Şimdi Ara

bios güncelleme sonrası pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dell inspirion 1018 minibook cıhazı bios güncellerken dondu batarya çıkarttım ve açılmıyor daha. cihazı açtığımda işik yanıyor harddiske güç geliyor fakat görüntü yok
    ne yapabilirim

• detaylı bi yardım edebilecek kim var
  • Gecmis olsun ugrasmayin servise gonderin hocam başınız agrir birazcik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapılabilecek işlemler hakkında bilginiz var mı uzun yıllar teknik servikte çalıştım ankarada ama hi böyle bir tecrübem olmadı yada sorunla karşılaşmadım
  • tbsk cbc kullanıcısına yanıt
    Anakartınıza bios flashback yapılması lazım.Güncel anakartlarda bu işlem artık çok rahat olmasına karşın minibookta bu işlemin yapılması biraz daha sıkıntılı olacaktır.Ürünün garantisi varsa direkt servise gönderin.
  • keşke garantisi olsada göndersem, bios resetleme durumu varmı bu tip anakartlarda anakart üzerinden
  • tbsk cbc kullanıcısına yanıt
    Anakartınızın biosu çökmüş durumda.Masaüstü pc olsa bios kurtarma seçenekleri/jumper vs... belki anakarttın üzerinde bir yerlerde bulunur da minibook için durum nasıldır bilemiyorum.Ürünün yetkili servisini arayıp,biosun çöktüğünü onarım için ne kadar istediklerini öğrenebilir misiniz?Anakartın tamamen kullanılamaz durumua gelme yada ilgili çipin değiştirilme ihtimali var.Bu yüzden masaüstü olmayan pcler ile bu noktada uğraşmak çok zahmetli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Mart 2015; 3:43:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık pazartesi dediğiniz gibi servisi ve tanıdık bir iki teknik servis ustası ıle görüşüp o şekilde yapıcam, teşekkürler
    yapılabilecek şu şekilde çözdüm diyen varsa cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbsk cbc

dell inspirion 1018 minibook cıhazı bios güncellerken dondu batarya çıkarttım ve açılmıyor daha. cihazı açtığımda işik yanıyor harddiske güç geliyor fakat görüntü yok
    ne yapabilirim

hocam aynı şeyi komşunun pcsine yaptım aynı olay oldu kapattım pc şuan mefta komşu satıp başka bişi almış. emin ol yapılabilecek bişi yok çünkü ben her şeyi denedim
  • bıos yazımı var ama anakart üzerinde bios cipini bulamıyorum tabiki teknik malzemede gerekli bunun için, tek çözüm bu yada bıos cipini sağlam yazılımlı bir bios çipi ile değiştirmek
  • kısa devre yaıp hafıza sıfırlama var bide ama çipi bulmak lazım onun içinde anakart üzerinden, ve uygun yazılım ile geri yüklemek görüntü olmadan bunla ilgili bir fikri olan var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.