Bir arkadaşım haber verdi. Bimeks bu üründe (Asus M20 PDA) epey indirim yapmış. Diğer sitelere göre fiyatı uygun. Ürün hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa iyi olur.
pda mı kaldı artık akıllı telefonlar cıkmışken bu fiyata alınmaz
quote:
Orijinalden alıntı: alfaturk
pda mı kaldı artık akıllı telefonlar cıkmışken bu fiyata alınmaz
Telefon özelliği var zaten. Yalnız pil ömrü pek parlak görünmüyor.
Ekranı 3.2'' , kamerası da 5 mp olsa full olacakmış Win. 6.5 Pro işletim sistemli güzel bir cihazmış
ben aldım gayet memnunum akıllı telefonlardan epey bir farkı war özellikle dokumatik ekranı ve işlemci hızı oldukça tatminkar we o paraya alınabilinecek en iyi cihaz.
Cihaz genel olarak güzel görünüyor, klavye yok, dokunmatik ekranlı.
Bluetooth wifi var. GPS var(navigasyon için)
128 RAM ve VGA ekran bu fiyata göre çok iyi.
Negatif yönleri(benim gördüğüm) 1- Klavyesinin bulunmaması, bu kişiden kişiye değişir tabi, klavyeyi çok kullanmayan birisi için bir avantaj sayılabilir, çunku bu şekilde cihaz hafiflemiş ve küçülmüş oluyor. 2- Hafıza kartı takılamaması, hafıza kartı veya SDIO genişleme yuvası bulunmuyor. Fakat 4GB gibi büyük bir hafızası bulunmakta. Bir PDA kullanıcısı olarak 2 hafıza kartı girişi olan ve toplamda 6 GB ye kadar kapasiteye sahip cihazımı hiç tam dolduramadım. Fakat bazı navigasyon programları hafıza kartı şeklinde geliyor ve kopyalanmaya izin vermiyor. Bu sorun olabilir.
Bende 1 ay oldu alalı BİMEKS'den. Ben de alırken teşhir malı var sadece dediler ama ben açılmamış kutu getirttim. Gerek telefon ve gerekse GPS sorunsuz çalışıyor. Telefonla çok konuşan biri değilim ama şarjı 4-5 gün gidiyor en fazla. Bu arada gps dahil tüm bağlantıları kapalı, sadece telefon açık. GPS wifi açık olursa 1 gün ancak gider şarjı. Kullandığım en kısa şarjlı telefon benim aslında ama sorun değil. (Daha önce philips 9@9u kullanıyordum, şarjı en az 2 hafta ve hatta 3 haftaya kadar giderdi. 21 gün rekorumdu.) M20'de şarj süresi hariç bir iki hafif olumsuzluk daha var bana göre. Birincisi, telefon çaldığında açma düğmesine basar basmaz görüşme başlamıyor. 1, belki 2 saniye kadar bekliyor. Bunuda il andaki yoğun radyasyona maruz kalmıyorum diye önemsemiyorum :) kulağıma 1 saniye geç götürüyorum. Bir başkası tanımladığım yeni ağ bağlantı ayarını kaldıramadım ne yapdıysam. Bunun için fabrika ayarlarına dönmem gerekti. Düşük pil uyarısı fazla sessiz. (önceki telefonum 3 hafta dayandığı için pili biterken ortalığı yıkardı ) Pil kapağının sadece bir köşesi hafif gıcırdıyor. Kasasının plastiği biraz daha kaliteli olabilirmiş. Zira usb girişi de 1 milim kadar dışa çıkkın duruyor. Menülerde 2 yerde Türkçe hatası gördüm. Tabi gördüğünüz gibi bunlar çok da sorun değil aslında. Bunları saymazsak bence harika bir telefon. wm 6.5 çok iyi, dokunmatik sorunsuz ve çok hassas, işlem hızı iyi, şebeke çekişi diğer telefonlarımla aynı, Navigasyon sırasında ekran büyüklüğü yeterli. Garmin araç kitiyle geliyor. Yani cama yapıştırdığınınz aparat aynı zamanda telefonu şarj da ediyor. GPS uydu bağlantı hızı da gayet iyi. Ben kesinlikle tavsiye ederim. Hele 700 lira altında harika bir fiyata aldım. Aynı tarihlerde 1100 TL civarı satılıyordu.
Aklım mantığım almıyor full cihaz yapıyor , Wi-Fi koymuş , daha da önemlisi GPS Navigasyon cihazı güya , Batarya ömrü çok düşük nasıl kullanılacak bu cihaz anlamak mümkün değil , konuşma süresi 2.5 saat diye geçiyor şaka gibi...Bir de o kadar para vereceğim bedava verseler almam malesef !! Bu batarya ömrüyle.
arabada araba şarjı ile kullanırsın problem olmaz :)
quote:
Orijinalden alıntı: Technological
Aklım mantığım almıyor full cihaz yapıyor , Wi-Fi koymuş , daha da önemlisi GPS Navigasyon cihazı güya , Batarya ömrü çok düşük nasıl kullanılacak bu cihaz anlamak mümkün değil , konuşma süresi 2.5 saat diye geçiyor şaka gibi...Bir de o kadar para vereceğim bedava verseler almam malesef !! Bu batarya ömrüyle.
İyi de iki ayı geçmişken neden konuyu yine dirilttiniz ki?
quote:
Orijinalden alıntı: Technological
Bende ki M20'yi sana bedava vereyim alırmısın? Böyle yorum mu olur Telefonu araçta navigasyon için kullancaksan araç kiti ile geliyor zaten,yok yaya kullancaksan telefon çift batarya ile geliyor sıkıntı olursa değiştirirsin.Hem bu özelliklerde muadili bir pda'nın şarjı kaç gün gidiyor merak ettim doğrusu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme