Şimdi Ara

Bilkent vs Koç (Elektrik Elektronik) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
8.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalma gibi durumun yoksa kesinlikle koça git.Bir kere daha okurken bile ortalaman iyiyse işin hazır koçun şirketlerinde.Yok ama kalma riskim var diyorsan bilkente git.Koçta bursun kesilirse yanarsın.Galiba 50000 liraydı senelik ücreti.
  • koç ee kadro
    Koç University Mühendislik Fakültesi
    Akademik Kadro - Koç University Mühendislik Fakültesi
    http://eng.ku.edu.tr/elec/faculty
    (çoğu bilkent-odtü mezunu)
    bilkent ee kadro
    www.ee.bilkent.edu.tr
    404 Not Found
    http://www.ee.bilkent.edu.tr/people/faculty.php
    (IEEE Fellowlara dikkat)

• ieee fellow ne dersenhttp://antik.eksisozluk.com/show.asp?id=27805282
    en.wikipedia.org
    Institute of Electrical and Electronics Engineers - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_Fellow

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 3 Temmuz 2013; 23:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 41,5

Okurken değişim programları sayesinde yurt dışına gidebilmen ve mezun olduktan sonra yurt dışındaki okullara kabul edilmen açısından bilkentin refaransları çok iyi o yüzden bilkent.

peki odtüyle bilkenti kıyaslarsak hangisi ağır basıyor odtü dünyada en ünlü 60 okul arasına girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyBuZz

tabi ki bilkent , koç sakat hocam koçu yakacaklar biraz zaman geçsin koçu yakacaklar uyanık ol gündemi takip et

aynen başbakan koçu tehdit etti canlı yayında
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

quote:

Orijinalden alıntı: 41,5

Okurken değişim programları sayesinde yurt dışına gidebilmen ve mezun olduktan sonra yurt dışındaki okullara kabul edilmen açısından bilkentin refaransları çok iyi o yüzden bilkent.

peki odtüyle bilkenti kıyaslarsak hangisi ağır basıyor odtü dünyada en ünlü 60 okul arasına girdi

yurtiçinde bi farkları yok ikisi de iyi bilinen üniversiteler ama bilkent daha iyi bence yurtdışında. senelerdir yurtdışında en çok tanınan üniversitemiz olarak biliniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 3 Temmuz 2013; 23:17:22 >

• ben bilkent ile odtü arasında kalmış bi insanım mesela insanlar diyor ee için odtüde 200 ilk 2800 bilkentte 50 kişi burslu ilk 500, 20 kişi de işte 5000e kadar yolu var gerisi burssuz o iyi puanla parayla gelen adamlarla mı okuyacan falan. koç ise 15 kişi tam burslu alıyor.
    hani odtü bilkent seçimimde kararsızım ama bilkent koç seçiminde bilkent diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmorwen

koç'ta çift anadal var bilkent'te sadece yandal... onu da düşün derim çap yapmak sana bir sürü kapıyı açacaktır

Kocaman bir +1

Ayrıca İstanbul görmüş biri İstanbul'da okumalı. 1 tıklık fark var diye Ankara'ya gelmeye değmez, tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu. İstanbul'u bilmiyorsan Bilkent'i seç ama.
  • quote:

koç'ta çift anadal var bilkent'te sadece yandal... onu da düşün derim çap yapmak sana bir sürü kapıyı açacaktır

hocam çift anadal iyi güzel de bilkentin özellikle eee eğitimi okuyan ve mezun insanlardan bildiğim kadarıyla tıp okuamaya yakın :D tıp okumak kolay demiyorum hatta o kadar zor da değildir belki bilkent ama yine de ağır. çift anadal yapılması o yüzden biraz zor denmekte.
    ayrıca tanıdığım insanların tecrübelerinden lisede özene bezene ben çift anadal yapacam diye üniversiteye gidenlerin yüzde 90ı yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D/\rk Prince -- 3 Temmuz 2013; 23:27:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

koçta uzatırsan burs gidiyor bilkentte 7 yıl sürüyor. kafan rahat okursun bilkentte. ayrıca bilkent ee çok daha büyük bi bölüm. referans almak istersen daha fazla hoca bulma şansın var. hem de bilkentin hocaları çok daha ünlüdür.

yanlış. yönetmelik değişti, artık devamsızlık durumunda kesebiliyorlar bursu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

koçta uzatırsan burs gidiyor bilkentte 7 yıl sürüyor. kafan rahat okursun bilkentte. ayrıca bilkent ee çok daha büyük bi bölüm. referans almak istersen daha fazla hoca bulma şansın var. hem de bilkentin hocaları çok daha ünlüdür.

Kapsamlı, Tam ve %50 burslar, öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları ve derslere yeterince devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder, not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez.

hocam derslere yeterince devam etmeleri koşuluyla. sınıfta kalacaksan zaten devamsızlıktan değil de notlardan kal.

• quote:

benim bilkentte okuyan arkdaşlarımdan duyduğum şu. eskiden bilkentte çift anadal varmış ve bu çift anadal bilindiği gibi başarılı öğrencilere sunulan bi olay. işte bu başarılı öğrenciler çift anadala başlayınca bölüm ortalamaları ciddi olarak etkilenmiş. biliyosunuz ki yurtdışında master doktora direk ortalama ve referansa bakar. yurtdışına öğrenci giderken zorlanmasın diye bilinçli olarak kaldırılmış çift anadal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D/\rk Prince

quote:

quote:

Kapsamlı, Tam ve %50 burslar, öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları ve derslere yeterince devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder, not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez.

hocam derslere yeterince devam etmeleri koşuluyla. sınıfta kalacaksan zaten devamsızlıktan değil de notlardan kal.

Devamsızlıktan değil de notlardan kalacak kadar embesil olan üniversite okumasın bence. Kalanlar derslere gitmediğinden kalıyor zaten Üni.ye başla ne demek istediğimi anlarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D/\rk Prince

quote:

quote:

Devamsızlıktan değil de notlardan kalacak kadar embesil olan üniversite okumasın bence. Kalanlar derslere gitmediğinden kalıyor zaten Üni.ye başla ne demek istediğimi anlarsın.

bana göre notlarda şanssızlık yaşamadığın sürece de ne notunu çalışmayıp düşük tutarak ne de devamsızlıktan sınıfta kalmamalısın zaten. hani üniversite her şey olabilir tecrübem yok bilmiyorum evet. şanssızlıklarla kalınabilir. ama onun dışında keyfi devamsızlık ve çalışmamak ile kalanlar bence de okumasın .

• quote:

quote:

benim bilkentte okuyan arkdaşlarımdan duyduğum şu. eskiden bilkentte çift anadal varmış ve bu çift anadal bilindiği gibi başarılı öğrencilere sunulan bi olay. işte bu başarılı öğrenciler çift anadala başlayınca bölüm ortalamaları ciddi olarak etkilenmiş. biliyosunuz ki yurtdışında master doktora direk ortalama ve referansa bakar. yurtdışına öğrenci giderken zorlanmasın diye bilinçli olarak kaldırılmış çift anadal.

arkadaşına sorar mısın madem ortalamayı o kadar düşünüyorlar neden B- 'den yukarı not aldığınız dersler tekrar alınamıyor not yükseltme amacıyla diye. veya bütünleme olayı neden bu kadar işlevsiz, not yükseltmek vs imkansız diye.

gerekli ortalamayı yapabilecek olan adam her türlü yapıyor, yurt dışına da o adamlar çıkıyor zaten. o adamı bıraksan çap'ta yapar. yoksa bilkent'te nottan kırmak için her şeyi yaparlar. Katalog olan derste 45 altı kalıyor ve final ortalaması 30 çıkıyor en basitinden. derslerde kota problemi çok oluyor, must dersi olanlar elective seçenler yüzünden dersini alamıyor vs. bu gibi durumlar azalsın diye kaldırmışlardır. yan dal'daysa çok fazla bölüm kısıtlaması var zaten.

political correctness kurbanı olmayalım.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşına sorar mısın madem ortalamayı o kadar düşünüyorlar neden B- 'den yukarı not aldığınız dersler tekrar alınamıyor not yükseltme amacıyla diye. veya bütünleme olayı neden bu kadar işlevsiz, not yükseltmek vs imkansız diye.

gerekli ortalamayı yapabilecek olan adam her türlü yapıyor, yurt dışına da o adamlar çıkıyor zaten. o adamı bıraksan çap'ta yapar. yoksa bilkent'te nottan kırmak için her şeyi yaparlar. Katalog olan derste 45 altı kalıyor ve final ortalaması 30 çıkıyor en basitinden. derslerde kota problemi çok oluyor, must dersi olanlar elective seçenler yüzünden dersini alamıyor vs. bu gibi durumlar azalsın diye kaldırmışlardır. yan dal'daysa çok fazla bölüm kısıtlaması var zaten.

ben bilkentin işleyişi nedir bilmiyorum. çocuk çift anadal neden yok diye sorunca böyle cevap vermiş hocalardan biri.

• ayrıca bence biri bilkent elektroniği hakkını vererek bitirse zaten o adama yeter. çift anadala falan gerek yok iyi yerlere gelmek için. iki diplomayı aynı anda kullanamayacaksın nasılsa. ayrıca kaç kişi çift anadal yapıyor ki? 3-5 kişi falandır. ekstra ilgisi varsa bi alana karşı kişinin yandal yapsa tatmin olur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 3 Temmuz 2013; 23:44:18 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben bilkentin işleyişi nedir bilmiyorum. çocuk çift anadal neden yok diye sorunca böyle cevap vermiş hocalardan biri.

herkes öyle diyor zaten, ezberlenmiş cevap gibi. hiç samimi gelmiyor bana ondan sinir oluyorum. sayelerinde çap yerine yan dal yapabilecem sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyBuZz

siyasi nedenler hocam koç geziyi yaktı şimdi sıra karşı tarafta koçu yakacaklar sen markadan şaşma bilkent yani :)

Yapmayın beyler kim kimi yakıyor. Türkiye ekonomisinin %10'u koçun elinde. Arada tehdit ederler güç gösterisi için de. Yaptırım yapmaya güçleri yetmez. O kadar uzun boylu değil.
  • İstanbul mu istiyorsun Ankara mı. O kadar :) Hayatının en güzel 5 senesini hangi şehirde geçirmek senin için daha önemli. Ben Bilkent'i seçerdim, çünkü bir çok insanın aksine Ankara aşığıyım ben, İstanbul'a tercih ederim.

İnan ki fark yok, hatta paralel evrende bir tane daha senden olsa biri Bilkent'te diğeri Koç'ta okusa, hangisinin daha fazla para kazanacağını kestiremezsin bile. İş veren olsam, bir Koç bir de Bilkent'li adam gelse karşıma, iş artık bireysel özelliklerinde biter benim için.

Ha ama görüp gözlemlediğim kadarıyla Bilkent'in kampüsü bence Koç'tan daha güzel. Ama Koç'ta da mühendislik okuyan öğrenciler için hakikaten çok eğlenebileceğin projeler mevcut. Bilkent'te de belki vardır ama ben az kalsın Koç'u yazıyordum profesörlerinden biriyle lablarda bir tur attıktan sonra

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.