Şimdi Ara

Bios SSD yi primary master olarak görmüyor ssd den Windows açamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. bilgisayarımda hdd varken hızlanması için samsung 870 evo ssd aldım. Kasa eski. xp yüklü.

ssd yi sata kablosu ile anakarta bağladım. Fakat bios ayarlarında 1st boot olarak ssd çıkmıyor.

hard disk çıkıyor ve mecburen windowsu hdd den başaltıyorum.

Böyle olunca ssd hızını alamıyorum tabi ki.

Ssd yi nasıl 1st boot yapıp windowsu ssd den başlatabilirim?

Bios ayarlarının resimleri altta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 23 Mart 2023; 16:52:55 >

• eski bios tam yerini bilemedim ama boot sekmesinde hdd seçimi var.hdd listesinde seçtiğin hdd yi üste al.

yada daha basit olanı sata 0 portuna ssd tak .normal hdd yi çıkar.ssd ye format at kurulum yap sonra windows açıldıktan sonra hdd yi sata 1 porta bağla.

olmazsa birinci seçenek şart.

• Anakartınız hangi model bilmiyorum ama 2 tane ide 4 tane sata olduğuna göre ya 9xx serisidir ya nvidia nın 6xx serisidir .

Hdd zaten 1. secenek olarak almıssınız. kurulum yaptınız mı ssd ye? Birde sata mı önce ide mi önce secenegi olabilir. eğer boot kısmını gidip diske yazıyorsa hdd nin saata kablosunu windows kurulana kadar çıkarın windows kurun sonra takarsınız.

• ssd yi 1st boot oalrak görmüyor hocam

ssd nin kablo ile hdd nin kablo farklı

resmini koydum hdd nin kablo geniş büyük

hdd yi taktğım yere ssd yi taksam sorun çözülecek sanırım.

ssd şu an ide third amster gözüküyor. bunu prima master yapamıyorum kablo farklı

hdd yi çıkarınca da dmi pool hatası veriyor çünkü primary master boş gözüküyor

win iso cdsini takınca 1st boot cd rom seçince hem hdd yi hem ssd yi görüyor ikisine de windows yükleyebiliyorum

sata 0 hangisi hocam nasıl bulacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 23 Mart 2023; 16:53:56 >

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

hocam makine eski

anakartım msi k8n neo2

win yüklerken bboot kısmını hdd ye mi yükler?

hdd yi iptal eince dmi pool hata veriyor

ama hddyi iptal edip win cd ile ssd ye windows kurmayı deneyeyim akşam

belki işe yarar

hdd 1st boot ama ssd yi 1st boot alamıyorum windowsu ssd den başlatamıyorum

hdd nin kabloyu çekince dmi pool hatası veriyor prime master boş olduğu için.

ssd yi oraya atmıyor ssd hala 3rd master da kalıyor.

bir üstteki mesaja koydum resimleri

kablolar farklı oldığu için ssd yi oraya takamıyorum

fakat şöyle bir durum oldu. win iso cd sini takıp 1st boot cd rom seçince hem hdd yi hem ssd yi görüyor

ssd ye windows yükleyebiliyorum ama primary hdd olduğu için windowsu hdd den açıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 23 Mart 2023; 17:2:9 >
  • windows yükleme ekranına geldiğinde sadece ssd var iken 0 kurulum yaptığında boot kısmını oraya yazması lazım ama senin kuracagin windows uefi olmayacak. mbr olması lazım ki senin windows açılsın.

hdd nin voltaj kablosunu sök. sadece sata varken dene windows kurmayi. bu ara disk ide ssd sata portta. k8n olduğuna göre sistemin 754 soket bir amd islemciye sahipsin. tek çekirdek. makineni az değiştirmen gerek gibi.

hdd yi sökünce hata veriyo. bir arkadaş iso cdsinden sata sürücüleri yok ondandır diyo

iso cdsine sata sürücülerini yüklemeye çalışacağım akşam bir de öyle deneyeyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xp mi kurmayı deniyosunuz? windows 7 32bit kurun. o zaman sıkıntınız olmaz. sata sürücüleri içinde haklı ama sata sürücüleri nasıl tanıtacaksınız disket sürücüsü olmadan?

hocam kasa eski amd ath3000 işlemci var

win7 kaldırmayabilir

eski oyunları oynama amaçlı xp yüklüyorum

forumda bir konu buldum sata sürücülerini win iso dosyasına yüklemek için

nlite isimli bir programla yapılıyormuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.