Şimdi Ara

Bilkent-Koç-Sabancı-Boğaziçi kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tm-1 de 592. oldum. işletme-iktisat düşünüyorum ama tam bir tercih çıkmazındayım. 4 üniversiteyi de gezdim. 3 vakıf üniversitesinin imkanları da iyi gerçekten. Ama piyasada da Boğaziçi ismi var. 5 Ağustos'a kadar bir karar vericem artık. Bu okullarda okuyanlar varsa veya bu konuyla ilgili olanlar yardımcı olursanız sevinirim...

• zengin değilsen bulaşma o koça-sabancıya.. ezilirsin orda çok
  • O olay Bilkent te hiç olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stockton -- 27 Temmuz 2011; 22:50:47 >
  • Kimsenin kimseyi ezdiği yok.

Bilkent İşletme diyorum. Bilkent Soru - Cevap konumdan yararlanabilirsin merak ettiklerin için, İşletme ile ilgili birkaç cevap verdim.
  • Bence de ezme olayı biraz şehir efsanesinden ibaret. Gezdiğimde de bunu gözlemledim zaten...
  • Adam yanınıza gelipte eziğe bak demiyor heralde.. Oraya ferrarisiyle geldimi oto. olarak sizi ezmiş oluyor zaten^^
  • Birini eliyorum sonra tekrar düşününce vazgeçiyorum. Sabancı'yı düşünmezken kampüsü gezince oraya yakınlık duydum. Koç ve Bilkent te aynı şekilde imkan olarak iyi... Yarın Boğaziçi işletme-ekonomi-siyaset bilimi bölümlerinin tanıtımı var. Oraya gidip netleşmeye çalışıcam ama biri diğerlerine net bir üstünlük kuramıyor....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

Adam yanınıza gelipte eziğe bak demiyor heralde.. Oraya ferrarisiyle geldimi oto. olarak sizi ezmiş oluyor zaten^^

sinir oluyorum böyle tiplere. arkadaşım sen üniversitelere bu sebepten mi gidiyorsun nasıl bi aşağılık kompleksi bu. napacaksın sen illa ki kafa dengin birilerini bulursun herkesin parası mı olmak zorunda
  • vakıfların çoğunda ezme olayı yok ama, burda dürüst olmak gerekirse genel bi pahalılık söz konusu.

hem kendi başına sadece yemek yerken, hem arkadaşlarınla sağda solda takılırken normalden çok para harcarsın

bu büyük bir sorun değildir ama bazen küçük şeyler acayip sinir bozucu olabilir. tabi vakıf üniversitelerinin imkanları da iyidir. boğaziçinin parası yoktur imkanı yoktur demiyorum tabi.

bu arada bilkent rektörü twitterden 200 öğle yemeği 600 tl demiş. aynı yemeği yemekten sıkılmazsan para sıkıntısı çekmezsin
  • Ben de Boğaziçi ve Sabancı arasında kalmıştım. Araştırma yaptıktan sonra vakıf üniversitesi tercih etmenin çok daha mantıklı olduğuna karar verdim. Bir kere Sabancı MIT ile direk bağlantısı olan bir okul rektörü Nihat Berker'in MIT'nin eski bir profesörü olması sebebiyle. MIT Sloan programını bir araştır derim. Tabii ki sadece MIT ile sınırlı değil imkanlar. Sabancı'dan mezun olanların yarısından fazlası(yüzde 60-70 civarı bir oran var) yüksek lisansa yurtdışında devam ediyor. Çoğu da burs buluyor ve dünyada söz sahibi okullarda okuyor. Öğrenci başına düşen hoca sayısı çok fazla. Vakıfta olduğun için hocanın peşinden koşmak zorunda kalmıyorsun, istediğin zaman iletişime geçebiliyorsun hepsiyle. Kütüphanesi daha kaliteli, zaten gezdiysen büyülenmişsindir. Sosyal imkanları çok daha fazla. İçinde Sabancı Gösteri Merkezi var ve sürekli konser-etkinlik düzenleniyor. Spor ve müzik kursları var. Dil okulunda 11 tane seçeneği var. Yüzme havuzu yok sadece, Boğaziçi'ne göre bir eksik bu. Diğer bir eksiği de Taksim'e 1 saat, Kadıköy' 45 dakika uzaklıkta olması. Arkadaşlık ortamı çok daha iyi çoğu okula göre. Çünkü neredeyse herkes okul içinde yaşıyor ve yurtlar karma. 592. olduğun için de maddi problem yaşamazsın sanıyorum. Okuldan 450 alacaksın, devletten ya da özel bir kurumdan da 200-300 civarı bir burs bulabilirsin bu sıralamayla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earane -- 28 Temmuz 2011; 1:31:54 >

• En güzel özelliğini yazmayı unutmuşum. Bildiğin gibi bölümünü sonradan seçeceksin. Sabancı'daki öğrencilerin yaklaşık yarısı alanını sonradan değiştiriyormuş. Eminim sen de çevrende okuduğu bölümden pişman olan bir sürü kişiyi duymuşssundur benim gibi. Tüm bu sebeplerden ötürü benim gibi Sabancı'ya gel diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

Adam yanınıza gelipte eziğe bak demiyor heralde.. Oraya ferrarisiyle geldimi oto. olarak sizi ezmiş oluyor zaten^^

sinir oluyorum böyle tiplere. arkadaşım sen üniversitelere bu sebepten mi gidiyorsun nasıl bi aşağılık kompleksi bu. napacaksın sen illa ki kafa dengin birilerini bulursun herkesin parası mı olmak zorunda

Bana sinir olman çok ta tın hani :) Sen böyle böyle avun.. Aşağılık kompleksiymiş... Gerçeklerden çok uzaksınız

• Okuyan da okulda herkesin Ferrari'si var sanacak, gül geç (:
  • hocam boğaziçinin ismi var ama bence çok fazla o ismin arkdasına sığınıyor. eğitiminin bilkent koç sabancı kadar iyi olduğunu kesinklikle düşünmüyorum. bi yere kadar isim ama ölünceye kadar aldığın eğitimle bi yerlere geleceksin. bence vakıflardan birini seç vakıflar arasında da bilkenti öneririm.
  • Boğaziçiyi çok beğenmiştim.girecek puanı alamadım.elind fırsat varket git bence.özelden daha prestijlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalinkaen

Boğaziçiyi çok beğenmiştim.girecek puanı alamadım.elind fırsat varket git bence.özelden daha prestijlidir.

odtü de bi dönem öyleydi ama artık devlet üniversiteleri çok fazla ün kaybediyor vakıflar karşısında, özellikle son dönemlerde.
  • Bir şirket sahibi ile konuşmuştum sınavdan önce.boğaziçi odtü kazanırsan git dedi.özel üniversite mezunlarını tercih etmiyoruz açıkçası dedi..hatta bazı şirketler sırf odtü mezunu diye ilan veriyorlar...öte yandan bilket gibi üniversitelerin yurtdışı yüksek lisans olanağı fazla.o durumda da öne geçersiniz lbet.
  • Koç ve Sabancı'yı ele, iktisat ve işletme bölümlerinde Boğaziçi ve Bilkent daha öne çıkan üniversiteler, Mühendislik deseydin Sabancı'yı da yaz derdim ama Boğaziçi ve Bilkent bu alanlarda süperdir, Bilkent mühendislikte de iyidir.
  • Boğaziçi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pi sayisi P kullanıcısına yanıt
    adam seneeye mezun oluyo kardeş :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.