Şimdi Ara

Bilkent Matematik Fizik ÇAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapsam olanakları neler olur? MİT gibi yerlere gidebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaç ortalamayla bitirdiğin nerelerde staj yaptığın hangi hocalarla çalıştığın kendini ifade edebilmen istekli olman hırslı olman vb şeyler önemli yani sana bağlı şeyler doktorada yüksek lisansta falan yurt dışına çıkabilmen için
    şimdi sen öncesinde olimpiyat çalıştıysan matematik ve fiziği seviyorsan hazırlık okurum hazırlık okurken de ders çalışırım hiç bıkmadan bu ne ya demeden üniversite hayatımı kütüphanede geçirebilirim diyorsan okuyabilirsin tabii
    yok bir manitam olsun ben de gezeyim tozayım diyorsan çap bir yana temel bilim seçip seçmemen gerektiğini bir daha düşün
    şu sıralar yüksek sıralama yapıp temel bilim yazıp vizyonlu görünme muhabbeti başladı olm millet yıllardır vizyonsuz olduğu için ilk 100 yapıp tıp veya ee yazıyor ya sanki :D ne alakası var?
    temel bilim zordur herkes yapamaz
    Gençlerin hevesini kırmayalım yönlendirelim okusunlar ya bilim adamı çıksın kafasında düşünüp bu yıl 5 bin gence daha fizik yazdırsak birkaç önemli insanımız daha çıkar diye yaklaşıyor insanlar yalnız o birkaç kişi dışında 4900civarı öğrencinin hayatını düşünen yok
    idealist biriysen ve kendine güveniyorsan da zaten sormazsın gider yazarsın aç kalacak halin yok kafan çalışıyorsa bulursun bir yolunu
  • Baba çok zor be 2 temel bilim aynı anda çapta yaz okuluna kalırsan ki %99 kalırsın fiyatlardan haberin var mı bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaç ortalamayla bitirdiğin nerelerde staj yaptığın hangi hocalarla çalıştığın kendini ifade edebilmen istekli olman hırslı olman vb şeyler önemli yani sana bağlı şeyler doktorada yüksek lisansta falan yurt dışına çıkabilmen için
    şimdi sen öncesinde olimpiyat çalıştıysan matematik ve fiziği seviyorsan hazırlık okurum hazırlık okurken de ders çalışırım hiç bıkmadan bu ne ya demeden üniversite hayatımı kütüphanede geçirebilirim diyorsan okuyabilirsin tabii
    yok bir manitam olsun ben de gezeyim tozayım diyorsan çap bir yana temel bilim seçip seçmemen gerektiğini bir daha düşün
    şu sıralar yüksek sıralama yapıp temel bilim yazıp vizyonlu görünme muhabbeti başladı olm millet yıllardır vizyonsuz olduğu için ilk 100 yapıp tıp veya ee yazıyor ya sanki :D ne alakası var?
    temel bilim zordur herkes yapamaz
    Gençlerin hevesini kırmayalım yönlendirelim okusunlar ya bilim adamı çıksın kafasında düşünüp bu yıl 5 bin gence daha fizik yazdırsak birkaç önemli insanımız daha çıkar diye yaklaşıyor insanlar yalnız o birkaç kişi dışında 4900civarı öğrencinin hayatını düşünen yok
    idealist biriysen ve kendine güveniyorsan da zaten sormazsın gider yazarsın aç kalacak halin yok kafan çalışıyorsa bulursun bir yolunu

• tyranny1232345 T kullanıcısına yanıt
    Bilkent’te o dediğini yapabilen tanımıyorum.

• Olimpiyatlara çalışıyordum akıl hastalığından bıraktım. Şimdi de Ali nesinin matematiğe giriş ve analiz serilerini çalışıyorum matematiğe ilgim çok. Küçüklüğümden beri matematikçi ve fizikçi olmak istiyorum.

Bilkentte bursluysan eğitim için hiç bir dönem para vermiyorsun ne alaka bilip bilmeden atıp tutmayın burda. Konu sahibinin sorusuna gelirsek de fizik bilkentin en zor bölümlerinden biri ve temel bilimşerde ortalamanı yüksek tutman lazım ki yl ve doktorada iyi yerlerden kabul alabilesin

çok bilmiş kardeş ben yaz okulunu kastettim çoğu okulda tam burslu da olsan vakıfsa alacağın dersin kredi başına 1-2 bin gibi ücret ödüyosun tüm okullar para alırken bilkent almıyosa helal olsun diyecek bişeyim yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi kimya
    11 yıl önce açıldı
    Bilkent Matematik
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiziğe ilgin varsa fizik seç. Fizik bölümünde de fazlasıyla matematik göreceksin.

• Bilkent fizik tutmuyor ama her türlü matematik ile çap yapardım

Sonrasında yurt dışı düşünüyorsan önemli olan aldığın dersler olur. O yüzden ÇAP şart değil. Seçmelilerini fizikten alırsın yurt dışında MIT ye doktora için başvurabilirsin. Onlar senin bölümünden çok aldığın derslere bakıyorlar zaten.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.