Şimdi Ara

Bilkent Sabancı Üniversitesi bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
6.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilkent 1 yıl okudum ve sabancıya geçtim. İki üniversite hakkında yardımcı olabilirim. Özel mesaj atmayın çook kişisel değilse herkes faydalansın.

Edit: Benim sabancıya girerken yaptığım parasal hesaplama hatasını yapmayın. Okulu bırakan çok insan oldu para yüzünden.

Okul ücreti +minimum 10bin tl yurt ücreti ekleyin aksi taktirde aynı paraya denk geliyor yol parası. ( Tuzla da yaşamıyorsanız.)

Aylık 700TL yemeğe gidiyor çok pahalı yemekhane vesaire.
    Aylık 300TL kitap parası tutuyor yaklaşık.
    Aylık geçim paranız size bağlı ama minimum 700-1000 yemek kitap hariç. ( Tutarlı bir öğrenciyseniz o da değilseniz 2k , 3k kadar yolu var.)

Okul ücreti 2018-2019 72.500TL
    4 kişilik en ucuz yurt : 10.000TL

%0 burslu aylık min ödemeniz gereken tutar.
    9 taksit okul + yurt = 10.250 TL ( faiz 1,89 dahil.)
    1700-2000 de okul içi harcama

Toplam: 12.000TL min. aylık ödeme yapmanız gerekiyor.

%25 burslu aylık min
    9 taksit okul +yurt 8.000 TL ( faiz dahil.)
    1700-2000 de okul içi harcama

Toplam: 9.700 - 10.000 TL min aylık ödeme.

%50 burslu aylık min
    9 taksit okul + yurt 5.800 TL ( faiz dahil )
    1700 - 2000 okul içi harcama

Toplam:7.500 - 7.800TL aylık ödeme

Sınıfta kalma , yaz okuluna kalma vesaire bunları falan yazmıyorum. Bilgisayar satın alma mesela ders için veya başka ihtiyaçlar bunlar size bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senben12 -- 23 Temmuz 2018; 15:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Soru sormazsanız neyi cevaplıyım hacı.

• Neden gectin sabanciya, bilkentte bulamayip sabancida buldugun ne var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ailemin istanbulda olması. Eğer istanbuldan ankaraya gidiyorsanız bunalıma giriceksiniz bu çok net bilkent de tüm istanbullular birbiriyle konuşur sanki gurbetteymişcesine tatillerde beraber istanbula falan gelinir ankaraya geri dönülür.

Okul içi sürekli s**** böyle yeri diye küfür edersiniz. ( Ben değil sadece istanbul , izmir , antalya dan gelenler bu şekilde. )

Eğitimi ikisininde aynı hatta bilkentin daha iyi.

• senben12 S kullanıcısına yanıt
    Neden Bilkent'in eğitimi daha iyi?

• hocam bu sene 40-50k bandında olacağım bilkentte ücretli sabancıda %25 burslu kazanma ihtimalim var.
    ailemin durumu iyi ama sabancı çok pahalıya kaçıyor.
    mezun olunca buna değer mi?
  • Şu Sabancı'nın doğru düzgün ders programına ulaşabileceğim bir yer yok mu. Sitesinde bütün dersleri sıralıyorlar, hangi sene hangi dersi alıyorsun gibi bir şey yok. Sadece ilk sene belli.

Ya da üniversitenin sisteminden dolayı o seneki ders programını falan kendin mi oluşturuyorsun?

Bir de atıyorum fizik yandalını bitirince, başka yerde fizik bölümü okumuş birinin seviyesinde olunuyor mu, yoksa yandal programındaki dersler daha mı az?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bilkent'ten Boğaziçi'ne geçiş yaptım ben. 2016'da yerleşmiştim Bilkent'e.
    Ankara ile İstanbul arasındaki fark siyahla beyaz arasındaki fark kadar.. Ankara inanılmaz rahatsız ediyordu beni, dışarı çıkıp yapabileceğim neredeyse hiçbir şey yoktu. Başkent olması dışında hiçbir özelliği olmayan bi şehir bence. Bakıp keyif alabileceğin hiçbir şey yok. Ben böyle şeylerden kolay etkilendiğim için diyorum, galataya bakıp mutlu oluyordum. Hiç abartmıyorum, vapur kullanarak karşıya geçmek bile bir senedir mutlu ediyor beni. Ve Ankara'da arkadaşların olmayınca -ki aslında böyle bir sorununun olduğunu zannetmiyorum ama insan bazen yalnız kalmak istiyor- hiç bir şey yapamıyorsun. Çünkü yapabileceğin bir şey yok. İstanbul'da bunu tamamen aşmıştım, bi ara her gün bir yerlere gidip, bir şeylerle ilgileniyordum.
    Tüm bunlar basit şeylerden çok kolay mutlu, yine basit şeylerden çok kolay mutsuz/umutsuz olabilecek bi insan olduğum içindir belki de. Bilemiyorum.

ODTÜ'de kampüs yaşamı nasıl? Dışarı çıkmadan yaşamak, keyif almak mümkün mü?

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Güzel dertmiş

Odtü bana göre itü den daha kaliteli eğitim olarak. Bunu başka bir arkadaşa sorun ben pek bilgili değilim.

• Hocaları bana biraz daha iyi gibi gelmişti. Onn haricinde öğrenci profili de daha iyiydi.

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    %25 burs ile okumak çok zor ciddi zengin değilsen çünkü harcamalara okul ücreti ve yurt hariç 1 ton harcama var malesef. Para yetiştiremeyip bırakan çok insan oldu.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Ders programını sen oluşturduğun için yok. Yan dal konusunda pek bilgim yok cevaplamam yanlış olur.

Benim ailem çevrem istanbulda o yüzden istanbulu seviyorum. Ama ankaralı arkadaşlarım istanbuldan nefret ediyodu kalabalıklığı saçmalığından.

Bu çok kişisel bişey bence yapınıza bağlı sizin.

• Sonuc olarak kampus ortam ogrenciler hocalar egitim kalitesi olarak degerlendirdigimizde bilkent bilgisayar daha mantikli diyorsunuz dogru mudur?
    Sadece sehir farkindan dolayi sabanciye gectiniz. butun bu ustte saydiklarimi bir kenara birakip oyle mi?
  • senben12 S kullanıcısına yanıt
    Peki ne kadar ben oluşturuyorum, bilgisayar mühendisliği okuyorum diyeyim. Kafama göre dördüncü sınıf dersi, ee'den dersler, pek lazım olmayacak ayrıntı matematik dersleri falan alabiliyor muyum?

Ya da Diyelim ki çok zeki olan bir öğrenci var. Tüm dersleri tek dönemde alıp hepsinden başarı ile geçerse (mümkün değil ama neyse) İkinci sınıfta mezun olabilir mi? Bunun bir sınırlaması vardır sanırım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.