Şimdi Ara

Bios'da sorun var. Saat hep 2005'e dönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı her açışımda ekranda bazı yazılar yazar sonra açılırdı çoğu bilgisayarda olduğu gibi. Bir gün baktım o yazılar geçmiyor. Aşağıda da "F1" e basarsam devam edeceği yazıyordu. Neyse F1 e basarak bilgisayarı açtım. Daha sonra internette bazı sitelerin güvenilir olmadığı yazılarını almaya başladım hemde twitter gibi sitelerde. Tarih ve saate bir baktım 2005'i gösteriyor. Tarih ve saati düzelttikten sonra internetteki siteler de açılmaya başladı tabi ki.
    Daha sonra internette bunun sebebinin Bios pilinin bittiğinden olduğunu öğrendim. 2 gün önce yeni bios pili taktım fakat bilgisayar yine F1 e basılarak açılıyor ve saat de 2005'e dönüyor.

Sorun bios pilinde değilse nerede?

Orijinalden alıntı: 66birol66

pilin dolu ulup olmadığını kontrol et.Bazen boşalmış piller denk gelebiliyor ...

Daha yeni kabından çıkarıp takmıştım ama nasıl kontrol edebilirim dolu olup olmadığını?

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVSEQ01.DAT -- 1 Eylül 2012; 12:26:48 >

Origin: 1Nevrast
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixs_kishi

Bios saatini ayarladıktan sonra kaydedip çıktığına eminmisin? Direk çıkıyorda olabilirsin. Ayarlarını yaptıktan sonra F10>Enter
    Bu arada pilin dolu olup olmadığını bilin üst kısmıyla alt kısmının birleştiği yere dilini değdirerek anlayabilirsin en basit yöntem bu.

Edit: Ekleme.

Arkadaşımla birlikte yapmıştım o biraz anlar bu şeylerden de. O kaydetmişti sanki görmüştüm ama..
    Dilimi mi değdireceğim ? :D Ne olacak peki sonra?

Orijinalden alıntı: ThePowerFul

Bios pili bitmiştir.

Yeni pil aldığımı yazdım kardeş.
  • Pili tam olarak yerleştirdiğinize emin olun, eğer eminseniz anakartın üzerinde, genellikle pilin yanında, CMOS jumperı olması gerekiyor, o jumperı çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra tekrar takın ve bir de bu şekilde deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan Özbey -- 2 Eylül 2012; 12:21:11 >
  • pili çıkarın. 1 dakika sonra tekrar takın. bios üzerinden saati tekrar ayarlayıp f10 yapıp kaydedip çıkın. sonra bilgisayarı kapatıp fişini çekin 2 dakika sonra tekrar biosa gelin eğer saat sıfırlandıysa başka pil deneyiniz.
  • Arkadaşlar çok sağolun yardımlarınız için. Dün BIOS'a tekrardan girip saati ayarlayıp, dikkatle F10 dan kaydedip açtım bilgisayarı. Bu sabah bilgisayarı açtığımda tarih ve saat doğruydu. Sanırım biz pili yeni taktığımızda kaydetmeden çıktık. Umarım tekrar olmaz. Yarın sabah da tarih ve saat doğru olursa sorun kalmadı demektir :)
    Teşekkürler tekrardan :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.