Şimdi Ara

Bilkent vs Boğaziçi (Sosyal Bilimler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine benzer bir konu, buyurun tartışın arkadaşlar.

• boğaziçi
  • selfmaderedpill S kullanıcısına yanıt
    Hocam sebeplerini belirtebilir misiniz?
  • Şehir seç bence boğaziçindeyim ama bilkent ile arasında çok fark olacağını sanmam. Eğer ailen ile şehir içinde bir sorunun yoksa (istanbul'da isen diyorum) boğaziçi yazman sosyal anlamda kendini daha çok geliştirmeni sağlayabilir istanbul avantajından dolayı fakat bilkentin de bu konularda eksik kalır yanı kesinlikle yoktur. Ayrıca hangi sosyal bilimler bölümünü seçersen seç akademisyenlerine baktığında hepsinin uçuk yerlerde master yaptıklarını falan görebilirsin, o yüzden ilk dediğim gibi şehir seçmeye bak. Ha bir de bilkentin yanlış hatırlamıyorsam burs avantajı vardı.
  • ozellerim imkani daha fazla oluyor her acidan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama olaya sehir acisindan bakarsan ailevi sebepler yoksa istanbul her acidan daha mantikli. butun buyuk sirketler istanbulda.kamu kurumlari bile(merkez bankasi spk vs) istanbula tasiniyor

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şahsen akademi düşündüğüm için network imkanları ve şehrin kariyer imkanları çok önem taşımıyor. Ondan dolayı bilkent'e yakın gibiyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • p0tus kullanıcısına yanıt
    mantikli hocam. ama kendini akademiye de sartlama bence.

• Şahsi olarak Boğaziçi’ni tercih ederim Bilkent’te sosyal bilim okuyan biri olarak ama bu son derece subjektif bir bakıp açısı. Öncelikle karşılaştırmamı akademik olarak yapacağım, işletme bölümünü hesaba katmıyorum ve iktisatı bilim olarak ele aldığımı belirteyim, özel sektöre yönelik bir şey demek doğru olmaz. İstatistiğe bakacak olursak Bilkent, sosyal bilimler için son derece önemli olan kütüphane konusunda Türkiye’deki her okuldan iyi olduğu gibi Boğaziçi’nden üstün. Araştırma ödevleri bakımından Bilkent’in Boğaziçi’nden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakülteler arası ve fakülte içi akademik araştırma ödevleri çok fazla ve öğrencilerden özgün bir çalışma koymaları bekleniyor, yeteri kadar iyiyse öğrenciyken bile bilimsel dergilerde basılabilir araştırmalarınız. Hatta tek bir ders var araştırma ödevi üzerine. Akademisyen kalitesi olarak ben aralarında kayda değer fark olduğunu düşünmüyorum, iki okul da Türkiye standartının üzerinde. İki okuldan da güzel referanslar alıp y. dışı yüksek lisans/doktora kovalayabilirsin. Boğaziçi’nde beğendiğim bir nokta ilk sene math dahil kapsamlı bir müfredatı olması, Bilkent de bu konuda iyi ama mesela math dersi yok (iktisat hariç). Açıkçası ben Boğaziçi’nin ders programını daha çok beğenmiştim, ui ve sb’nin aynı müfedatta olması da daha çekici bence. Daha fazla uzatmayayım bu iki üniye Koç’u da ekleyebiliriz bu üç okul Türkiye içinde alabileceğiniz en iyi sosyal bilimler eğitimi verebilirler diye düşünüyorum araya teknik ve ince detaylar ve tabii ki kişisel eğilimler giriyor. Sonuç olarak ben Boğaziçi’ni tercih ederim ancak Bu subjektiftir. Objektif olarak baksam, kendimi soyutlasam herhalde Bilkent’i seçerdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.