Arkadaşlar müteahhitten yapım aşamasında olan bir daire aldım. Malum daireler arası yalıtıma çok önem verilmiyor. Müteahhit firmanında ses yalıtımıyla alakalı çok birşey yapacağını düşünmüyorum. Hazır yolun başındayken müdahale edeyim derdindeyim. Benim evim en üst katta ve bu sebeple en azından üstten ses gelmeyecek. Yan komşuyla ortak tuvalet banyo dışında 1 duvarım var. Aynı zamanda küçük bir çocuğum var. Hem bizim sesimiz gitmesin hem de aşağıdakilerin ve yan komşunun sesi gelmesin istiyorum. Evde yerden ısıtma sistemi yapılacak. Onun köpüğününde ses yalıtımına faydası olduğu söyleniyor ama ne derece etkilidir bilmiyorum. Haricen tabana uygulanabilecek bir yalıtım var mı? Aslında yalıtım keçeleri ve bondex'ler var ama kullanıcı yorumu çok göremedim. Hangi uygulama daha verimli olur? Tabi bir de maliyet boyutu var. Bütçemi sarsmayacak bir uygulama istiyorum. Beklentim çocuğumun koşuşturmalarında aşağının rahatsız olmayacağı şekilde yalıtmak. Ayrıca sadece tabanın kaplanması yeterli mi yoksa duvarlar ve kolonlar da kaplanmalı? Tabi bütçem o kadarın kaldırmayacaktır. Etkisi olacaksa sadece tabanları ve en fazla kolonları kaplayabilirim. Bilgisi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. |
Bina Ses Yalıtımı Hakkında

-
-
Kendi yorumum şu şekilde olur. Siz sadece çocukların koşuşturma sesleri için çözüm arıyorsanız zemine müdahale etmek yeterli olur. Yan yüzeylere bir şey kaplasanız da işe yaramaz çünkü asıl komşunun yapması lazım. Şöyle ki ses dediğimiz şey titreşim aslında. Koşarken zemine kuvvet uygulamış oluyoruz ve zemin titremeye başlıyor. Bu titreşim de tüm yapıya yayılıyor. Haliyle yan duvarlara da ulaşacak bu titreşim, alt kata da gidecek. Ama siz yan duvara kaplama yapsanız bile bunu yüzeye uygulamış oluyorsunuz. Titreşim içeriden oluyor ama. Bu şu işe yarar koşarken zeminde oluşan titreşim yan duvara yayıldığında kaplama varsa tekrar size gelmez. Yani kendi konforunuzu artırmış olursunuz. Komşunun da kendi konforu için kendi duvarını da kaplatması lazım.
Ama diyelim ki müzik açtınız. Bu sefer siz duvarları zeminden değil her yerden titreştireceksiniz. Bu durumda yan duvarları da kaplamak mantıklı olur. Sesin oluşması için bir kuvvet gerekiyor. O kuvvet de yapıyı harekete geçiriyor. Kuvveti ortadan kaldıramadığınız durumlarda (ki çocuklar kesin koşacak :) kuvvetin yapı ile temasını yumuşatmak gerekir. Siz hangi kuvvete karşı çözüm arıyorsanız ona yönelik bir müdahale yapmanız lazım.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. :) Peki duvarlar mı yoksa kolonlar mı sesi daha çok iletir? Aşağıdakilerden gelecek gürültüyü kesebilmek içinde sadece kendi koonlarımı içeriden kaplasam yeterli olur mu?
-
O konu uzmanlık alanım dışında maalesef. Malzeme bilgileriyle alakalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X