Şimdi Ara

BIOS ROM HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AWRAR BOOTLOCK BIOS V1,0

BIOS ROM CHECKSUM ERROR

DETETİNG FLOPPY DRİVE A MEDİA,

INSERT SYSTEM DISK AND PRESS KEY YAZIYOR.acep ne olmuş makineye.başlangıç disketini takıp enter basınca

ınvalid system dısk

replace the disk,and then ypress key yazar.napmam gerekiyor bilen varsa lütfen yardımcı olsun.kendim çözebilirmiyim bilgisayarcıya bayılcazmı paraları.şimdiden saolun.

• biosu resetle bir de öyle dene resetlemek icin anakartın üzerindeki pili cıkar 5-10dk bekle sonra tekrar tak
  • Bios uçmuş
  • biosu resetlemen lazım
    açılır ve bunu tekrar yaparsa pilinde bir sorun var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecom86

biosu resetlemen lazım

BIOS ROM checksum error - System halted: BIOS çipindeki bir hatayı gösterir. Çipte fiziksel hata veya BIOS yazılımında bozukluk olabilir. Sisteminizi yeni bir BIOS ile update edin, sorun devam ediyorsa yeni bir BIOS çipi edinmeniz gerekecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Symmetrical

quote:

Orjinalden alıntı: ecom86

biosu resetlemen lazım

BIOS ROM checksum error - System halted: BIOS çipindeki bir hatayı gösterir. Çipte fiziksel hata veya BIOS yazılımında bozukluk olabilir. Sisteminizi yeni bir BIOS ile update edin, sorun devam ediyorsa yeni bir BIOS çipi edinmeniz gerekecek.

http://forum.donanimhaber.com/m_1013666/tm.htm
    bide buna bakın isterseniz

• Alıntıdır
    Yukarıdaki adreste ardadeniz arkadas yazmış

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    5 yıl ortalama bir süredir. (Benimki yaklaşık böyle bir sürede zayıflamıştı.)

Birgün bilgisayarı açtığımda "Cmos Checksum Error" gibi bir mesajı aldım. BIOS ayarları silinmişti (Award), AutoDetect'le düzelttim. Bir iki ay bir şey olmadı sonra yine oldu. Derken sorun sıklaştı. 2-3 günde bir olmaya başladı. Bende internetten araştırdım. Bu mesaj pilin zayıflamasından ileri geliyormuş. Gittim 2 Milyona TL'ye uygun bir pil aldım. Dikkatlice taktım, yıllardır bu mesajı almıyorum. Yani pek dert edilcek bir porblem değil. Zayflasa bile hemen bitmiyor. Ama pili takarken anakartı kırıp dökmemeye önem vermek lazım. Kaş yapaken göz çıkarmamalı dimi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte BIOS Güncelleme Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Bios Recovery Requested Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya bunun bios piliyle hiç bir alakası yok. Bu hata da bazı anakart üreticilerin biosu silindiğinde bilgisayar açılarak biosu tekrar yüklemen için şans veriyor. Bilgisayarın hata vermemesini istiyorsan bir başlangıç disketi. Bir de biosu yüklemen için gerekli dosyaları başka bir diskete kopyalaman lazım. Sonra Başlangıç disketi ile bilgisayarı açıp diğer disketle de biosu yükleyeceksin hepsi bu.
  • Sorun Pille değil Symmetrical Arkadaşın Belirttiği Gibi BIOS tadır....
    Yeniden Programlattır BIOS u...Olmassa Chip Edin Bozuk Aynı Anakartı Bulmaya Çalış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 28 Ağustos 2004, 11:54:00 >
  • sevgli dostum .aynı sorunu bende yaşadım. benim mainboardım Gigabayt 8s648 idi. ne yaptımsa olmadı. en sonunda mainboardı garantiye gönderdim. yenisiyle değiştirip gönderdiler. sende eğer garantisi varsa boardın hiç uğraşma derim. eğer yoksa yapan birilerine biosunu tekrar yazdır. Kolay gele!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.