIOS'u daha güvenli bir şekilde güncellemek için disketten güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.

Güncelleme Disketi Hazırlayalım;

BIOS güncellemesi indirdiğinizde genellikle içinde pek çok dosya olan bir ZIP dosyası gelir.Dosyalardan biri BIOS'un güncel yazılımını içerir, bu dosyanın adı genellikle "W7176IMS.110" veya "AN8D1007.BIN" gibi bir şey olur.Yürütülebilir .EXE uzantılı dosya BIOS güncellemesini yükleyecek olan dosyadır.Award BIOS'lar için bu dosya genellikle "awdflash.exe" şeklinde adlandırılır.Ayrıca güncellemeyi kendiliğinden yapacak veya kolaylaştıracak bir dosya da "start.cmd", "flash.bat", veya "autoexec.bat" adı altında bu pakete dahildir. Bu dosyaların hepsini "C:\BIOS\" dizinine açın.Eğer indirdiğiniz BIOS güncelleme dosyası kendi kendini açan bir sıkıştırma tipine sahipse bu dosyayı belirttiğimiz dizine kopyalayın ve orada çalıştırın.

Önemli: Bilgisayarınız hala çalışırken,BIOS güncellemesi hakkında ek bilgiler içeren benioku dosyasını yazdırın.

Gelelim Disketten Güncellemeye;

Bu işleme başlayabilmek için çalıştırılabilir bir DOS disketine ihtiyacınız var.Başlat menüsünden Bilgisayarım'ı açın.Disket sürücü üzerine sağ tuşla tıklayın ve Biçimlendir seçeneğini seçin. Açılan pencereden "MS-DOS Başlangıç Disketi Oluştur" seçeneğini işaretleyin ve işlemi başlatın.İşlem bitince biçimlendirme penceresini kapatın.aha sonra oluşturduğunuz disket içinde BIOS güncelleme dosyalarını çekin. Eğer yeterli yer yok uyarısı gelirse biçimlendirmeden sonra disket içinde bulunan dosyalardan bazılarını silebilirsiniz.Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılış sırası ayarlarına girerek sistemin disket açılmaya ayarlı olduğundan emin olun.

Gelelim DOS Altında BIOS Güncellemeye;

Sisteminizin kararlı bir durumda olduğunu ve duvardaki fişe takılı olduğundan emin olun. Daha önce de söylediğimiz gibi taşınabilir bilgisayarınızı kesinlikle pilden çalışırken güncellemeyin.Sisteminizi yeniden başlatın ve daha önceden hazırladığınız DOS disketiyle başlatın. Komut satırı geldiğinde flaş programının ismini yazın ve onun arkasından BIOS verisini içeren dosyanın ismini yazın. Award BIOS güncellemesi için şu şekilde görünmesi lazım:

"A:\>awdflash.exe w6330vms.360"

Geri kalan işlemler için yazılım sizi yönlendirecektir.
     Bios Update nasıl yapılır?

Eski BIOS'u yedekleyin: Yeni BIOS'u yazdırmadan önce eski BIOS'unuzun yedeğini alın. Bu işlem için [Y] tuşuna basmanız yeterli (Ekran Görüntüsü P)

En sonunda güncelleme yazılımı yeni BIOS'u gereken yere kopyalar. Bu işlem bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Güncelleme işlemi sırasında bilgisayarınızın kapanmamasına çok dikkat edin.

Alıntıdır..İnşallah faydalı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 8 Kasım 2008; 1:10:07 >

• ilk mesajımda belirttiğim üzere bu sorun bir diğer bilgisayarımda, evet bios'u internetten indirdim ancak bu bilgisayarımdan ve diğer bilgisayarımda internet bağlantısı bulunmuyor ve usb ile taşımam gerekecek diğer taraftan da disket sürücüsü de bulunmuyor..

yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • acaba; başlat/donatılar/komut istemi

altından direkt dos'a girsem ve "c:\bios" altına yüklediğim bios güncellemesini o şekilde kursam olmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.