Şimdi Ara

Bios Rom hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

normal şekilde çalışmakta olan p3'lü yedek pc ye dün ses kartı taktım, ne olduysa bundan sonra oldu.
    makina açılıor ve siyah ekranda sadece bios rom checksum error diye bir yazı çıkıyor altında da drive A detecting diye birşey yazıyor ve öylece kalıyor (disket sürücü takılı değil bu arada).

bios pilini çıkartıp bekliyorum bir süre sonra yeniden takıp çalışıyorum bazen çalışıyor bazense ıhh diyor

çözümü nedir ey forumdaşlar bir yardım edin

• bios problemi arkadaşım bios birdaha yuklersen sorun düzelecektir.
  • iyide ben bios nasıl yüklenir bilmiyorum ki

p3 anakart asus marka sanırım bunuda ikinci el aldım öyle el altında olsun diye yöntemi yolu yordamı nasıl bu olayın
  • valla tarif edim diyicem ama bios hiç yok sende şuanda sen yapamazsın zaten anakartından bios çipin çıkartılıp makinaya veya başka anakart takılıp yuklenmesi gerek gibi bilgisayarcıya götür diyicem verdiğin paraya yazık valla
  • eyvah eyvah ozaman
  • disket sürücünü bios dan kapat yada o yazı çıktıgında f1 le geçmeyi dene
  • seventyseven dostum arkadaşın yazdığını iyi okumadın herhalde ekranda sadece bios rom checksum error yazıyor diyor arkadaşın anakartı biosu yukleyemiyor ki biosa girip birşeyler yapsın veya f1 ile geçsin. bios resmen uçmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerup -- 26 Eylül 2007; 22:29:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios eski sürüm yükleme
    9 yıl önce açıldı
    Bios Güncellemesi
    8 yıl önce açıldı
    Bios güncelleme
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın modelini Asus.com dan download bölümünden indir. Sana orada bi rom uzantısı ile bi ad yazar. Örneğin model P4800 sana p4800.rom der. Senin yapacagın dosyayı indirdikten sonra disket sürücüye sadece p4800.rom diye atmak pc yi actıgında flopy devreye gircek ve onu yukleyecek pc restrat ettiginde olay bitmiştir. Kolay gele..
  • hayır giremedigini yazmamış bunu nerden anladın? bazen sorun yok diyor sadece ne tepki verecek merak ettim ayrıca pil zayıflamış olabilir yada bios da birşeyler degiştir kaydet ve çık bir ihtimalde açtıgında bios update yapmayı dene
  • crabteam arkadaşın anakartı P3 sence P4800 uyacak mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crabteam

Anakartın modelini Asus.com dan download bölümünden indir. Sana orada bi rom uzantısı ile bi ad yazar. Örneğin model P4800 sana p4800.rom der. Senin yapacagın dosyayı indirdikten sonra disket sürücüye sadece p4800.rom diye atmak pc yi actıgında flopy devreye gircek ve onu yukleyecek pc restrat ettiginde olay bitmiştir. Kolay gele..

eğer böyle kolay olacaksa ben distek sürücüsü alayım
  • hayır ben sadece örnek verdim modelini bilmedigim için
  • kafam karıştı

• Grimser pc yi actıgında tam olarak bütünüyle orada yazlıanları bana yaz yada bana ulaş msn den crab_team@superonline.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.