Şimdi Ara

Binadan yeni internet hattı çekmek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi benim internet 4 aydır 10-15 dk bi kopuyor ve upload yok. O kadar sinir oldum ki yeni topladığım bilgisayarı kullanmak bile gelmiyor içimden bu derece bıktım. Farklı modem farklı bilgisayar splinter çıkarıp bağlamak vs. aklınıza gelecek her şeyi yaptım. 4-5 sefer ttnetten geldiler türlü bahaneler artık BIKTIM.
    En sonunda apartman hattından olduğunu düşündüm bi kere ttnet öle demişti. Elektrikçi çağırıp kontrol ettirdim daireye gelen 2. hattı devreye soktu düzelmedi. Ama benim bu sorunum alt komşum da da var. Bina 6 katlı 12 daire. Sadece ikimizde var. Bende hatlar yanyanayken falan yanma olduysa diye şüphelendim.
    Şimdi yeni hat çekmeyi düşünüyorum. Kutuda hangi hat benim biliyorum ama hattı nasıl çekeceğimi bilmiyorum. Elektrikçi çağırsam ne kadar alır fazla alır diye kendim yapayım dedim. Bir de çare olmassa boşuna gitmesin o kadar para kablo alıp çekmeyi düşünüyorum. Nasıl yapılır.
    LÜTFEN CEVAP YAZIN artık gerçekten bıktım bıktım bıktım.. :S:S:S

• Üste..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uAfLasH
    Üste..

Dostum 40-50 milyondan asagi almazlar. Ayrica kablo olarak CAT5e kablosu cektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewre -- 28 Ekim 2010; 16:47:46 >
  • Dostum komşunla ortak kullan :)
    Ben öyle yapıyorum. Ucuz bir kablosuz modem ve bir kablosuz ağ adaptörü derdinize çare olacaktır.
  • Yok gerek yok. Sorunum hallolsun yeter..
  • Arkadaşlar kablo alıcam hangi kablo ya da ne tür kablo önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uAfLasH
    Arkadaşlar kablo alıcam hangi kablo ya da ne tür kablo önerirsiniz ?

Dostum yazdik ya CAT5e diye???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewre -- 28 Ekim 2010; 19:59:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sadece internet için hat
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marka falan farkeder mi onu soruyorum kalite açısından ?
  • öncelikle kolay gelsin..

sen şimdi apartman içinden yeni hat çekip düzeltmek istiyorsunda ya sorun o hatta değilse? o zaman ne yapacaksın

Saha dolabından apartmana gelen kablolarda problem varsa ?

biraz karamsar oldum ama..benim de bu tarz bir problemim var ama sebebi saha dolabından apartmana gelen kablolar..bayağı eski uzun süredir değişmemiş..yani sorun telekomun ana hattı..değişmeden düzelmesi zor,tabi bizim değişme imkanımız yok..siz deneyin apartman içini,umarım düzelir

• Zaten ben de öyle düşündüm 3-4 ay eziyet olarak geçti benim için ve hala öyle. Ama kabul etmedikleri için mecbur yapacağız :S Çünkü bizim apartmandaki kullanıcılardan sadece ikimizde var bu sorun :S
  • Saha Dolabı ile kutu arasındaki kablo problemli olsa değiştirirlerdi. Ki zaten arkadaş apartmanda oturuyor. Kaç yıllıktır kablo? O kablolar 15-20 yılda eskir merak etme...

CAT5e standart. Kalitesinin o kadar farkedeceğini ssanmıyorum. Kablonun librajı önemli.
  • Arkadaşlar kablo aldım mesela. eski hatta bağlayıp çektim tamam her şey güzel de ben kabloyu apartmandaki kutuya nasıl bağlayacağım. Elektrikçilerin özel bi aleti var sanıyorum yoksa kolay mı tornavida yardımıyla falan bağlanır mı ?
  • asansör var ise asansör boşluğundan sallayın kabloyu direk apartman link telefon kutusuna girin..

kendi evinde buvata girme.. girceksen kılavuzla çek..

ama direk hattı içeriye al derim..
  • Önce evin içindeki kabloları değiştir. Bende aynı sorunu yaşadım evin içindeki kabloları değiştirince 2 mbit zor alırken oldu 8mbit. Eğer yine olmazsa kutudan hat çektirirsin. Ama pazarlık yap 30 liradan fazla verilmez. (Mesafe çok uzak değilse)

Eğer kabloları değiştirmen sorunu çözmezse gerisi ttnet in sorumluluğunda.
  • Evin içindeki kabloyu yazın değiştirdim zaten. Hem splinter sız bağlayınca da sorun devam ettiği için ondan değil.
  • Türk Telekom geldi kutudan eve gelen bağlantı yok, elektrikçi cagiracaksin dedi kendim yapamazmiyım kutu sokagın karsinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim kendin yapabilirsin aynı sorun beniö başımada gedi öncelikle bina eskiyse kutıdan senin daireye giden kablo eskimiş çürümüş olabilir benim evde öyle oldu keza bizim aprtman 45 -50 senelik bina elektrikcilere gttşm bir dünya para istediler sonra çare araştırdım telefon kablosu aldım binanın yüzünden kutuya saldım bir elektrşkciye 20 lira verdim kabloyu kutuya bağlattırdım bu kadar hepsi bu sende cat5 yada cat 6 kablo çek bir elektrikcye yada telekomu çapır kutuya bağlasılar bitti gitti... :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.