Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Adayları Soru-Cevap (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
12
Favori
12.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HollyGolightly

arkadaşlar bir şey sorucam çoğu vakıf üniversitesin öyle ama bilkent'ı bilmiyorum,eğer ben yazarsam yarı burslu olucam ve bilkent'ın yurdunda kalırsam o da mı yarı burslu oluyor? Tobb'da falan böyle diye biliyorum

ilk 10binde degilsen yurt ucretli olur.. istersen tam burslu ol 30.000. ol matematik bolumu mesela

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funky ND

quote:

Orijinalden alıntı: HollyGolightly

arkadaşlar bir şey sorucam çoğu vakıf üniversitesin öyle ama bilkent'ı bilmiyorum,eğer ben yazarsam yarı burslu olucam ve bilkent'ın yurdunda kalırsam o da mı yarı burslu oluyor? Tobb'da falan böyle diye biliyorum

ilk 10binde degilsen yurt ucretli olur.. istersen tam burslu ol 30.000. ol matematik bolumu mesela

Anladım,teşekkürler
  • Bilkent'te kayıt dondurulunca burslu olmayan öğrencilerden her yıl ödemeleri gereken miktarın yarısı alınıyomuş anladığım kadarıyla. Peki burslu olarak yerleşen ve hazırlıkta kaydını donduran öğrenciler için de herhangi bir ücret uygulanıyor mu ?
  • Ben exchange hakkında bilgi almak istiyorum. burada birçok üniversitenin ismi verilmiş mesela. Atıyorum ben University at Buffalo The State University of New York 'da yapmak istiyorum exchange'imi şartlar nedir? Bir de burs olayları nasıl oluyor? Exchange sırasında normal aylık bursum veriliyor mu? Ya da bilkent neleri karşılıyor exchange sırasında?

• Hep mühendislik olmuş burası...
    Hukuk hakkında bilgisi olan yok mu hiç? İş dünyasında kattığı artılar, yurtdışı imkanlarının yararı vs.
    Mezunu avukat oluyor, okul için verilen paraya değer mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rspisito

Ben exchange hakkında bilgi almak istiyorum.http://www.bilkent.edu.tr/bilkent/admission/outgoing_exchange/bilateral_agreement_list.html burada birçok üniversitenin ismi verilmiş mesela. Atıyorum ben University at Buffalo The State University of New York 'da yapmak istiyorum exchange'imi şartlar nedir? Bir de burs olayları nasıl oluyor? Exchange sırasında normal aylık bursum veriliyor mu? Ya da bilkent neleri karşılıyor exchange sırasında?

tanıtımda ben sormuştum exchange için size bi hibe edilmiyor. Masraflar komple size ait. Ama erasmusta sadece okula ödediğinizi ödeyip gittiğiniz ülkeye bağlı olarakta yaklaşık aylık 500 euro para alıyorsunuz karşılıksız. Fakat erasmusla gidebileceğin yer sayısı kısıtlı. Bence yine de erasmus yapmak daha mantıklı

• joshua00 kullanıcısına yanıt
    Kapsamlı burs varsa, burs ödenmeye devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joshua00

quote:

Orijinalden alıntı: rspisito

Ben exchange hakkında bilgi almak istiyorum.http://www.bilkent.edu.tr/bilkent/admission/outgoing_exchange/bilateral_agreement_list.html burada birçok üniversitenin ismi verilmiş mesela. Atıyorum ben University at Buffalo The State University of New York 'da yapmak istiyorum exchange'imi şartlar nedir? Bir de burs olayları nasıl oluyor? Exchange sırasında normal aylık bursum veriliyor mu? Ya da bilkent neleri karşılıyor exchange sırasında?

tanıtımda ben sormuştum exchange için size bi hibe edilmiyor. Masraflar komple size ait. Ama erasmusta sadece okula ödediğinizi ödeyip gittiğiniz ülkeye bağlı olarakta yaklaşık aylık 500 euro para alıyorsunuz karşılıksız. Fakat erasmusla gidebileceğin yer sayısı kısıtlı. Bence yine de erasmus yapmak daha mantıklı

Ouv :( New Yorka gitmeyi çok istiyordum ama erasmus çok çok daha mantıklı. Neyse artık :/ Teşekkür ederim ^^

• Exchange hakkinda ekleme yapmak gerekirse

Bilkent malesef Ankara'da bulunmasindan dolayi kotu bir konumda. Exchange'in 2 tarafli degisim oldugunu biliyorsunuz. Istanbul dururken Ankara'ya gitmek yabancilar icin pek cekici gelmiyor. Sirf ogrencileri gitmedigi icin Bilkentle exchange anlasmalarini bitiren okullar biliyorum. Sanirim Berkeley'de bu okullar arasinda
  • meraba beyler bi sorum olacaktı
    bu sene tercih yapacam tam 19.bin sıralama geldı mf4 te sizce bilkent %50 makıneyı yazmalımıyım onerırmısın ???
    cok arabı sıralamda oldugum ıcın ıtu tutmuyor yıldız da cok assagıda kalıyor yardımcı olursanız cok memnun olurum
    makınede okuyan arkadaslar varsa onlara ulaşmak isterim
  • tam bursla kapsamlı bursun farkı nedir anlayamadım.şimdi mesela 5000 le alan bilkentteki bi bölüm var 3000.oraya girince tam burslu olmuyor mu?bursun içeriği mi farklı bu fark neye göre değişiyor?bir de bazı üniversitelerde (koç) %100 burs içeriğinden yurtlar,harçlık,kitap giderleri çıkarılmış bilkent için böyle bir söz konusu mu?
  • Bilkent iktisatla tobb iktisat arasında kaldım acaba bölümle ilgili bilginiz var mı? Bilkent'in artıları neler olur bana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent üniversitesi kimya hakkında bilgi verebilecek var mı?
    birde yurtların sitesinde şöyle bir şey gördüm
    "Bilkent Üniversitesi Öğrenci Yurtlarına, Üniversiteye devam etmek üzere kesin kaydını yaptıran tam zamanlı Türk ve Uluslararası ücretli öğrenciler ile yurt hakkı olan tam zamanlı kapsamlı burslu ve değişim programı çerçevesinde kabul edilen uluslararası öğrenciler kabul edilir."

tam burslular başvuramıyor mu?
  • hazılırlığı 0 dan başlayıp 1 senede bitirebilen varmı?
  • Bilkentte Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak nasıl? Diplomanın bir faydası olur mu,mezun olunca Bilkent mezunlara iş bulma konusunda yardımcı oluyor mu? Eğer olumlu bakarsam İstanbuldan gidicem
  • Gençler kendimi banladığım için sorulara cevap veremedim tercihlere de son 53 dk herkese hayırlı olsun yeni yerleri 2014 girişliler başlığında gelen arkadaşlara yardımcı olacağım kolay gele
  • Arkadaşlar ben Bilkent içmimarlık ve çevre tasarımı bölümünü düşünüyorum ama Bilkent'in şuan ki durumunun eskisi kadar iyi olmadığını - eski Bilkent'in kalmadığını - söylüyorlar. Yeni rektörden öğrenciler çok şikayetçi. Bunlar açıkçası Bilkent'in eğitim kalitesinden şüphe etmeme sebep oluyor. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim.
    Ayrıca içmimarlık ve çevre tasarımını Bilkent'te okuyan veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa eğitim kalitesi hakkında yorum yapabilir mi lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthpyra -- 24 Temmuz 2015; 22:29:15 >
  • Bir soruda benden, Bilkent yüzden 50 burslu iktisat düşünmeye başladık. Nette bilkent iktisat hakkında bilgilere ulaşmaya çalışırken, 12 yıl önceye ait bir açılmış bir konu dikkatimi çekti. Fakültenin isminden dolayı Kaymakamlık sınavlarına girilemedi yazılmış.
    Son durum ne bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Konu Şu:
    forum.memurlar.net
    BILKENT MEZUNLARI KAYMAKAMLIK SINAVINA GIREMIYOR - Memurlar.Net - Forum
    http://forum.memurlar.net/konu/18492

2004 tarihli evet eski ama fakültenin ismi o zaman da böyleydi şimdi de. Ayrıca kaymakamlık ilanları da o günden bugüne değişmedi. Son durumu merak ediyorum. Teşekkürler

• Bilkent elektrik elektronik e yatay geçiş yapmayı düşünüyorum.
    Ortalamamın kaç olması dahilinde kabul edilebilirim? Sizin daha önceden yatay geçişle şu ortalama ile kabul edildim diyen arkadaşınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ready_35

Bir soruda benden, Bilkent yüzden 50 burslu iktisat düşünmeye başladık. Nette bilkent iktisat hakkında bilgilere ulaşmaya çalışırken, 12 yıl önceye ait bir açılmış bir konu dikkatimi çekti. Fakültenin isminden dolayı Kaymakamlık sınavlarına girilemedi yazılmış.
    Son durum ne bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Konu Şu:
    forum.memurlar.net
    BILKENT MEZUNLARI KAYMAKAMLIK SINAVINA GIREMIYOR - Memurlar.Net - Forum
    http://forum.memurlar.net/konu/18492

2004 tarihli evet eski ama fakültenin ismi o zaman da böyleydi şimdi de. Ayrıca kaymakamlık ilanları da o günden bugüne değişmedi. Son durumu merak ediyorum. Teşekkürler

O gönderiyi yazan arkadaş saçma birine denk gelmiş. Olur mu öyle şey allah aşkına komik.

www.gumushane.gov.tr
    Vali Yardımcıları
    http://www.gumushane.gov.tr/vali-yardimcilari

ismail özkan vali yrd. 2004 yılında mezun olmuş 2006 yılında atanmış.

http://www.gazetebilkent.com/2011/02/27/bilkent%C2%92ten-devlet-kadrosuna/

2005 mezunu kişinin kaymakamlığa 2008de atandığı gözüküyor.

www.samsat.gov.tr
    Kaymakam
    http://www.samsat.gov.tr/kaymakam

bu arkadaşta bilkent mezunu hemde açık açık fakülteyi de yazmışlar demek ki onun zamanında da sosyal bilimler varmış

www.harran.gov.tr
    Harran Kaymakamlığı
    http://www.harran.gov.tr/sayfa/kaymakam-temel-ayca

bu arkadaşta öyle

www.hilvan.gov.tr
    T.C. Hilvan Kaymakamlığı
    http://www.hilvan.gov.tr/default_B0.aspx?content=1062

bu arkadaşta öyle.

Demek ki öyle bir engel yok. Google a Bilkent mezun kaymakam üçlüsünü yazıp aratınca daha ilk sayfadan çıkanlar bunlar.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.