Şimdi Ara

BIOS'a sıfırdan nasıl bilgi yüklenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım 8rda3+ boot etmeyince (Led FF yandığı halde) aldığım yere götürdüm. BIOS'un bittiğini söylediler. Yani BIOS bilgileri silinmiş bir şekilde....BIOS'a bilgi yüklediler. Ancak nasıl yapıldğını söylemediler bir türlü. Bilen varsa paylaşırsa seviniirm. (Dikkat: BIOS update etme değil, BIOs'a sıfırdan bilgi yükleme)

• bios disketi hazırlam gerekiyor. Bu diskete Awdflash dosyası, anakartın bios dosyası (.bin uzantılı olan) ve autoexec.bat dosyasını kaydedin. autoexec.bat dosyasını düzenlemek gerekiyor, düzenle sekmesini tıklayıp içindeki bütün satırları silip şu parametreyi gir;
    A:\AWDFLASH dosyaadı.bin /SN /PY /CP /CD /CC ve kaydet. Sistemi bu disketle aç, ilk başta ekrana görüntü gelmaz. disket sürücüsünün ışığı yanarsa yükleme işlemi başlamış demektir.

Eğer epox AMI BIOS kulanıyorsa (tam emin değili) şöyle bir işlem yapmak gerekir. (AMI BIOS için)

anakrtın bios dosyasının adını AMIBOOT.ROM olarak değiştir ve bu dosyayı diskete kaydet (diskettte başka dosya olmamalı). Sonra pc'yi çalıştırın, yalnız CTRL+HOME tuşlarına basılı durumda çalıştır sistemi. disket sürücüsünün ışığı yanarsa tuşları bırak, yükleme başlamıştır.
  • Abbrax: Çoook teşekkürler.
    Anlaşılan bios'a bilgi yüklemek ile bios update etmek pek farklı değil. Yalnız hiç boot etmeyen pc ve anakart (ekrana görüntü gelmiyor) direkt floppy'den bilgi okumaya baslar değilmi. Burada tam emin olamadım...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by adanali</i>
    <br />Abbrax: Çoook teşekkürler.
    Anlaşılan bios'a bilgi yüklemek ile bios update etmek pek farklı değil. Yalnız hiç boot etmeyen pc ve anakart (ekrana görüntü gelmiyor) direkt floppy'den bilgi okumaya baslar değilmi. Burada tam emin olamadım...

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    evet bu senin karşılaştığın probleme yönelik bir çözüm, yani belirtiğin gibi ekrandan hiç görüntü gelmediği halde.

Normal bios güncellemelerinde autoexec.bat dosyasına ihtiyacın yok zaten.
  • Kounun üzerinden baya geçmiş fakat bu durum benim başıma geldi BIOS update yaparken fail oldu ve BIOS u yeniden yüklemem gerekiyor. Tabi günümüzde disket sürücüsü kalmadı bunu cd sürücüsü ile yapabilir miyim?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.