Merhaba arkadaşlar 939S56-M anakartım var bendeki biosu p1.10 ben p1.40a güncellemek istiyorum sitesinden baktığımda ingilizce baya bi bişeyler söylemiş ama bilgisayarla aram pek fazla olmadığı için türkçeye çevirdiğim halde birşey anlamadım ben size çevirisini yazsamda sizde bana en sade halde anlatabilirseniz çok memnun olurum
Önyüklenebilir bir sistem disketi oluşturun. Web sitesinden güncelleştirilmiş bir ASRock BIOS dosyasını (. Zip dosya uzantısı ile WinZip formatında) indir, BIOS dosyasını halletmek ve 1. adımda oluşturduğunuz diske ASRFLASH.EXE programını ve BIOS dosyasını hem de tasarruf. 2. Adımda oluşturduğunuz diskten önyükleme. "A: \" istemine yazın ASRFLASH, bir zamanlar boşluk çubuğuna vurmak ve tipi BIOS dosya adını ardından [Enter]. Örneğin: A: \ ASRFLASH K7S41GX2.00 [Enter] sonra "BIOS ROM yükleme için Lütfen bekleyin" bir mesaj göreceksiniz. 30 saniye sonra, mesajı "Tamamlanan Flash ROM Güncelleme - pas" göreceksiniz, daha sonra BIOS yükseltme bitirdim. BIOS yükseltme bitirdikten sonra, disketi çıkartın lütfen. Önyükleme sırasında BIOS kurulum programına girmek için sistem ve basın [F2] yeniden başlatın. Exit menüsünde, "Load Default Settings" öğesini seçmek lütfen devam etmek için [Enter]. "Exit Saving Changes" seçeneğini seçin ve BIOS kurulum yardımcı programından çıkmak için [Enter]. Şimdi, sistem yeni bir BIOS ile boot edilir.
buyrun acil yardım edin teşekkür ederim..
Ardadaşlar lütfen acil yardım edin birilerinden yardım bekliyorum
bu anakartın biosunu neden güncellemen gerekiyor peki
biosa girince q fash veya bıos update tarzı bi seçenek varmı
bu işlem bios güncellemesinde kullanılan çok eski bi yöntemdir ve riski çok fazladır.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
Hocam bazı porgramlarla işlerim oluytor bıos hatası veriyor güncellemem lazım oluyor bios'ta aradım sizin dediğiniz seçenekleri ama bulamadım bide risk derken nasıl yane ne olurki
quote:
Orijinalden alıntı: fatihler123
Hocam bazı porgramlarla işlerim oluytor bıos hatası veriyor güncellemem lazım oluyor bios'ta aradım sizin dediğiniz seçenekleri ama bulamadım bide risk derken nasıl yane ne olurki
risk şöy olur ios güncellesi sırasında bi hata yaparsan veya elektrik kesintisi vs olursa anakart çöp olur hata ekranını koyarsan çözüm arayabilirz
programların bios kaynaklı hata verme durumu biraz uç nokta gibi geldi bana hata ekranının resmini ve programın adını yaz bakalım istersen
zeki1981
kullanıcısına yanıt
Hocam buyrun asrflash'yi açtığımda bana gelen hata bu
quote:
Hocam buyrun asrflash'yi açtığımda bana gelen hata bu
bunu vermesi normal bios güncellemesinin içinden çıkan exe dos uyumlu olduğu için windows üzerinde çalışmayacaktır.
sen bazı programlar hata veriyor o yüzden büosu güncellemem gerekiyor demişsin o hata veren programlar ve ekran görüntülerini koyarmısın
Hocam o hata bios'dan kaynaklanıyormu bilemiyorum freebsd kullanıyorum bide hatanın görüntüsünü alamam çünki hocam bu hata freebsd yi kurarken gelmişti bende önemsemedim geçtim şimdi geçtiğim için koyamıyorum ama ingilizce hatanın çevirisine baktığımda bana kullanılan sistemin yeni bioslara uygun oldugunu felen söylüyordu bana yeni sistemi kullanıcakmıyım gibisinden bir soru sordu benim biosta eski oldugu için no ya bastım getim pek fazla önemsemedim ama biosu güncelledkten sonra o hatayı yes'e basmam lazımmış bunu öğrendim kısaca hata böyle hocam fotoğrafını koyamıyorum
quote:
Hocam o hata bios'dan kaynaklanıyormu bilemiyorum freebsd kullanıyorum bide hatanın görüntüsünü alamam çünki hocam bu hata freebsd yi kurarken gelmişti bende önemsemedim geçtim şimdi geçtiğim için koyamıyorum ama ingilizce hatanın çevirisine baktığımda bana kullanılan sistemin yeni bioslara uygun oldugunu felen söylüyordu bana yeni sistemi kullanıcakmıyım gibisinden bir soru sordu benim biosta eski oldugu için no ya bastım getim pek fazla önemsemedim ama biosu güncelledkten sonra o hatayı yes'e basmam lazımmış bunu öğrendim kısaca hata böyle hocam fotoğrafını koyamıyorum
internette bulduğum kadarıyla bu program sunucular için geliştirilmiş güçlü bi işletim sistemiymiş.
bu programın hata aldığın sürümünden daha düşük bi sürümünü denemeni öneriyorum. çünkü sistemin eski bi sistem aldığın hata da muhtemelen bu sürüm daha yeni bi bilgisayar ile daha performanslı çalışır tarzında bi uyarı olması lazım bios güncellemeyle bu uyarıdan kurtulamazsın zaten anakartın bios tarihleri arasında son sürüm ile ilk sürüm arasında beş ay fark var daha yeni bi bilgisayar ile denersen hatayı almazsın
zeki1981
kullanıcısına yanıt
Hocam yinede ben güncellemek isterim. Aslında sadece işlemcisi biraz kötü yoksa ram ve ekran kartı beni tatmin edecek kadar iyi yakında işlemci alırsam bios ile ilgili bi sıkıntı yaşamamak için bunu güncellemek isterim hocam sizede zahmet olmassa anlatabilirmisiniz
Bios update yapmaya kalkşma çoğu insanın pc si bios update den bluescreen ram okumama pc yavaşlama anakart çökmesi oluyo dikkat et !!!
Hocam bazılarıda çok memnun kaldığını söylüyor açıkçası benim bilgisayardada böyle bi sıkıntı var bilgisayarı 10 kere açsam 6 sında işlemcisi %100 kasmış oluyor hemde antivürüs ve başka programlar açık olmadığım zaman böyle sıkıntılar bios'u uptade ettikten sonra geçebiliyormuş bunu denemek isterim hayırlısı inş birşey olmaz
Senin XP secur update service tükendi biosupdate.exe .zip falan onlara çok rahat malware falan TRJ girebilir gerçekten riskli
Ben bios update yapmaya çalıştım ANAKART ÇÖPE GİTTİ
Hocam nasıl çöpe gitti yane zeki hocanın dediği gibi bi elektrik kesilmesi gibi birşeymi oluştu
ASUS M5A99FX ALDIM
fatihler123F
kullanıcısına yanıt
No update yaparken PC kastı kapatıldı anakart açılmadı
Neyse hocam bırakayım bende bare güncellemeden vazgeçtim ikna ettiniz beni