Şimdi Ara

Bilkent Makine Mühendisliği | Soru Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
11
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine de teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu sormak isterim. Makine bölümü için özellikle Üniversitenin ilk yılı için ne tavsiye edersiniz? Keşke şunu yapsaydım veya şunları da yapmasaydim dediğiniz şeyler var mı?

Özellikle ilk seneyi sormamın nedeni ise alışma sürecinde geri dönüşü olmayan hatalar yapma ihtimali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 22 Temmuz 2020; 21:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superior10 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam dediğinizi kesinlikle yapacağım . Ben bilgisayara ağırlık vermek istiyorum onun için beni mutlu edecek heyecanlandıracak bilgisayarla ,yazılımla uğraşmamı sağlayacak en mantıklı kararı almaya çalışacağım .

• 1-Çift anadal yaptığınızı söylemişsiniz yukarıda acaba hangi bölümde yaptınız, bunun için hangi şartları yerine getirdiniz?

2-IE için açılmış başlıkta da bahsedilmiş hazırlık programının zorluğu.Siz kaç yılda bitirdiniz, İngilizce temeliniz var mıydı, İngilizce temeli olmayanlara ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaegir kralı yarogleg -- 22 Temmuz 2020; 22:1:2 >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    İlk senede çok sınırlı makine dersleri alıyorsun. Birçok mühendislik ve temel bilim bölümüyle birlikte aldığın Kalkülüs ve Fizik dersleri oluyor, Türkçe ve İngilizce alıyorsun, bir de üniversiteye ve ortama alışma derdin oluyor. 1. sınıfın sonuna geldiğinde bölüme karşı hissettiğin şeyleri aslında bölüme karşı hissetmiyor oluyorsun, bunlar genel olarak derslere, performansına, alışma sürecine ve arkadaş gruplarınla yaptığın projelere karşı hissettiğin şeyler. Bu yüzden 1. sınıfın sonunda makine bana uygun değilmiş tarzında bir çıkarım yapabilmek zor, ayrıca aldığın dersler bölümüne göre özelleşmeye başladığında her şey daha keyifli hale geliyor. Bu yüzden 1. sınıfta ortalamanı yüksek tutmaya çalışmanı, projelerinde iyi çalışmayan veya sana uymayan kişileri sonraki dönemlerdeki projelerin için elemeni önerebilirim. Bunların yanı sıra birçok kulüp ve etkinliklere katılman kendini üniversiteli hissetmene yardımcı olacaktır. Üniversitenin ilk gününe kadar herkes birçok şey ve zorluk yaşadı, bunları artık geride bırakıp zamanını keyif aldığın şeylerle geçirmen, keyif alacağın yeni şeyleri keşfetmen, Bilkent makine özelinde MES projeleri ile az çok haşır neşir olman güzel olabilir. Ancak alışma sürecinde hatalar yapmaktan korkma, herkes hata yapıyor ve muhtemelen sen de yapacaksın. En düşük dönem ortalamam henüz ilk dönemimde olmuştu ki ders yükü de sonraki dönemlere kıyasla oldukça hafifti. Şimdi düşününce o ortalamayı daha yüksek tutabilsem bölüm içi sıralamamı iyi yönde etkileyebilirdi gibi geliyor. Ancak bu keşke yüksek tutsaydım vs. diyebileceğim bir şey değil çünkü sonraki dönemler için gereken motivasyonu sağlamamı sağlayan bir şeylerden biri de ilk dönemimdi.

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Bilkent makine açısından, bu konuda birçok profesörümüzün de araştırma konularında olan Computational Fluid Dynamics, Computational Mechanics veya Molecular Dynamics hakkında, daha elektromekanik temel sistemler için de NEMS-MEMS hakkında bilgi edinebilirsin. Bol şans dilerim :)
    Sağ ol hocam Bilkent aklımda endüstri veya makineden birini düşünüyorum, inşallah Bilkent’e gelirsem siz mezun olmadan sizle daha detaylı konuşmak isterim hocam .

• vaegir kralı yarogleg kullanıcısına yanıt
    Fizik bölümü ile çift ana dal yapmaktayım. İlk yılın sonunda 3.30 ortalama gibi bir kriter var ancak sadece sayısal girişli öğrenciler için çift ana dal imkanı sunuluyor. Şu sitede daha detaylı bilgiyi bulabilirsin:http://adaybilgi.bilkent.edu.tr/index.php/cift-ana-dal-ve-yan-dal-programlari/

Hazırlık programının zorluğu konusunda çok bir bilgim yok çünkü hazırlık sınavını geçerek doğrudan bölüme başlamıştım. İngilizce temelim vardı ancak kendimi doğrudan bölüme başlayacak seviyede görmüyordum, özellikle de Bilkent hazırlığın zor olduğu hakkında aldığım kulaktan duyma bilgilerden sonra bir yıl okuyacağımı düşünüyordum. Barajın çok üstünde bir puanla olmasa da hazırlığı geçtim ve zaten İngilizce eğitim almaya başladıktan sonra eksiklerimi yavaş yavaş kapatma şansı buldum. İngilizce temeli olmayanlara birçok kişi gibi dillerini geliştirmelerini önerebilirim. Ancak üniversiteye hazırlık dönemlerinde bunun kolay olmadığı doğru. O yüzden zaman buldukça teknik olsun veya olmasın makaleler veya yazılar okuyup, ilginizi çeken videolar izleyebilirsiniz. Bu tip basit şeylerin gündelik İngilizce'ye katkısı olduğu kadar insanın aklına da bazı kalıpları yerleştirdiğini düşünüyorum. Zaman bulamasanız dahi çok zor değil çünkü hazırlık bunun için. Derslerinize gerekli önemi verdikten sonra zorlanılmadan geçileceğini düşünüyorum ancak hazırlık okumadığımı tekrar hatırlatmak isterim.

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Haber bekliyorum o zaman, bol şans :)
    Bir aksilik olmazsa İTÜ yu düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Başarılar dilerim. Bol şans :)
    Çok tesekkur ederim cevabınız icin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vaegir kralı yarogleg kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, başarılar :)
    Tıp yaz babam garanti mayış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilkamil123 -- 29 Temmuz 2020; 14:56:1 >
  • Neden fizikle çap yapıyorsun hocam ben de makine okuyorum başka bir mühendislikle çap yapıyorum fizik ilginç geldi bana

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şeyler sorabilir miyim?

• Bilkent cok guzel cok guzel bir yerde okuyorsunuz orda olsam hayatta eve falan gitmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 29 Temmuz 2020; 23:21:8 >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    Biraz kişisel tercih, biraz da Bilkent kaynaklı diyebilirim. Fiziğe karşı üniversite öncesinde de yüksek bir ilgim vardı ancak bu tercihlerimde fiziği öne çıkaracak kadar baskın değildi. Üniversitede böyle bir şansım olduğu için ve boş zamanlarımda kendi başıma öğrenmeye çalışacağım konuları doğrudan alanında uzman insanlardan almayı tercih ettiğim için fizik ile ÇAPa başladım. Bilkent'te de fizik veya matematik bölümü haricinde başka bir bölümle çap yapma olanağı olmadığı için karar vermem de pek zor olmadı.
  • Bilkent'in ve kampüsünün çok güzel olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak diğer üniversitelerde ve kampüslerinde bulunmadığım için onlara da haksızlık etmek istemem :)
  • Hocam burslu musunuz bilmiyorum da bu sene pandemi doneminde tam burslu yurtta kalanlara yine yurtta kaliyormus gibi 1200 lira mi verildi yoksa yurt kapandigi icin 1600 lira mi?

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Pandemi öncesinde yurtta kalanlara 1200 lira verilmeye devam edildi. Bununla beraber eşyalarımızın bir kısmını yurt odamızda bırakmamız konusunda bir sıkıntı çıkmadı. Yani yurtta olmasak bile bir nevi odalar bizim kullanımımızdaydı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.