Şimdi Ara

BİLKENT UNİ.DEKİ ARABALAR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
27
Favori
78.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üniversite mezunu bir kişi olmak içindir.zengin bile olunsa üniversite mezunu bir kişi olmak toplumda insanı farklı gösterir.okulu bitirdikten sonra büyük bir ihtimalle bu insanlar babalarının bayrağını devralacak.altında arabası olan çok arkadaşım oldu.onların akıbeti aynen böyle oldu.bu yüzden söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 28 Eylül 2011; 19:37:27 >
  • Zaten pek çoğu babalarının işlerinde faaliyet gösterecek ama üniversiteyi de kendi rızalarıyla bitirmek ve o diplomayı almak istiyorlar.

Kimse baba baskısıyla ortalama yapmaya falan kasmaz yani.

Baba baskısıyla okuyan da vardır ama azınlıktadır.
  • bende tam tersini söylemek istiyorum.baba baskısıyla okuyanlar çoğunluktadır,diğer kesim azınlıkta
  • Ben o bahsettiğin adamların her gün aralarındayım.
  • anlıyorum seni
  • Vaktin olduğunda yurtların önüne doğru da bir uğra oralardan foto göremedim. Lincoln Navigator ve Bmw z4 e sahip bayan arkadaşlarla karşılaşman olası
  • İddaa edebilirim ki en zenginle en fakirin birbirlerine karışmadan batmadan okuyabileceği nadir okullardan biri. Kimse kimseye karışmaz etmez, burslu burssuz farketmez ki benim burslu olup okulu uzatan arkadaşlarım da var. Ben ilk yılımı (2008) 1999 Passat'la okudum kimse araba hakkında olumsuz bir yorum yapmamıştı ki daha eski ya da farklı bir model arabam olsa da yapmazlardı diye düşünüyorum.
    Son olarak da çok uzun yaşamamış olsam da ben birine araba aldığında hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin dediğimde içten bir şekilde "Allah daha iyisini sana versin kardeş" diyeni de ilk bu okulda gördüm.

Bu kadar arabanın marka model istisnası olmadan hepsini kullananların Trafik Oryantasonu'na girdiğini ve sonunda yapılan sınavdan geçmedikleri sürece okula araçla girmelerine izin verilmediğini, okulun herhangi bir yerinde yayaya yol vermediklerinde puan cezası aldıklarını ve bu puan cezalarının 12'yi bulması sonucunda sticker'larının 3 ay süreyle alındığını da belirtelim.

Yani okula girdikten sonra Broadway de 50'yi geçmez F430 da

• Bunlar da benden olsun :)

Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder
     BİLKENT UNİ.DEKİ ARABALAR

Pembe Hummer H3

Audi R8

Not: Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın telefonla çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 28 Eylül 2011; 20:50:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Bu arabayı bir ara her sabah görürdüm. Gördükçe de sinirlerim bozulurdu.

• Bu arada Türkiye'deki en medeni trafiğe sahip olan yer Bilkent Üniversitesi kampüsüdür.
  • tamam orada okuyorsun anladık
  • Forumda daha önce bolca tartışılan araç

ETOX ZAFER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 28 Eylül 2011; 21:07:51 >
  • Bilkent in İstanbul da ki üniversiteler kadar olacağını zannetmiyorum araba konusunda.

Ayrıca Ankara nın neresinde trafik medeniyeti var ki kampüste olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsipura

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Arabalar iyi güzel öncelikle teşşekkür ederim uğraşmışsın o kadar fotoğraf çekmişsin foruma renk katmak için.

Fakat benim anlamadığım ve karşı olduğum konu şu ve yakın akrabalarımdan birinin oğluda aynı durumda.

20-22 yaşındaki çocuğun altına 200.000 liralık araba alıp hadi oğlum okuluna git diyor anne babaları peki bu çocuk orada okurmu okusa ne kadar okur gerçekten biryerlere gelmek için okuyacağını hiç sanmıyorum.

200-300.000 liralık araçları adamın babası gözünü kırpmadan alabiliyorsa bu çocuğun ailesi epey varlıklıdır ve çocuk doğal olarak "ulen babamın bu kadar parası var ben niye okuyayım niye çalışayım torunum bile padişahlar gibi yaşar" demezmi içinden.

Bu çocuk niye okusun açmı açıktamı hayır değil krallar gibi yaşıyor belki de babasının aylık verdiği cep harçlığı kadar bile para kazanamayacak mezun olduktan sonra.

Kedi ciğer diyenler çıkacak bu mesajıma biraz sonra belkide fakat ne kadar zengin olursak olalım çocuklarımıza paranın bu tatlı rahat yüzünü göstermemiz lazım bence ileride maddi anlamda sıkıntı çekmesede pskolojik olarak çökme yaşayabilir ki çocuk herşeye sahiptir hemde kılını kıpırdatmadan.

Bu çocuk hayatta hangi şeyden zevk alacak kadın desen var araba desen var para desen var ev var yat var mülk var ileride çocuğun sapkın şeylerde kendini bulması içten bile değil (uyuşturucu vs vs.)

Aferim çok güzel düşünmüşsün. Para zaten bir insanı ıslah etmek için gerekli olan tek şey. Paran var ama çocuğun sapkın olmasın diye koklatmayacaksın. Nasıl bu kafalara geliyorsunuz anlamıyorum. Bilkentte zaten o tip öğrencilerin arabalarında her daim kilolarca esrar, eroin var, her gecede çılgınca parti veriyorlar çünkü babaları parayı göstermiş bi kere. Hepsi sapkınlaşmış.

Geçin bu kafaları. İstediği kadar zengin olsun, yatı, katı, Ferrarisi olsun eğer sen ebeveyn olarak iyi eğitimini vermişsen o çocuk öyle bir okur, öyle başarılı olur ki şaşarsın. Nerden mi biliyorum? Çünkü bende Bilkent'te okuyorum ve çevresi gayet geniş biri olarak izlenimlerim kesin. Ha parasıyla gelip odundan farkı olmayan var mı dersen, var tabi olmaz mı. Kişilik olarak sapıtan da var. Belki para belki başka sebepler yüzünden. Ama 200.000 Euroluk arabaya biniyor diye, "sapıtır yææ bu çocuk demek" kusura bakma ama cahillik. Bak kedi-ciğer olayına girmedim belli ki kıskançlığın yok ama olayın özünü anlamamışsın. Aksine bu zengin, altında herşeyi var dediğimiz arkadaşlar, iyi ve programlı bir aile eğitimi sayesinde ülkedeki gençlerin yüzde 99'undan daha kalifiye bir eğitim alıp, kişisel gelişimlerini çok daha iyi bir şekilde tamamladıklarından hayatlarında çok daha başarılı oluyor. Asıl sorun burda işte. Kalite farkı ortaya çıkıyor.

Ayrıca şunu da belirteyim bu tip konuları sevmiyorum, keşke açılmasaymış. Yapısı itibariyle bu tip arabaları görmek gayet doğal Bilkent Üniversitesinde. Ama bu demek değil vay herkes süper zengin, kokteyller geziyor okulda, kuşları almıyorlar içeri vs vs. Millet gözünde abartıyor sonra. Doğan demiş mesela "Astrayla girebilir miyiz?" gibi bişey. Girersin abicim hiç bişey olmaz öyle abartılacak kadar da değil. Ben bir buçuk sene tabanvay girdim bişey olmadı, sonra ki bi sene 2000 Model Clio'yla takıldım. Ne bi laf işittim, ne garip bakmalar oldu. Herkes kendi halinde zaten.

Yazımdaki asıl anlatmak istediğimi çıkaramamışsınız daha doğrusu ben eksik birkaç kelime kullandığımdan tam anlaşılabilir olmamış bu yüzden sizden özür dilerim.

Benim asıl bahsetmek istediğim konu "Parayla yozlaşan,aile dsiplinini,saygısını,eğitimini almamış gençler"den bahsetmek istedim babası parayı veriyor ve bir köşeye oturup söz konusu muhabbetlerde benim oğlum var diye geçiniyor ve benim çevremde bu tür çok anne baba ve çocuk var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkplaces

Babam o kadar zengin olsa gider 1967 model ford mustang shelby'e binerim arkadaş, tenekeye değil..

hepsi toplansın bi mustang etmez

Kardeşimi ziyaret etmeye gitmiştim, buna yakın bir mustang gördüm sanırım 65 modeldi. Oda var bilkentte

Benim okulda asıl dikkatimi çeken, öğrencilerin kurallara uymasıydı, artislik yapan kimseyi görmedim, beyaz bir lamborghini bana yol vermişti karşıdan karşıya geçerden, vermek zorunda olmadığı halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 28 Eylül 2011; 21:35:56 >

• Adamlara helal olsun be.O kadar imkan varken derse girmekte zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Bilkent in İstanbul da ki üniversiteler kadar olacağını zannetmiyorum araba konusunda.

Ayrıca Ankara nın neresinde trafik medeniyeti var ki kampüste olsun.

Ankarayla Bilkent trafiği arasında uçurum var yayalara bi yol verme bakalım anında stiker puanından düşerler. Arabanı park çizgisinden taşırarak park edersen anında stiker puanından düşerler bu puanlar biterse okula arabayla giremessin ve o değerli arabalar dışarda durur kampüse yürüyerek veya ringle girmek zorunda olursun.

Buda altında c180 a5 veya 3.20d olan için biras üzücü bir durum oluyor o yüzden kurallar çatır çatır işliyor

@seckin01 fotolar için sagol gallardoyla bi denk gelemedim onu görmeyi çok istiyorum birde şu Bilkentteki gt-r yakalayan olursa fotolasın yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 28 Eylül 2011; 21:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Adamlara helal olsun be.O kadar imkan varken derse girmekte zor

Koçdan bahsediyim

Bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşım, altında panamera var. Sabah 4 de labdeki printer da işim oldu, bi gittim, çocuğun gözleri şişmişti, ama hala harıl harıl kod yazıyordu. Vay bee dünyaya bak dedim, böyle zenginleri görünce insan helal olsun diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

quote:

Orijinalden alıntı: umut111907

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: umut111907

imzamdaki araçların hiçbirini babam almadı, iyiki de almamış. insan okula ferrari ile giderken hayatta ne amacı olabilir ki ileriye dönük? babasının sırtında kambur, paralı ama niteliksiz insanlar. büyük çoğunluğu böyle. şimdi oğlum bahçeşehir kolejinde lise 3te okuyor mesela, her gün a5i ister oldu servise binmeyip. ki oğlumun puanları da çok iyidir, bahsettiğim gibi bir insan olmayacak ama bu tür kurumlarda birbirinden özenmeye başlıyor çocuklar ve ünide de devam ediyor aşırı istekleri. tabi yetiştirme tarzıyla da alakalı bahsetmeye çalıştığım şey: amaç. amaçsız insanlar da daha küçük yaşta belli ediyor kendilerini.

Sölediklerinize katılıyorum. Bizde sürekli okulda buna kafa patlatırız.

-Abi adamın altında 300-400 milyarlık araba var bu okulda neyin peşinde ?

Bu soruyu hocalarımıza bile sorduk ve çok mantıklı bir cevap aldık.

Hocalarımızın bize sölediği Bu çocukların altlarında en lüks araba paranın haddi hesabı yok okul olmasa ne yapıcak ? Gidip orda burda sürtecek serserilik yapıcak ama okul olunca adresi belli en azından azda olsa umursamasada bilinç altında sorumlulugu var aileside okula gidiyor dışarda sürteceğine diyor ve kafasını rahat tutuyor. demişti saygı değer hocamız.

ondan sonrada biz bidaha sorgulamadık bu durumu.

acınası bir durum aslında. insan olarak düşününce aciz insanlar. 1-2 haftadır düzenli giremiyordum iş güç derken ve girer girmez gözüme çarptı ve oğlum geldi direk aklıma. ''ya bunlar gibi olursa o da?'' diye geçti bi an aklımdan.

bu arada çok yaratıcı ve farklı bir konu olmuş. tebrikler.

Oğlum dediğiniz lise 3 e gidiyor herhalde . Fakat twitterınıza baktımda sürekli okulla ilgili şeyler paylaşmışsınız .

Ör :

turkcekarakter7 Ali Umut Taşlı
    @
    @laykecisiks bu tweeti okuyup da bugün 12 saat dersim olduğu aklıma geldi. °_°
    27 Eylül

Başkası .

12 saat ders vardiyasının bitmesine son 2 saat. (!)
    23 saat önce

Bir başkası daha

saat 7, okul biter. (!)
    21 saat önce

Başkası

sabahın köründe binersin servise ve senin dışında herkes uyur ya; uzatmayayım, ne yapayım ben şimdi? boyuna tweet mi atayım?
    26 Eylül

Herhalde bizi kek zannediyorsunuz .

Onun dışında liseli bir ergensiniz herhalde

@
    @hilalcebeciii senden de bu beklenir. hilalgadro sayısı.
    21 saat önce

Başkası

#aslindaben ııı şeyy yok lan gizlim saklım.
    26 Eylül

Bakmak isteyen olursa bu da twitterı

http://twitter.com/#!/turkcekarakter7

Hahaha

Aramızdaki liseli bulundu

internette kendi adımı kullanamıyorum. nick de isim de bana ait değil. isim oğlumun ismi ama, soyadımı doğru bildiniz. nick önemli değil ama ismimi ifşa etmek istemiyordum. mesela yaptığınız konu bu. bu dh hesabında da hiçbir link ismimle açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 10 Şubat 2013; 7:27:27 >

• O kadar araştırmaya gerek yok imzaya bak anlarsın kimin liseli olduğunu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.