< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BioNTech mi Sinovac mı ?
-
-
bende surayı okudum ama halen karar veremedim
-
İnsan tereddüt ediyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Myhres7
İnsan tereddüt ediyorE NTV olunca haliyle.
-
https://hekimimyanimda.com/klinik/enfeksiyon-hastaliklari/sinovac-cin-mi-biontech-alman-mi//
Buradaki içeriği bakmanızı öneririm.
-
babamda benzer durumu yaşadık, aile hekimi kronik hastalıktan dolayı sinovac daha uygun olabilir dedi ama biz yan etkileri göze alarak biontech yaptırdık koruyuculuğu daha fazla olduğu için. ilk dozun üzerinden 1 hafta geçti ertesi gün kol ağrısı dışında yan etki olmadı şimdilik.
bir de düz mantık olarak: abd, israil ve ab ülkelerinin yaptığı aşı vs. üçüncü dünya ülkelerinin yaptığı aşı olarak insanda bir algı oluşuyor ister istemez :D
burada koruyuculuk, yan etkilerden vs. detaylı bahsediliyor
-
sinovac aile hekimliğinde yapılabiliyorken biontech sadece hastanelerde yapılıyor (-diye biliyorum). haberlerde de öyle çıkmıştı bir ara.
biz bu dönemde hastaneye girmeye korkumuzdan babama sinovac aşısı yaptırdık. ikinci dozu olacak 11 mayıs'ta. bir yan etkisi olmadı. kronik hastalıkları var babamın doktor sinovac önerdi bu sebeple.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X