Şimdi Ara

Bios ayar ekranında Pc donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir kullandığım bilgisayarıma temizlik amaçlı uzun bir aradan sonra format atmaya karar verdim.
    Usb ile win7 yüklemek için bios ekranına girdim
    Fakat klavyem hiçbir sekilde işlemedi.
    Usb girişli olduğu için pil çıkarıp resetledim. Yine sorun çözülmedi.
    Herhalde varsayılanda usb legacy off konumda diye düşünerek ps/2 girişli klavye buldum. Fakat yine klavye del tuşuna basıp ekrana giriş yaptığımda işlemedi.
    Tahminim bios ayar ekranına girdiğimde pc donuyor. Acaba donanımda bi kabloyu sökmüş veya donanımsal olarak herhangi bir parçada sorun yada bios driverında virüs tarzında bi sorun oluşabilir mi?
    asus p5kpl-am se anakartımın modeli.
    Dipnot: pc çalışırken herhangi hiçbir sorun yok. Tek sorun del tuşuyla biosa girdiğimde klavye hiçbir işlev gerçekleştirmiyor.

• kalvye bios ekranında çalışması için gerekli komutu vermen gerekiyor..ps/2 otomatik tanır..usb için komutu verince usb de çalışır...lakin siszde her ikiside çalışmaması garip..biosa gir şunu yap bunu yap diyeceğimde klavye çalışmayınca komutuda veremiyoruz..sizden ricam ps/2 klavyedeyken biosa girip num.lock tuşuna bas-çek yapıp klavyenin aktif olup olmadığını söylermisiniz..belki 2. kalvye bozuktur..

P4P800-X - ***FX5500*** - 768 MB RAM - *** CELERON D 2.80 OC <<3.33>> High Power PerformancePro 80Plus Bronze 750 microsoft keyboard+mouse set

old but gold ;)
  • Yanık bıraktıysam yanık sönük bıraktıysam sönük kalıyor. Num tuşu dahi etki etmiyor o anda. klavyenin bozuk olmadığını oturumu acıp denedim tuşlarında sıkıntı yok. Ama bios ekranında hiçbir tuş işlev göstermiyor.
  • Bütün donanımsal bileşenleri çıkaranız ekran kartı board ekran akrtı ve ramler dışında kalan doannımları çıkarınız bu şekilde sonuca ulaşıyorsanız biosu default ayrlarına getirip diğer doanımalrınızı geri takınız o şekilde deneyin remlerınızı tek tek takıp deneyınız

power supply ve pili çıkarıpı yarım saat kadar bekleyınız.

sorununuz hala çözülmedi ise asusun sitesine girip en güncel bios sürümünü kurup o şekilde denemeniz
    iyi forumlar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.