Şimdi Ara

Bina-Yapı Güçlendirme-Binanın Hasarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    30 ekimde gerçekleşen izmir depremine istinaden yakın zamanda apartmanımızda oturan bir ev sahibi bina hasar tespiti yaptırmış. Dün akşam çevre ve şehircilik bakanlığından sonuç olarak Orta hasarlı şeklinde bir geri dönüş aldık.


    2 3 aydır binamızda sıva bile çatlamadı diye mutlu mesut yaşarken, şu an geldiğimiz noktada 1 sene içinde güçlendirme yahut yıkım kararı alınması gerekmekte.


    Apartman sakinleri ile yapılan toplantı da bir kısım ev sahipleri itiraz ile az hasarlı şekline çevrilmesi için müracaat edeceklerini söyledir.(bu durumda güçlendirme zorunluluğu ortadan kalkıyor)



    Benim kafama da açıkçası bu bina güçlendirme denen uygulamanın güvenilir olup olmadığı takıldı. konuya hakim teknik yorum yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Binanın hasar ile ilgili de yorumları beklerim.


    ikinci olarak da ben evin itiraz ile az hasarlı şekline getirilmesini istemiyorum.çünkü şu an binaya güvenim azaldı ve güçlendirme/kenstel dönüşüm ikilisinden birinin yapılmasını istiyorum. itirazlar sonucu bu hasarlar için bir değişim olur mu?


    EDİT: arkadaşlar bir açıklama da yapayım kafalarınız bulanmasın diyerekten. fotoğraflarda gördüğünüz yıkımlar bakanlık elemanlarının balyoz ile sıvayı kırması neticesinde oluşan bir durum. yani sıvanın altındaki betondaki deformelere göre yorum yapabilirseniz sevinirim.


    https://www.hizliresim.com/SO5fLY


    https://www.hizliresim.com/Pt7NHa


    https://www.hizliresim.com/p2NzsU


    https://www.hizliresim.com/MlmCFi








  • Binalarda güçlendirme ile ilgili aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.


    https://santiyede.com/binalarda-guclendirme-depremde-yapilarin-guclendirilmesi/


    Sıva kırılıp betonarmede meydana gelen hasar tespiti yapılmış. Resimlerden beton kalitesinin düşük olduğu ve çelik donatıda korozyon meydana geldiği gözüküyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.