Şimdi Ara

Bilkent ücretli bilgisayar mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıralamam mf4 48k. Bilkent'in ücretlisi ise geçen sene 42.500 ile kapatmış. Ben pek umutlu değilim çünkü bölüm

2014----> 56.000
    2015----> 46.000
    2016----> 42.500 ile kapatmış. Sürekli bir düşüş var yani sıralamasında. Bu sene artan tıp, diş ve mühendislik kontenjanları sizce sıralamasını nasıl etkiler? Artar mı azalır mı?

Bu arada bir diğer sorum da sizce bu paraya değer mi? Ben kısa bir hesap yaptım. 33.000 TL bölümün eğitim ücreti. Yurtta ise en ucuz ve çok kişili olanında kalsan yıllık 6.000 TL. Bunun yanında ailemin de bana aylık 1500 TL gönderdiğini düşünürsem 9 aydan 13.500 TL tutar. Toplam 52.500 TL tutuyor yıllık. Tabi bunun yanında ekstra ek giderler de olabilir. Sonuçta oraya giden öğrencilerin birçoğunun maddi durumu epey iyi diğerlerine de Bilkent burs veriyor zaten. Arkadaşlarınızla birlikte bir yere giderken ben gelmiyorum diyemeyiz çoğu zaman. Cafe, veya yurdun dışından yemek yemek gibi. Bunların hepsi ek gider oluyor fakat ben ortalama bir değer olsun diye söyledim.

Hazırlık eğitimiyle birlikte 5 yıl okusak, 5x52.500=262.500 TL yapıyor. Bu açıkçası gerçekten çok uçuk bir fiyat. Yani bu kadar parayı üniversiteye vermektense yükseklisans için biriktirmek daha mantıklı geliyor açıkçası.

Bu kadar parayı üniversiteye vermeye değer mi sizce?

Lütfen yorumları nedeniyle ve açıklayarak yapalım arkadaşlar. Bizden sonrakiler de yararlansınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 16 Temmuz 2017; 0:45:19 >

• Kalmak sorun değilse mezuna kal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogi22

Kalmak sorun değilse mezuna kal

Hocam bu sene zaten mezun senemdi. İlk mezuna kalmak ne kadar mantıklı olsa da 2. kez mezuna kalırken çok ciddi düşünmek gerekiyor. Bir kere şansınızı denediniz zaten.

Sıralamalar ve fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

quote:

Hocam bu sene zaten mezun senemdi. İlk mezuna kalmak ne kadar mantıklı olsa da 2. kez mezuna kalırken çok ciddi düşünmek gerekiyor. Bir kere şansınızı denediniz zaten.

Hocam ben de 53k yaptım birebir ayni seyleri dusunuyoruz ama ben de Tobb icin düşünüyorum. Bilkent gelmez geriye çünkü.

O kadar paraya değer mi dostlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun yerine her yazını yurtdışında geçir, WAT olsun interrail olsun dil okulları olsun bu şekilde değerlendir boş geçirme, okuldan sonra da Avrupa veya Amerikada yüksek lisansını yap her türlü daha mantıklı hareket olur.Bunların üstüne ister Bilkentin yurtiçinde sağladığı prestij kadar prestijle işe başla, istersen yurtdışı yüksek lisansını yaptığın yer sayesinde yurtdışında çalış.Benim 2 alt tercihim buydu, bir alt tercihim ölü tercihmiş gerçi, şu an okuduğum yere yerleşmesem Bilkent ücretli bilgisayar mühendisliği geliyordu ve ben bundan pişman olurdum muhtemelen.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Hocam verecek paran varsa gitmek için düşünmeye bile gerek yok direkt git ama maddi olarak zorlayacaksa ailecek oturup düşünmeniz lazım

• Felina. kullanıcısına yanıt
    Hocam maddi anlamda sizi zorlamayacaksa kesin gidin bence değer

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

quote:

Hocam ben de 53k yaptım birebir ayni seyleri dusunuyoruz ama ben de Tobb icin düşünüyorum. Bilkent gelmez geriye çünkü.

O kadar paraya değer mi dostlar?

Benzer durumda olan kişilerle karşılaşmak güzel :))

Hocam TOBB değil de Özyeğin'i araştırmanızı tavsiye ederim. Ben biraz araştırdım. Bilgilerim dahilinde size bilgi vermeye çalışayım.

Tobb'un yıllık ücreti 33.000 TL. Bilkent ile aynı ve bildiğim kadarıyla yurtları daha paralı. Ayrıca yılı 3 döneme bölüyor TOBB'da okuyanlar. İlk 2 dönem ders son dönem ise staj yapıyorlarmış fakat kaçıncı sınıftan itibaren staj yapıyorlar bir bilgim yok. Buna ek olarak TOBB'un pek de iç açıcı bir kampüsü yok hocam. Hatta hiç yok diyebilirim. İsterseniz internetten araştırabilirsiniz.

Özyeğin'e gelecek olursak yıllık ücreti 52.000 TL olmuş durumda. Gayet ciddi bir fiyat artışı olmuş bu sene. %50 Özyeğin tutuyor sanırım sizin sıralamanızla. Yani okula 26.000 TL vereceksiniz. Yurt bakımından Bilkent ile benzer ve yıllık 6000 diyebiliriz. Özyeğin'in kampüsü gayet güzel fakat merkeze uzak biraz. Bu sizin için avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum.

Bunlara ek olarak ikisi arasında bir İstanbul-Ankara farkı da var. Dolayısıyla bence Özyeğin'i de düşünün derim. Ayrıca verdiğiniz paraya değecek mi değmeyecek mi çok iyi araştırmanız lazım.

• quote:

Hocam verecek paran varsa gitmek için düşünmeye bile gerek yok direkt git ama maddi olarak zorlayacaksa ailecek oturup düşünmeniz lazım

Hocam olay bu parayı verip verememek değil. Olay bu paraya değip değmeyeceği. 260.000 TL ile çok çok farklı şeyler yapılabilir. Mezun olduğunuzda 5000 TL maaş ile başladığınızı düşünürsek ve artmayacağını düşünürsek 52 ay sürüyor amorti etmeniz. Bu da yemeyip içmeyip parayı biriktirirseniz :)
  • Ankara-İstanbul da devlete girin be yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi Bilkent'e vereceğiniz parayı yurtdışında okuduğunuz bölüme katkı sağlamak amacı ile kullanın.Şahsi fikrim verilen paraya değmez.

Hocam maalesef Ankaradayim ben ve şehir dışı düşünmüyorum. Gerçi burada da yurt masrafım olmayacak.

Ted %50 mühendislik fakültesi ile TOBB ücretli arasinda kaldim.

TOBB un kampüsü evet baya sönük ama Ted e göre daha iyi olduğu için batmıyor bana

3 dönem olayı aklımı kurcalıyor biraz ama mezun olunca faydasını görürüm diye düşünüyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Onun yerine her yazını yurtdışında geçir, WAT olsun interrail olsun dil okulları olsun bu şekilde değerlendir boş geçirme, okuldan sonra da Avrupa veya Amerikada yüksek lisansını yap her türlü daha mantıklı hareket olur.Bunların üstüne ister Bilkentin yurtiçinde sağladığı prestij kadar prestijle işe başla, istersen yurtdışı yüksek lisansını yaptığın yer sayesinde yurtdışında çalış.Benim 2 alt tercihim buydu, bir alt tercihim ölü tercihmiş gerçi, şu an okuduğum yere yerleşmesem Bilkent ücretli bilgisayar mühendisliği geliyordu ve ben bundan pişman olurdum muhtemelen.

Yani diyorsunuz ki Bilkent seçmek yerine puanının yettiği devlet üniversitesine git ve yaz tatillerini yurtdışında kendini geliştirerek geçir. Sonrasında yurtdışındaki bir üniversiteye burslu veya ücretli yükseklisansa git ve yükseklisansını yap. Sonra da ister orada kal ister Türkiye'ye gel. Gayet mantıklı bir fikir olmuş. Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Hocam maalesef Ankaradayim ben ve şehir dışı düşünmüyorum. Gerçi burada da yurt masrafım olmayacak.

Ted %50 mühendislik fakültesi ile TOBB ücretli arasinda kaldim.

TOBB un kampüsü evet baya sönük ama Ted e göre daha iyi olduğu için batmıyor bana

3 dönem olayı aklımı kurcalıyor biraz ama mezun olunca faydasını görürüm diye düşünüyorum açıkçası

Yurt masrafının olmaması bir avantaj tabii. TED hakkında bir bilgim yok hocam. Bence TED'in eğitim kadrosu ile TOBB'un eğitim kadrosunu karşılaştırın. Madem kampüs hayatı ikisinde de kötü o zaman düşünmeye gerek yok :))

Ama dediğim şeyi unutmayın. Hesabınızı kitabınızı mutlaka yapın. Verdiğiniz paraya değmeyecekse özelde okumanın hiçbir anlamı yok. Özele verilecek olan para ile birçok alternatifinizi değerlendirebilirsiniz. Üstteki arkadaşın yorumunu da okuyun isterseniz.

• quote:

Hocam maddi anlamda sizi zorlamayacaksa kesin gidin bence değer

Hocam maddi anlamda cok rahat verilecek bir para değil tabi ki ama babam sen dert etme diyor sağolsun.

Siz orda mi okuyorsunuz hocam?

Hocam tobb yazın bence ted'in tobb'un yanında esamesi bile okunmaz ted de okuyan biriyle konuşmuştumda öğrenci seviyesi yüzünden sınavlarda filan pek zorlamadıklarını söylemişti

Yok hocam orda okumuyorum ama orda okuyan çok öğrenciyle konuştum

• 2018'de ben de muhtemelen bu ikileme düşeceğim hocam. Seneye tecrübelerinizden faydalanmak için takipteyim. Umarım kendiniz için en iyi kararı verirsiniz.

Yani hocam sizin Bilkentte ücretli okumanız aileniz ve sizin açınızdan gayet normal bir olaysa, senelik 50 bin TL rahatça verilecek bir paraysa düşünmeden bunu yapın.Fakat o paraya sizin geleceğinize yapılacak bir yatırım gözüyle bakılıyorsa daha mantıklı şekilde kullanarak yapabilirsiniz o yatırımı.Yalnız bilgisayar mühendisliği o sıralamada tek tercihse pek bir alternatifiniz yok, hani puanının yettiği devlet üniversitesi olur ama bir ayırt ediciliği de olması lazım.Bilkent tutmazsa Vakıf olarak bu bölümde Özyeğin, TOBB, Bahçeşehir üçlüsünün yarı bursluları var galiba, mesela ben bunlar yerine de ODTÜ Kuzey Kıbrısta %75 burslu falan tercih ederdim, oraya ODTÜ etiketiyle birlikte evrensel bir kampüs gözüyle de bakılıyor.Bu Gebze Teknikten sonra gelen devlet üniversitelerine göre de daha mantıklı tercih.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.