Şimdi Ara

BİNA ORTAK UYDU SİSTEMİ SORUNLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
6
Favori
297.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba doğru yeremi yazdım bilmiyorum o yuzden kusura bakmayın benim oturduğum apartmanda merkezi sistem bulunmakta ve ben bu sistemden yararlanarak aynı anda 2 tv ve 2 receiver olmak kaydıyla aynı anda kullanmak istiyorum. oturma odamda lg42la860v tv mutfakta vestel 37 ekran tv bulunmakta. şöyle bi sorunum var oturma odamdaki tv açılmadan mutfaktaki tvyi izleyemiyorum. ne dendiysem olmuyor. iki tv aynı anda açık olduğunda ise bütün kanalları rahatlıkla izliyorum. ve görüntüde en ufak bir problem yok. bu sorun neden kaynaklanmaktadır. bilen varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. sistemin parçalarını paylaşıyorum. teşekkürler


    hizliresim.com/8PqXEQ
    hizliresim.com/DBzGk6
    hizliresim.com/m4OR81
  • Öncelikle merhaba,

    Lnb gibi yayın aktarımını sağlayacak cihazın su almış olabilir veya bozulmuş olabilir. Bunun yanı sıra eğer merkezi sistemlerinde kullandığın kablo gibi veri iletim unsurların ucuz ve kalitesiz ise bu gibi nedenler ile çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. NEXT marka santrallerin garanti kapsamları birebire değişimlerinin yanı sıra 5 yıl gibi uzunca yıllar tamir bakım işlemleri yapıyorlar bildiğim kadarıyla.

    Fakat eğer merkezi uydu sistemleriyle aran iyi değilse cihazı inceletmek için bir firma ile görüş derim. Ama yok az buçuk elimden gelir bu işler dersenhttp://www.teknik34.com/hd-canak-anten-ve-merkezi-uydu-sistemi.html linkinden konu ile alakalı bilgilendirmelere bakarak da bilgi sahibi olabilir titiz bir çalışma ile sorunu çözebilirsin.

    Hala sorun düzelmedi ise bence kablo değişimini de gerçekleştirdikten sonra yayın kalitesini tekrar kontrol et ve sorunu çözüme kavuştur derim.




  • Herkese merhaba arkadaşlar. Binada Baff 16 çıkışlı ortak uydu alıcı sistemi evde de LG 42LB5610 dahili uydu alıcılı televizyon kullanıyoruz. 8 yıldır hiç bir sorun yoktu ama birkaç gündür şöyle bir sorun var. Binadaki 9 daireden 7 tanesinde hiç bir sorun yok bizim ve karşının üstündeki dairede sık sık sinyal yok surunu yaşanıyor. Diğer sorunlu dairenin kablosunu sistemden sökünce bizim dairedeki sorun tamamen düzeliyor, o bahsettiğim dairenin kablosunu siteme bağlayınca bizim dairede TRT kanalları "sinyal yok" uyarısı ile açılmıyor, bazen kanalların hepsi göstermez oluyor.

    Prizdeki sarı topraklama kablosunu ve akım korumalı prizi çıkardım ama birşey değişmedi. Bu sorun nasıl çözülür fikri olan var mı?
  • daha öncede bu konuda yazı yazmıştım ama aakarali kardeşim senin sorununa da nazicane bir kaç öneri niteliğinde bilgi vereyim. yeni çıkan uydu hd box sinyal yükselticisi deneyebilirsin. Fakat hala sorun değişmedi ve yayın sıkıntısı yaşıyorsan uydu santral kurulumu sayfasına göz atabilirsin.




  • Tekrar merhaba, Allahın yardımıyla sorun çözüldü. Diğer sorun yaşayan dairenin uydu alıcısı arızalıymış ve nasıl oluyorsa bizim daireye gelen sinyali de bozuyormuş. Apartmanda 9 daire olduğu için ve merkezi sistemde 16 çıkış bulunduğu için "bizim dairenin çıkış hattı bozulmuş olabilir" diye bizim dairenin kablosunu başka çıkışlara takıp bir deneme yapmak istedim. Bizim dairenin kablosunu bulmak için merkezi sisteme bağlı olan kabloları tek tek çıkarmaya başladım ve eşim telefon ile bütün kanalların geldiğini haber verdi. İlk baştan bunu nasıl olduğunu anlayamamıştım. Biraz düşününce duvarların birine çivi çakılmıştır veya matkap ile delik delinince anten kablolarının birine denk gelmiş ve kablolar temas ettiği için bütün sistemi etkiliyor olabileceğinden şüphelendim. Merkezi sisteme kabloları defalarca takıp çıkarınca diğer sorunlu dairenin kablosunu sistemden sökünce bizim dairedeki sorun tamamen düzeldiğini fark ettim. Elimde kullanmadığım bir uydu alıcısı vardı, diğer sorunlu daireye gidip orada kullanılan uydu alıcısını söktük ve bendeki eski uydu alıcısını taktık ve bütün kanallar geri geldi. Daha sonra bizim daireye gidip kanalları kontrol ettim hepsi vardı. Birkaç gün gözlem yaptım sorunun düzeldiğine emin olduğum için şimdi buraya yazıyorum. teknik34 arkadaşım ilgin için sana da teşekkür eiyorum




  • Arkadaşlar 32 dairelik bir binada yaşıyorum. Şimdi bizim daire de 4 odada TV bağlantısı var. 3 odada hiç sıkıntı yok. Fakat 1 odada gece olunca çoğu kanalda sinyal yok demeye başlıyor. Gündüz kanallarda sorun yok hepsi gösteriyor ; ama gece olunca diğer odalarda sorun yok ; ama tek odada sinyal kayboluyor ? Butür bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa tecrubelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar mutfakta ve salonda olmak üzere iki tvim var. Çatıdan farklı iki lnbden direkt iki kablo evime geliyor. yani merkezi sistem değil. Kablolardan birinde ara ara yayın gidiyor. Aşağıda iki(catiya çıkmadan) iki kablonun yerini değiştiriyorum yayınlar geliyor. Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Tvler samsung.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avantis

    Arkadaşlar mutfakta ve salonda olmak üzere iki tvim var. Çatıdan farklı iki lnbden direkt iki kablo evime geliyor. yani merkezi sistem değil. Kablolardan birinde ara ara yayın gidiyor. Aşağıda iki(catiya çıkmadan) iki kablonun yerini değiştiriyorum yayınlar geliyor. Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Tvler samsung.

    yayın giden kablonun bağlı olduğu anten ayarsız olabilir,anten eski paslı olabilir, anten rüzgardan sallanıyor olabilir, lnb tarafında gevşeklik olabilir... benim evine gelip çatıya çıkıp duruma bakmamı mı bekliyorsun?
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Zamanınız varsa tabii ki gelin bir çayımı da içersiniz. Uydu ayarı yapan arkadaşı da çağırdım yukarı çıkıyor. Ne olduğunu o da anlamıyor. Kabloların yerini değiştiriyorum yayınlar geliyor. Lnb ve çanak eski. Dediğiniz durumlardan olabilir.Degisim zamanı gelmiştir.
  • avantis A kullanıcısına yanıt
    Anteni yenileyin olsun bitsin. bir de ufak motor taktırın antene. 100tl civarı sanırım motorlar. evde oturduğun yerde milim anten sağa sola dönderiliyor böylece oturduğun yerde ince ayar yapabiliyorsun.ince ayar yaptıktan sonra ceviz kadar dolu bile yağsa kanallar gitmez. anten turksat için 90cm olsun garantiye alın yani.
  • Selamlar , yeni bir eve taşındık , taşındığımız evde neredeyse her oda da anten girişi var , ancak mesela benim odamda BRTHD ve olay TV çıkmaz iken , Oturma odasında bu kanallar çıkıyor , benim odamda da Tivibu spor çıkarken bu sefer de oturma odasında Tivibu spor çıkmıyor ,Testide aynı receiver ile yaptım üstelik ? bu sorun neden kaynaklanır acaba ? Evdeki odalara giden her anten kablosu ayrı ayrı geliyor bir tane gelip ayrılmıyor yani
  • Merhaba arkadaşlar.



    Merkezi uydu sistemi olan bir evdeyim



    1. Odada uydu baglantisi yaptigimda sorun yok

    Ancak 2. Odada uyduya bagladgim an uydu cihazi kapaniyor. Elektrik gelmiyor.



    Dorunun kaynagi nedir. Kendim halledebilir miyim
  • Arkadaşlar Allah'ını seven yardım etsin.. kafayı yemek üzereyim.. sıfır LCD TV aldım.. getirdim eve kuruldu.. Merkezi sistem var..fakat dogruduzgun yayın alamıyorum..bazen açıyorum cam gibi bazen açıyorum sinyal yok.. örneğin sabah açıyorum izliyorum öğleden sonra sinyal gidiyor..uydudan TV'ye bazen sinyal geliyor bazen gelmiyor.. Tv'de sıkıntı vardır diye receiver aldım ona da sinyal gelmiyor..ama birsüre izleyebiliyorum sonrasında gidiyor sinyal..çok değişik ya..2 defa uyducu çağırdım biri TV'den dedi birisi uydu prizi başlığı değişti..yine aynı.. şimdi aradım merkeziden gelen kabloda sıkıntı var yeni kablo çektir diyor..daha önce başına gelen veya anlayan biri varsa yardım lütfen
  • Arkadaslar

    Bende nexstar mini hd uydu var.arizalandiktan sonra hd olmayan alici kullandim.hd uyduyu yaptirdiktan sonra tekrar taktim ama uydu calismiyor.normal uydu calisiyoy ama hd uydu calismiyor. Sinyal gucu ve siddeti hd uyduda cok zayif .merkezi sistemden yayin aliyoruz.kafayi yicem artik.hd uydu tamircide calisti.komsuda calisti ama bende calismiyor .tv ile hd uyduyu merkezi sistemin oraya cikartip hattandir diye denedik gine olmadi.sorun nerde bilgi verin uydu kurulum bilgiside verin lutfen
  • 5 katlı binada bahçe katında oturuyorum. Eve geldiğimde TV ve uydunun fişini taktigimda ( uydumerkezi sistem)Tv'de sinyal yok uyarısı Alıyorum. 15-20 dk sonra televizyona görüntü gelmeye başlıyor. Kanal degistirdimde yaklaşık 1 dk sinyal yok uyarısı aliyorum. Daha sonra sorunsuz izliyorum sizce neden sinyal yok uyarısı aliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mucit2008

    5 katlı binada bahçe katında oturuyorum. Eve geldiğimde TV ve uydunun fişini taktigimda ( uydumerkezi sistem)Tv'de sinyal yok uyarısı Alıyorum. 15-20 dk sonra televizyona görüntü gelmeye başlıyor. Kanal degistirdimde yaklaşık 1 dk sinyal yok uyarısı aliyorum. Daha sonra sorunsuz izliyorum sizce neden sinyal yok uyarısı aliyorum
    Bilgisi olan var mı
  • mucit2008 M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen kablo kalitesi hatası veya bağlandı noktalarından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tekara

    Muhtemelen kablo kalitesi hatası veya bağlandı noktalarından.
    Binadaki kere sordum kimsede bir sıkıntı yok bir tek bende var
  • Arkadaşlar ne yaptıysam olmuyor lütfen yardım
    1. Birden bire teevizyonun sesi gitti, ve uydu alıcısı kitlendi fakat görüntü devam etti. fişi çekip tekrar taktığımda bir süre daha devam ediyordu fakat tekrarlıyordu. Bu süre 3-5 sn kadar indi.
    2. Bende uydu alıcımı tamire verdim tamirdeki adam sorun hallettik dedi evde tekrar denediğimde herşey eskisi gibiydi televizyon açılıyor ses gidiyor bazen ekran donuyor ve uydu aıcısı kilitleniyor. Tamir olmamıştı.
    3.Tekrar götürdüm verdim bir süre sonra beni aradılar çalıştığını problem olmadığını söylediler gözümle gittim gördüm problem yoktu fakat eve geldim aynısı.
    4.HDMI kablosu, anten kablosu değiştirdim aynı.
    5.Gittim sıfır bir uydu alıcısı aldım taktım fakat bu seferde hd yayınlarda ses var görüntüler sürekli takılıyor, Hd olmayan kanallar normal şekilde gösteriyor fakat her ikisinde de 20 saniye sonra ekran donuyor ve uydu alıcısı kitleniyor.
    Nedir sorun lütfen biri yardım etsin bana

    Not: televizyona bilgisayarı bağlıyorum HDMI kablosuyla ve internetten tv kanallarını hiç bir sorun olmadan izliyorum. Televizyonda sıkıntı olsa bu şekildede izletmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altar38 -- 2 Eylül 2018; 2:38:3 >




  • Merhaba arkadaşlar,

    Digiturk Eutelsat üzerinden yayın alıyorum.
    Kendi bloğumda Next dağıtıcı var.
    Dağıtıcıya üç uydu giriş yapıyor.
    Türksat, Hotbird, Eutelsat
    2 gün önceye kadar sıkıntısız yayın alıyordum ancak aniden sinyalde azalma oldu ve tüm kanallarım gitti.
    Hattımda sorun var mı diye Eutelsat uydusundan gelen kabloyu, birleştirici aparat ile doğrudan kendi dairemin kablosuna bağladım yayın aldım, sorunsuz bir gün boyunca. Tabii haliyle diğer digiturk izleyicileri yayınsız kaldı, görevli aradı.
    Dağıtıcıya tekrar bağladığımda kabloları, Digiturk ve Turksat diğer dairelerde sorun yaşanmıyor, benim dairem hariç.
    Kablomun dağıtıcıya girdiği yeri değiştirdim yine sinyal alamadım.
    Bir yerde kısa devre mi var, ne var anlamadım.

    Buradaki diğer yazıları okuduğumda topraklama sorunundan bahsetmişler. Onu da yaptım, prizin topraklamasını söktüm, maalesef yine bir değişiklik olmadı.

    Fikirlerinizi rica edeceğim.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.