Merhaba. bilgisayarımda hdd varken hızlanması için samsung 870 evo ssd aldım. Kasa eski. xp yüklü. ssd yi sata kablosu ile anakarta bağladım. Fakat bios ayarlarında 1st boot olarak ssd çıkmıyor. hard disk çıkıyor ve mecburen windowsu hdd den başaltıyorum. Böyle olunca ssd hızını alamıyorum tabi ki. Ssd yi nasıl 1st boot yapıp windowsu ssd den başlatabilirim? Bios ayarlarının resimleri altta ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 23 Mart 2023; 16:52:55 > |
Bios SSD yi primary master olarak görmüyor ssd den Windows açamıyorum

-
-
eski bios tam yerini bilemedim ama boot sekmesinde hdd seçimi var.hdd listesinde seçtiğin hdd yi üste al.
yada daha basit olanı sata 0 portuna ssd tak .normal hdd yi çıkar.ssd ye format at kurulum yap sonra windows açıldıktan sonra hdd yi sata 1 porta bağla.
olmazsa birinci seçenek şart.
-
Anakartınız hangi model bilmiyorum ama 2 tane ide 4 tane sata olduğuna göre ya 9xx serisidir ya nvidia nın 6xx serisidir .
Hdd zaten 1. secenek olarak almıssınız. kurulum yaptınız mı ssd ye? Birde sata mı önce ide mi önce secenegi olabilir. eğer boot kısmını gidip diske yazıyorsa hdd nin saata kablosunu windows kurulana kadar çıkarın windows kurun sonra takarsınız.
-
-
hocam makine eski
anakartım msi k8n neo2
win yüklerken bboot kısmını hdd ye mi yükler?
hdd yi iptal eince dmi pool hata veriyor
ama hddyi iptal edip win cd ile ssd ye windows kurmayı deneyeyim akşam
belki işe yarar
hdd 1st boot ama ssd yi 1st boot alamıyorum windowsu ssd den başlatamıyorum
hdd nin kabloyu çekince dmi pool hatası veriyor prime master boş olduğu için.
ssd yi oraya atmıyor ssd hala 3rd master da kalıyor.
bir üstteki mesaja koydum resimleri
kablolar farklı oldığu için ssd yi oraya takamıyorum
fakat şöyle bir durum oldu. win iso cd sini takıp 1st boot cd rom seçince hem hdd yi hem ssd yi görüyor
ssd ye windows yükleyebiliyorum ama primary hdd olduğu için windowsu hdd den açıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 23 Mart 2023; 17:2:9 > -
windows yükleme ekranına geldiğinde sadece ssd var iken 0 kurulum yaptığında boot kısmını oraya yazması lazım ama senin kuracagin windows uefi olmayacak. mbr olması lazım ki senin windows açılsın.
hdd nin voltaj kablosunu sök. sadece sata varken dene windows kurmayi. bu ara disk ide ssd sata portta. k8n olduğuna göre sistemin 754 soket bir amd islemciye sahipsin. tek çekirdek. makineni az değiştirmen gerek gibi.
-
hdd yi sökünce hata veriyo. bir arkadaş iso cdsinden sata sürücüleri yok ondandır diyo
iso cdsine sata sürücülerini yüklemeye çalışacağım akşam bir de öyle deneyeyim
-
xp mi kurmayı deniyosunuz? windows 7 32bit kurun. o zaman sıkıntınız olmaz. sata sürücüleri içinde haklı ama sata sürücüleri nasıl tanıtacaksınız disket sürücüsü olmadan?
-
hocam kasa eski amd ath3000 işlemci var
win7 kaldırmayabilir
eski oyunları oynama amaçlı xp yüklüyorum
forumda bir konu buldum sata sürücülerini win iso dosyasına yüklemek için
nlite isimli bir programla yapılıyormuş
Benzer içerikler
- bilgisayar wifi görüyor ama bağlanmiyor
- video tdr failure
- gigaset telsiz telefon son arayan numarayı görme
- bios usb görmüyor
- cable not connected ne demek
- amd freesync nedir
- windows lisansınızın süresi yakında dolacak
- silinen dosyaları geri getirme
- bağlantı sıfırlandı hatası
- steam açılmıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X