Şimdi Ara

Bim Lava Döküm Tava 56.90 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
14.826
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevcen S kullanıcısına yanıt
    bizde kapaklı tenceresi var. kapak nasıl olmuşsa bir yere vurmuş ve kaplaması kalkmış şimdi yıkamadan sonra su alan kaplaması kalkmış köşeden pas akıyor. aslında bu tavalar bildiğin dökme demir. paslanmaz çelik vs değil. Tahminen 3 katlı kaplamada dayanıklılık daha iyi olacağını varsayarak, sadece ömrünü etkiler diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav arkadaş aslında bu forumUn tadı kaçmış rezalet bir durum tavayı merak ediyoruz yorumlara bakalım diyoruz
    Yok soğan 5 tl
    Yok benzine zam geldi yoğurt pahalı et pahalı makarna tencere mazot sap ile samanı karıştıran güruh paralı yorumcu gibi adeta konu konu gezip herşeyin içine ediyorlar .
    Her konu böyle ya siyasi ihtiraslarınızı gidermek istiyorsanız siyasete atılın kardeşim? Koyun adaylığınızı anlatın vaatlerinizi halka uyarsa seçer uymazsa seçmez ihtiraslarınızı başka mecralarda arayın kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevcen S kullanıcısına yanıt
    Detaya inmeden en basit şekli ile daha uzun süreli bir kaplama olur. Ama arada uçurum gibi bir fiyat farkı yoksa ve sürekli kullanılacaksa 3 kat alın. Arada ayda yılda bir çıkacak ise 3 kat almanın çok da bir esprisi yok aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Bu mesaj silindi.
    Yalniz degilmisim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım youtube'da et,tavuk,köfte için kullananlar var,nasıl kullanılması gerektiğini söylüyorlar.Terazide tarttım 2.7 kg mış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam çok güzel pişiriyor, tamam harika oluyor.
    Fakat mutfağın içine ediyor. Her tarafa yağ sıçrıyor, mutfağın camını açıyorum aspiratör son modda yine de duman kokusu bir türlü gitmiyor.
    Fitnesscılar omuz ya da kol antremanı varsa o gün yapmayın bulaşığını yıkarken bolca yapıyorsunuz.


    Eğer balkonu açık olan ve piknik tüpü olan varsa orada yapsın. Yoksa evliler hanımdan, bekarlar anadan laf yer :)
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Bütün etleri döküm tavada yaparım hiç de o kadar duman, koku vs olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekanikizm

    Bütün etleri döküm tavada yaparım hiç de o kadar duman, koku vs olmuyor.
    Aspiratörünüz çok güçlüdür, bilemem. Ancak döküm tavayı 10 dakika ısıttıktan sonra atılan ette duman çıkıyor. Aspiratör yetmediğinde de sıkıntı oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    Tamam çok güzel pişiriyor, tamam harika oluyor.
    Fakat mutfağın içine ediyor. Her tarafa yağ sıçrıyor, mutfağın camını açıyorum aspiratör son modda yine de duman kokusu bir türlü gitmiyor.
    Fitnesscılar omuz ya da kol antremanı varsa o gün yapmayın bulaşığını yıkarken bolca yapıyorsunuz.


    Eğer balkonu açık olan ve piknik tüpü olan varsa orada yapsın. Yoksa evliler hanımdan, bekarlar anadan laf yer :)
    bu nusretten yayılan et mühürleme olayı ev de yapmak için uygun değil ,benim çok yakın aşçı arkadaşlarım var konusu açılmıştı,bana dedikleri iş yerinde yardırdığımız gibi evde yapmaya kalksak tezgah komple yağ olur,evde ocağın boyutu belli oraya tavayı koyup altını full ayarda açarsan ocak+tezgah mahvolur.



    o yüzden pek fazla denemeyin hanımdan çok fırça yersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 18 Mart 2019; 16:48:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    Tamam çok güzel pişiriyor, tamam harika oluyor.
    Fakat mutfağın içine ediyor. Her tarafa yağ sıçrıyor, mutfağın camını açıyorum aspiratör son modda yine de duman kokusu bir türlü gitmiyor.
    Fitnesscılar omuz ya da kol antremanı varsa o gün yapmayın bulaşığını yıkarken bolca yapıyorsunuz.


    Eğer balkonu açık olan ve piknik tüpü olan varsa orada yapsın. Yoksa evliler hanımdan, bekarlar anadan laf yer :)
    Iyiki almamisim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Abi abartmayın o kadar duman çıkacak, çıkmazsa bi şeyler yanlıştır zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cream cheese

    Abi abartmayın o kadar duman çıkacak, çıkmazsa bi şeyler yanlıştır zaten.
    E tamam işte o duman çıktığı için mutfak batıyor zaten :)

    Eti mühürleme olayına giriyorsan o yağ etrafa sıçrıyor, kaçışın yok. Yerlere kadar hatta. Duman olayının da önüne geçmek zor. Bana kalırsa ev tipi aspiratörler o kadar dumanı çekemiyor.

    Bu benim görüşüm, merak eden deneyen buyursun. Yine söylüyorum, et tavuk mühürlemek harika bir şey. Bunda yaptığım T-Bone, ya da sıradan bir tavuk enfes oluyor ama bunlar da gerçek.
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Yağ için üzerine kapak/başka tava kapatabilirsiniz, hem et daha iyi pişer. Duman için aspiratör idare ediyor.
  • tavsiyem ufak tüp alıp balkonda yapmanız hiç ocakla uğraşmayın
  • Elektrikli ocak aldım geniş çaplı, balkonda yapıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt
    Yağ sıçrama, duman olayına katılıyorum. Evli iseniz ya da kendiniz titiz birisi iseniz dezavantajları daha çok olabilir.

    Üzerine kapak kapatma olayı da olmuyor şöyle ki ilk yüzünü attığınızda üzerine kapattığınız kapak yüzünden henüz ısı görmemiş taraf yavaş yavaş pişmeye başlıyor, mühürlemenin pek anlamı kalmıyor. Ben bu şekilde pişirmek istediğim zaman etlerin daha sert olduğunu fark ettim. Şu hava alabilen, elekli kızartma kapakları bir nebze işe yarıyor. Duman konusunda da aspiratör dediğiniz gibi idare ediyor, miktar çoksa 2-3 tava pişirilecek gibi, o zaman tavaya yapışanların ya da etten çıkan yağların da yanması ile epey duman altı olabiliyor ev.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Bu mesaj silindi.
    bula bula wagyu steak fotosu bulmussun yarim kilosu 1200 dolar bu etin :)) tavayi kizartip yesek daha iyi
  • Döküm tavada sadece steak değil tavuk göğsü köfte ve kanatta sulu sulu cok güzel pişer denemeyen bilemez tek dezavantajı fazla duman yapması ama o lezzete değer açacaksın pencereyi mutfağın kapısınıda kapatacaksın hiçbişey olmaz 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt
    Kapaklı olmaz hocam et suyunu salar o zmanda mühürlemenin anlamı kalmaz suyunu salan et sert olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkona doğalgaz tesisatı yaptırmış ve ikili ocak koymuştum evimi yaptırırken önündeki cam balkonu da ocağa göre ayarladım bol dumanlı lokum gibi antrikot yapmanın keyfini doyasıya yaşıyorum ayrıca pilavı lapa seviyorum ve etin yanında pilav yiyecek kadar kültürsüzüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.