Şimdi Ara

BIOS Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar eski bir bilgisayarın biosunda sorun çıktı bir türlü için içinden çıkamıyorum HP sitesinden 10 yıllığı geçmiş ürünlerden driver vb.. desteğini çekmiş.

Model HP Pavillion dv6500
    KG660EA
    dv6651et
    ürün ayını bu linkteki gibi LİNK
    Bios yazılımını bulamıyorum.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeTurk_ -- 16 Ocak 2020; 20:42:21 >

• seri numarası yazıyormu altında
    support.hp.com
    HP Dizüstü Bilgisayarlar için HP Yazılım ve Sürücü indirme Dosyaları| HP® Müşteri Destek Birimi
    https://support.hp.com/tr-tr/drivers/laptops
    bura gir yaz bakalım çıkacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 16 Ocak 2020; 21:3:4 >
  • after1 kullanıcısına yanıt
    BIOS Hatası
    maalesef ürün çıkmıyor :(
  • BIOS'taki sorun nedir?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi yaptım sonra yeniden başladı ama ekrana görüntü gelmedi power ledleri filan yanıyor fan dönüyor birde bip sesi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeTurk_ -- 16 Ocak 2020; 22:45:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeTurk_

Bios güncellemesi yaptım sonra yeniden başladı ama ekrana görüntü gelmedi power ledleri filan yanıyor fan dönüyor birde bip sesi geliyor.
    Servis yolu görünüyor hocam size.
  • biosa manuel midahale lazım bios cipinin sökülüp bios yazılması gerek. Bu işten anlayan adam akıllı bir bilgisayarcıda yaptırabilriisn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Secure boot hatası
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun çözüldü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeTurk_

sorun çözüldü.
    Sorun çözüldü deyip kaçmak yok hocam :) Nasıl çözüldüğünü de yaz ki senden sonrakiler de faydalansın..
  • Hocam kusura bakmayın biraz geç oldu.

Öncelikle;
    Arkadaşlar BİOS güncellemesi yapmadan sistemi öncelikle araştırın desteğini, kronik sorunlarını falan filan..

Benim ürün HP marka bir laptopdu ve eski bir sistem olduğu için Resmi Destek sitesinden 10 yılı geçen ürünlerin driver destek gibi hizmetleri şirket politikası gereği olarak kaldırmışlar.

Bilgisayara yeni format attım ve driver kurmak için resmi destek sitesine girdiğimde bir şey çıkmadı mecbur 2. Parti sitelere baktım ve bir kaç driver kurdum tanıdı sıkıntı çıkmadı site güven verdi herhalde driverlerini doğru verdiyse Bios güncellemesi de doğrudur dedim biraz araştırdım sürüm olarak doğruydu benim Biosum eski olduğu için güncellemek istedim ama sonuçlarını biliyordum sıkıntı çıkarma gibi göze alarak riski seçtim ve sonuç olarak BIOS gitmiş oldu. :)

Başıma bu olay gelince başladım araştırmaya sonra baktım ki benim gibi böyle BIOS giden kişiler vardı onlarda aynı dertten yanıyordu. :) """Galiba Kronik Sorun veya 2.Parti yazılım desteği sağlayan firmalardan kaynaklı her şey olabilir."""

EEprom Flash Bios Programlayıcı ile sorunu çözebildim.

TAVSİYEM KISACA ESKİ SİSTEMLERE DESTEK, YEDEK YOKSA GEREKMEDİKÇE BIOS GÜNCELLEMESİ YAPMAYINIZ.. (Normalde güncel olması her zaman iyidir ama böyle sorunlar sıkıntı insanın canını sıkıyor ekipman yoksa hiç bulaşmayın)",
    Teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.