Şimdi Ara

bimeks mi teknosa mı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
0
Favori
60.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar bende artık f3jc sahibibyim bi sorum olacaktı.. laptopu devamlı prizde kullanıyorum bataryayı cıkartmak istiyorum fakat cıkarttıgımda calışmıyor.. bunun bir cözmümü varmı.. yada o sekilde kullanmam pilin ömrünü kısaltırmı bilği verirseniz sevinirm şimdiden teşekkürler..
  • İkisi de FISS

    Teknosa nın herkes tarafından bilinen eksileri : Ürünlerin sık arızalı çıkması, müşteri temsilcilerinin ukala tavırları (bilgi sahibi olmadıkları konularda bile) ve tabi bu kadar şikayete rağmen bu saygısız tavırları sergileyenlerin bu Firma tarafından ayıklanamaması.

    Bimeks te başıma gelen bir olayı aktarayım, o tarihten sonra da Bimeksten nefret gelmiştir şahsıma, tüm tanıdıklarıma bu olayı aktarıyorum.
    Genelde internetten alışveriş yapmam nedeniyle muhakkak bir fiyat araştırması yaparım. Ancak belki de hayatımda ilk defa piyasa fiyatını bilmediğim bi elektronik ürünü satın almak istedim. Bimeks te bir tane mp3 çalar beğendim fiyatını bilmediğim halde Bimeks in adına güvenerek almaya karar verdim. Sonuçta piyasadan en fazla 10-15 farkeder diye düşündüm. Sandisk mp3 çaların 215 YTL civarı (3 aşağı 5 yukarı fiyatı bu idi) bir fiyatı vardı, birkaç şey daha almıştım, kasada KK ile ödememi yapıp eve gidip ürünü kullanmaya başladım, 10-15 gün sonra bi arkadaşımda aynı ürünü gördüm ne kadara aldığını sorunca 115 YTL gibi bir fiyat söyledi. Şaşırdım tabi, ne zaman aldığını sorunca 1 aydan daha önce hepsiburada.com dan aldığını söyledi. Nasıl olur diye bir piyasa araştırması yapayım dedim ve bu ürünün piyasada 110 ile 130 YTL arasında satıldığını öğrendim. Bimeksin sitesine girdim baktım fiyatı 215 YTL. Demek ki Bimeks fiyat etiketlerini basarken bir hata yapmış diyerek hatanın düzeltilmesi için Büyük firma Bimeksin alışveriş yaptığım İzmir Bornova daki şubesine gidip, firma yetkillerine ve daha sonra Müşteri temsilcisine durumu izah ettim. Yetkili çok şaşırdı böyle bir olaya, Ancak onlardan bir sonuç alamadım, Merkeze bildirdik sizle irtibata geçecekler dediler, o anda beni başlarından savdıkları izlenimine kapılmıştım nitekim duygularım beni yanıltmamıştı, 10 gün boyunca ne arayan ne soran oldu. 10 gün filan sonra merkezlerine durumu ilkokul öğrencisin anlayacağı seviyede detaylı yazarak mail attım. Gelen cevapta etiket fiyatlarının doğru olduğunu ve yapacakları bişey olmadığını bildirdiler. O anda sinirlerim gerildi be hemen telefon ile temas kurdum. Ya arkadaş bütün piyasa 110-130 arası satıyor niye sizde 215 , size güvenenleri kazıklamaya ne hakkınız var ya da bu bir yanlışlıksa niye düzeltmiyorsunuz? Olur mu efendim öyle şey, biz şöyleyiz biz böyleyiz, dedim ki kardeşim şu ürünü alış fiyatınızı bi araştırsanız bana hak verecek ve mağduriyetimi gidereceksiniz. Ama nato mermer nato kafa, zaten MÜşteri temsilzisi olarak genelde aynı şeyleri söylemekle yetkilendirilmiş kukla elemanlar çalıştırılır ya, neyse... Biz fiyatı araştırdık satış fiyatımız doğru diyerek 215 YTL nin doğru fiyat olduğunu bana söyleyecek kadar da YALANCILAR...

    Peki sonra ne mi oldu?
    Bimeks teki ürünün fiyatı 115 YTL ye düştü.
    Bile bile Hakkımı yiyen, meblağı ne olursa olsun Allah Belasını versin...

    Anlayacağınız, bu kadar basit bir olayı çözemeyen ve 100 YTL ye tenezzül edebilecek bir yönetim karakterine sahip bir Firma olan BİMEKS'in büyüklüğünden bahsedenlerin bu yazımı bir daha okumalarını tavsiye ederim.
    Bu firmanın büyük olma gibi bir hedefi yoktur, zaten olamazda, "BEN MALIMI SATTIM, HADİ BANA EYWALLAH" mantığında bir firmadır.

    BİMEKS ten alışveriş yapanlara ya da yapacaklara önemle duyurulur, Aklınız varsa buradan alışveriş yapmayın.

    Kendilerini çok eleştirmeme rağmen, TEKNOSA işin bu kısmında sattığı ürüne sahip çıkarak Bimeks e elinin tersi ile tokatı sallayacak kalitede bir firmadır.

    Haa gelelim soruya : Teknosa mı? Bimeks mi?

    İkisi de değil tabii... ama BİMEKS hiç değil, mecbur kalırsam da Teknosa...

    Ben bu iki firmayı da, almayı düşündüğüm bir ürünü canlı olarak görebileceğim, dokunup test edebileceğim bir firma olarak kullanıyorum, siz de öyle yapın, bakın inceleyin ama alışverişi netten yapın, riskli diyorsanız kapıda KK ile ödeme yapan firmalar var onları tercih edin.

    Allah benim paramı Bimeks e bir daha nasip etmesin...

    Saygılarımla...




  • Ben Hepsiburada dan uzun yıllardır alışveriş yapıyorum, ideefixe.com ten ve hizlial.com dan da alabilirsin, çok önemli bir sıkıntı yaşamadım. Hatta gittigidiyor dan birkaç kez alışveriş yaptım, dikkatli davranılırsa problem yaşanma riski çok düşük...




    quote:

    Orjinalden alıntı: Leite

    ikisinde de memnun olan pek yok nereden almalıyız
  • Bimekste soracağınız hiçbir soru cevapsız kalmıyor. ama teknosada bu problem araştırılmaya bile gerek duyulmuyor.Ve müşteri hizmetleri derseniz Bimeks arızlanan ürünleri kendisi taşaron olarak müşterinin yerine teknik servisine gönderip takibini yapıyor.Yani siz teknik servislerde sürünmüyorsunuz güvenerek bimeksi tercih edebilirsiniz.Benim Mp3 playerım bozulmuştu 1 aylık bir üründü kendileri öyle güzel rapor hazırladılarki şikayetim hakkında firmaya iadesini yaptırdılar.O gün bugün dğr bimeks tercihimdir.
  • Ben ikisinden de alış veriş yapmadım ama çok ürün araştırdım bu arada Teknosa'dakilerin daha bilgisiz ancak daha kaba ve daha ukala olduklarını gördüm. Bunun dışında alış veriş yapan arkadaşlarım var. Kesinlikle Teknosa'dan nefret ediyorlar. Ayrıca bu sitede ve başka sitelerde Teknosa için bir kişiden iyi bir cümle okumadım, hep dert. Ayrıca Sabancı holding'in genel tutumu tekelci bir güçle hareket etmeye çalışıp, müşteri memmuniyeti hiçe sayarak yüksek fiyat çekmek yüksek kar elde etmektir. İşte bunu çok iyi bildiğimi söyleyebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ocuonline

    Merhaba arkadaşlar.

    ilk başta belirteyim ben bir bimeks çalışanıyım. amacım kimseyi kötülemek değil. sadece sizin bakış açınızı değiştirmektir.

    bimeks ilk başta oem gurubuna göre baya bir pahalı gözüküyordu bana. ama işin içerisine girdiğinizde bunun böyle olmadıgını farkettim. firma olarak ilk başta önem verdiğimiz müşteri memnuniyetidir ama tabiki bu kurallar çerçevesi içerisinde olmak şartıyla. bazen ister istemez durumlar ortaya çıkabiliyor. birçok müşterimize işletim sistemi garantiye girmediğini söylememize ragmen (tabi arada sırada unutabiliyoruz :) ) grantiye girmesi gerekir diye itiraz ediyorlar haliyle sorunlar çıkabiliyor. (ve çıkacakta sanırım :) ) bizim müşteriye vaad ettiğimiz her zaman en iyi hizmettir. ilk mağazaya girdiğinden bizden aldıgı ürün çöp olana kadar geçen zamanda müşterimize en iyi hizmeti vermeye çalışırız. amacımız gelen müşterimize ürün satmak değildir hiç bir zaman. ister bizden alsın ister başka bir yerden alsın o müşterimize gereken ilgiyi ve dogru bilgiyi verebilmektir. bilirizki böyle davrandıgımız sürece eninde sonunda bu müşterimiz bize geri dönecektir.

    + artı olarakta kampanyaları takip etmeniz yeterlidir. bu sizi son derece memnun edecektir.

    fırsatlardan yararlanmak için hürrüyet gazetesindeki yaşam ve teknoloji ekini okumanızdır.

    Neyse bu kadar yazı yazmak yeter artık. iyi günler


    mrb hocam bende şöyle bi sorunum war galiba bana en iyi sen yardım edersin.....
    kardeş ben 03.01.2008 tarihinde ankara carrefor daki bimeks mağzasından avermedia dvb-s tv kartı aldım.aldım kişi bana 30 gün içinde koşulsuz şartsız iadesi var dedi ama para olarak diilde karşılında başka bişi alabilcemi söledi.beni otudum binada merkezi sitem uydu var benim haricen kendime ait balkondada 2 tane çanağım war balkondaki çanaktan pc ye kablo çektim kartın ayarlarını yaptım tarattım kanal bulamadı
    bunu 3 gün üst üste denedim olmadı çanaklar ayarlı olmasına rağmen göstermedi...3 gün sonrasında kartı aldım yere götürdüm ve ankamall daki mağzaya gitmemi sölediler bende oraya gittim...ordaki vatandaşlara durumu söledim ve onlarda üretici firmaya istanbula gönderdile..15 gün sonra cihaz geldi ama cihaz potansiyel farktan yanık die yazmışlar yapmamışlar...bende sinrlendim ve cihazı almadım faturamla birlikte orda müdere bırktım ve ozamandan bu zamana kadar kimse aramadı ve sormadı...bugün cihazımı kargoyla ewime göndermişler ve bide kargo parsı istemişler utanmadan...şimdi sen akıl ver 30 günlük süre aşoldı ve elimde faturam ve cihazın tamire gip gelme tarihli belgem war bi işe yaramı sence ne yapmam gerek...ben açıkcası bimeksi böle bilmezdim mağaza gie oraya birsürü insan geliyo alıs weri yapıyo sence bu yapılanlar doğrumu...bana sorasanız arkadaşlar bimeksde aynı tenosada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holylowe -- 22 Şubat 2008; 0:00:21 >




  • Teknosa, Bimeks'in tırnağı olamaz, her ne kadar daha büyük gibi gözükse de. Bence.
  • Ben herzaman Bimeks'i tercih ederim..
  • Forever VaTaN
  • hangi firma aldığınız her ürünü 15 gün için de koşulsuz başka bir ürün ile değiştiriyor.2 gün içine para iadesi yapıyor.(beğenmeme nedeni ile dahi)teknosa bu konuda tek.şikayetlerin birçoğu gerçekleri yansıtmıyor.öyle olsaydı neden hala türkiyenin en çok iş yapan en iyi perakendecisi?...
  • evet kardeş doğrı diyosun ankaralılara hiç tavsiye etmiyorum bende bimeksten tv kartı aldım pc ye taktım kanal taramasında 3 kanal buldu aldım tarıhten 2 gün sonra götürdüm garantiye gönderdiler 15 gün sonra geldi ve garanti dışı dıye not düşmüşler kullnamadım şeyi nasıl bozulur anlamadım gitti bende o sinirle cihazı ordaki müdüre hediye ettim çıktım ewe gittim dünde kargoyla ewime göndermişler......UTANMADAN bide kargo parası istiyolar....tavsiyem sakın böle şeylere inanmayın herşey satılana kadar sonrası yok.....TAM BİR REZALET PERSONEL İSE TAM BİR UKELAA GERÇİ MÜDÜRLERİDE AYNI
    quote:

    Orjinalden alıntı: haymana10

    arkadaslar ankara carrefour bimeksten foto.makinası ladım garanti süresinde arızalandı,05,02,07 de makinayı götürdüm,aldılar ve ürünle ilgili bilgi vereceklerini söylediler 1 ay oldu hala makina gelmedi ve hiçbir bilgi vermediler.arıyorum makina ne oldu diye biz size yarın haber verceğiz diyerekten atlatıyolar.genelde bimeks övülmüş ama satış sonrası hizmetlere bakmak lazım diye düşünüyorum.bimeksten çok ürün aldım her şey satana kadarmış,arızalandıktan sonra başlarından savıyolar açıkcası.ankaradaki arkadaşlara bieks i hiç tavsiye etmiyorum,yinede tercih sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holylowe -- 22 Şubat 2008; 14:27:16 >




  • teknosadan aldıgım webcami aynı gun içinde iade ettim. hesap kartıyla almıstım, parası 1-2 ayda yuklenicek dediler. 8 ay geçti kaç kere gittim sordum tık yok. en sonunda ceplerinden verdi çalısanlar, teknosa merkez hala oralı bile değildi..

    teknosa hem kazıkçı hemde müşteri hizmeti sıfır
  • teknosaya uğramam bimeksede göz ucu ile bakarım.. eğer teknolojik bir cihaz alacaksam..... internette araştırıp almayı yeğlerim...
  • tamamen katılıyorum! bende izmirdeki bir teknosanın müşterisi oldum geçen gün. sabah erken bir saatte mağazaya adımımı attım. mağazada hiç müşteri yoktu ve hararetli bir şekilde konuşan görevlilerin konuşması benim içeri girmemle kesildi. hepsi biden bire bana *senin burda ne işin var* gibisinden baktı. yaşımdan dolayı mı acaba diye düşündüm (14 yaşındayım)ama ben 5 yaşında da olsam bile bana öyle bakmaya hakları yoktu bence. ve kapıdaki görevli beni takmadı. insan bir hoşgeldiniz falan der. neyse ben içeri girdim. hepsi daha hararetli bir şekilde konuşmaya başladı. oraya gitme amacım kendime bir leptop ve telefon bakmaktı. o leptopların önünde duran küçücük bilgilendirme kağılarındaki 2-3 bilgiyle leptopumu seçmeye mahkum bırakılmıştım. hiç biri bana yardım etmeye yanaşmadı. döndüm ve * iki dakika bana yardım edermisiniz?* diyerek bir görevlinin yanıma gelmesini sağladım. adam bilgileri verdi sonra diğerlerinin yanına dönüp kouşmaya devam etti. bende diğer ürünleri inceledim. mağazadan çıktım. öteki gün teknosadan son alışverişimi yaptım. çıkarkende bir daha sizden bişey almam aldırtmam diyerek orayı terkettim. teknosa mı? tövbe. teknosaya ama bende internetten iyi bi şekilde araştırır alırım ama teknosadan almam !




  • Dün Bimekse gittim laptoplara bakmadım ama lcd tv ve cep telefonu fiyatları piyasanın üstündeydi, bazı modeller çok çok üstündeydi.. Teknosa'da uzun zaman önce bakmayı bıraktığım yerler arasında, sadece kırk yılda bir bakarım.. Vatan desen aynı şekilde.. Önce bindirim sonra azıcık indirim.. Gold'a değinmeye bile gerek yok bi zamanlar çok severdim bazı şeyler hala uygun fiyatlı olabiliyor ama gerek teknik servisi olsun gerekse lcd tv gibi ürünlerde kendi anlaşmalı yerden verdikleri garantiyle istanbul bilişimden daha güvensiz bir izlenim veriyor bana.. İlk açıldığı zamanlar Darty'e dadanmıştım gayet uygun fiyatlar vardı ama onlarda en iyi fiyat garantisine rağmen bazı ürünlerde fiyatlarını gereksiz şekilde arttırdılar. Yeni gözdem Electroworld ama ordan da pek bişey almadım ama bişey alıcaksam ilk incelediğim yer oluyor.. Media Markt bana oldukça uzak olduğu için hiç tecrüben yok. Tgar'dan da geçen sene bir ürün sormuştum fiyatları çok yüksek diye artık aklıma bile gelmiyor bakmak...




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.