Şimdi Ara

bios tayım. nedir bunlar? normal mi disabled olmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus p5p800 anakart kullanıyorum. bios a girdim. birçok işlem disable durumda. onboard lan özelliği enabled ama hemen altındaki 'onboard lan boot rom' özelliği disabled edilmiş

işlemciyle ilgili bölümdeydi sanırım
    nx tec h= disabled
    max cpuid value limit = disabled

yine bir yerde instant music özelliği disabled

cpu q fan control = disabled

power da acpi 2.0 support disabled.

neleri enable yapmak gerekiyor ve ne işe yararlar söyleyebilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS'taki LAN Ayarları: Bilmeniz Gerekenler

Bilgisayarınızın BIOS'unda, ağ bağlantılarınızı yapılandırmak için bir dizi LAN ayarı bulunur. Bu ayarlar, bilgisayarınızın ağa nasıl bağlanacağını ve hangi ağ özelliklerini etkinleştireceğini belirler.

LAN Option ROM Nedir?

LAN Option ROM (Uzaktan Başlatma ROM'u), ağ kartınızın bilgisayarınız açıldığında ağdan önyükleme yapmasına olanak tanır. Bu özellik, işletim sisteminizi ağ üzerinden yüklemek veya sorun gidermek için kullanılır.

Onboard LAN Boot ROM Nedir?

Onboard LAN Boot ROM, anakartınıza entegre edilmiş bir LAN Option ROM'udur. Bu, ağ kartı olmayan bilgisayarların ağdan önyükleme yapmasına olanak tanır.

LAN Remote Boot Nedir?

LAN Uzaktan Önyükleme, bilgisayarınızın işletim sistemini ağ üzerinden bir sunucudan yüklemesine olanak tanır. Bu özellik, işletim sistemini birden fazla bilgisayara aynı anda yüklemek veya merkezi olarak yönetmek için kullanılır.

LAN Remote Boot Enable or Disable

LAN Uzaktan Önyükleme Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak seçeneği, bilgisayarınızın uzaktan önyükleme özelliğini etkinleştirir veya devre dışı bırakır. Bu seçenek genellikle güvenlik nedenleriyle devre dışı bırakılır.

Disabled Olmaları Normal midir?

Güvenlik nedeniyle LAN Option ROM ve LAN Uzaktan Önyükleme seçeneklerinin varsayılan olarak devre dışı olması normaldir. Bu ayarlar yalnızca belirli durumlarda etkinleştirilmelidir, örneğin işletim sisteminizi ağ üzerinden yüklemek veya sorun gidermek istediğinizde.

Bilgisayarınızın LAN ayarlarını değiştirmeden önce, değişikliklerin potansiyel sonuçlarını anladığınızdan emin olun. Bu ayarlarla ilgili bir şüpheniz varsa, lütfen bir IT uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben sadece şunu söyleyeyim. Onboard lan boot rom disbale olması gayet normal. Dumb terminal kullanan ağlarda kullanılan bir özellik bu..
  • Acpi 2.0 Support seçeneğini Enable yap..
  • acpi 2.0 support nedir peki?
  • kullanma kılavuzu felan yokmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.