Şimdi Ara

Bios format atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win7 CD'si var bende bios'dan format atmak istiyorum ancak F12 'ye bastığımda karşıma gelen 3 seçeneğide deniyorum ancak hiç birşey yapmıyor bilgisayarı başlatıyor.
    Setup'dan da atmak istemiyorum.Setup ile Bios'dan format atma arasında fark var mı ?

Bu arada l acer emachines e725 marka laptop kullanıyorum.Teşekkürler simdiden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS Format Atma: Bilgisayarını Sıfırlamanın Kapsamlı Bir Kılavuzu

BIOS (Basic Input/Output System), bilgisayarının donanımını ve yazılımını başlatan bir mikro yazılımdır. BIOS ayarlarının bozuk olması veya güncel olmaması, bilgisayarının düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu durumlarda, BIOS'u format atmak sorunu çözebilir.

BIOS Format Atma İşlemi

BIOS format atma işlemi, anakart üreticisine göre değişebilir. Tipik olarak şu adımları izlemelisin:

• Bilgisayarını Kapat ve Güç Kaynağını Çıkar: Bilgisayarını kapat ve güç kablosunu prizden çek.
    • Anakart Pilini Çıkar: Anakart pilini anakarttan dikkatlice çıkar.
    • 15-20 Dakika Bekle: Bunun BIOS ayarlarının sıfırlanmasına izin vermesi gerekir.
    • Pilini Tak ve Bilgisayarını Başlat: Pili anakartına geri tak ve bilgisayarını başlat.
    • BIOS Ayarlarına Gir: Anakart üreticine bağlı olarak, BIOS ayarlarına girmek için F1, F2, F10 veya Delete tuşuna basman gerekebilir.
    • BIOS Ayarlarını Sıfırla: BIOS ayarlarında "Load Default Settings" veya "Factory Default" gibi bir seçenek bulmalısın. Bu seçeneği seç ve ayarları onayla.
    • Kaydet ve Çık: BIOS ayarlarını kaydet ve bilgisayarı yeniden başlat.

Notlar:

• BIOS ayarlarını sıfırlamadan önce önemli verilerini yedekle.
    • Anakart pilini çıkarma veya takma işlemini dikkatli bir şekilde gerçekleştir.
    • BIOS ayarlarını yalnızca gerekli olduğunda sıfırla.
    • Anakart üreticin BIOS güncellemelerini olup olmadığını kontrol et. Güncellemeler varsa, bunları BIOS ayarlarından uygulamalısın.

BIOS format atma, bilgisayar sorunlarını gidermenin etkili bir yolu olabilir. Bu adımları dikkatlice izleyerek bilgisayarını başarıyla sıfırlayabilir ve düzgün çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • karşınıza geşen secenekler nedir ...cd yi boot ettiniz mi ?

http://www.siberhoca.com/bilgisayarin-cdden-baslatilmasiboot-resimli-anlatim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5760E0666 -- 1 Ekim 2012; 9:42:08 >
  • IDE 1 : Optiarc DVD RW AD -7580S
    IDE 0 : WDC WD2500BEVT - 22ZCT0
    NETWORK BOOT

F12 bastığımda sıralama bu şekilde.

Ayrıca Bios'da sıralamada

USB FDD
    USBHDD
    USB CDROM ve üstte yazanlar var.Birinci sıraya USB cdrom'u alıp kaydetmeme rağmen üstte ki sıralama bozulmuyor.
  • biosa girip ordan boot etmeyi deneyin.cdde de problem olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greywind

IDE 1 : Optiarc DVD RW AD -7580S
    IDE 0 : WDC WD2500BEVT - 22ZCT0
    NETWORK BOOT

F12 bastığımda sıralama bu şekilde.

Ayrıca Bios'da sıralamada

USB FDD
    USBHDD
    USB CDROM ve üstte yazanlar var.Birinci sıraya USB cdrom'u alıp kaydetmeme rağmen üstte ki sıralama bozulmuyor.

Selam
    DVD yazıcınız okuyamıyor olabilir. Bunu USB ile deneyin bakalım ne olacak?

USB ile kurulum için BURAYA tıklayarak yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz(kendi hazırladığım görsel bir anlatımdır).

Flash belleğe yükledikten sonra, F12 tuşuna basarak boot menüden USB HDD'yi seçerek ön yükleme yapabilir veya kuruluma başlayabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.Ancak dvd okuyor ancak boot etmedi.
    Cd'yi başka win7 cd sinden kopyalamıştım sanırım oradan kaynaklı.Setup ile yükledim mecburen. :)
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Ancak dvd okuyor ancak boot etmedi.
    Cd'yi başka win7 cd sinden kopyalamıştım sanırım oradan kaynaklı.Setup ile yükledim mecburen. :)

Rica ederim..
    DVD boot etmediğine göre, muhtemelen boot.wim dosyası bozulmuş veya DVD'e yazdırılırken eksik yazılmış olabilir.

Windows üzerinden kurduğunuza göre sorun yok demektir. Ancak kurulum sırasında HDD'yi biçimlendirmemişseniz, Windows.old isimi bir klasör oluşur. Bu klasörü çoğu zaman silinmez, çünkü içindeki bazı dosyalar Windows tarafından kullanılmaktadır.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Atarken Hata
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Ancak dvd okuyor ancak boot etmedi.

Rica ederim..
    DVD boot etmediğine göre, muhtemelen boot.wim dosyası bozulmuş veya DVD'e yazdırılırken eksik yazılmış olabilir.

Windows üzerinden kurduğunuza göre sorun yok demektir. Ancak kurulum sırasında HDD'yi biçimlendirmemişseniz, Windows.old isimi bir klasör oluşur. Bu klasörü çoğu zaman silinmez, çünkü içindeki bazı dosyalar Windows tarafından kullanılmaktadır.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Kalıntı olmasın diye recovery yapıp sonra format attım.windows.old'u sildim.Sıfır oldu bilgisayar ehehe. :D
    Teşekkürler tekrardan cevaplarınız için.

• Bendede aynı sorun var 4 tane seçenek var: (first device boot'a 4 tanesinden ne gelmesi gerekir? second device boot'a 4 tanesinden ne gelmesi gerekir? third device boot'a 4 tanesinden ne gelmesi gerekir?(SIRALASIYLA YAZARMISNIZ)

1.WDC WD3200AAJS-00L7A0
    2.Optiarc DWD RW AD-7240S
    3.Generic USB SD Reader
    4.Disabled

first device boot:?
    second device boot: ?
    third device boot. ?

NOT:FORMATI BİOSTAN CD'YLE YAPICAM.ONA GÖRE SÖYLER MİSİNİZ ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.