Şimdi Ara

bilkent/koç kimya okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, sınava bu sene girdim ve iyi bir sıralama bekliyorum. kimyaya karşı çok ilgim var ancak kimya bölümü hakkında kafamda soru işaretleri var, çevremde çokça 'tıp yaz kendini garantiye al, sıralamanı harcama' diyen oluyor.

bölümü çok severek okuyacağıma inanıyorum, lisede kimya olimpiyatıyla da uğraştım bir dönem. ancak sonrası beni korkutuyor, akademi dışında pek bir iş alanı gözükmüyor, ve akademi dışındaki işlerde de kazancın az olduğu söyleniyor.
    bölümü de koç ya da bilkent'te okumayı düşünüyorum. beni bu iki okul, akademi ve akademi dışındaki iş imkanları vs konularda bilgilendirebilir misiniz, çevremin dediği gibi yanlış tercih mi yapmış olurum? çünkü yapı olarak da sosyal biriyim ve temel bilim okumanın, yüksek lisans - doktora yapmanın insanı 'yalnızlaştırdığı' söyleniyor hep, ayak uydurabilir miyim bilemiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için

• up lütfen
    matematik/fizikte farklı alana yönelenler oluyor yazılım vs.
    kimyada bu ne kadar mümkündür bilgilendirebilir misiniz, bölüm sonrası işletme yüksek lisansı gibi
  • Yaz kanka pişman olmazsın

• Gelecekte yazmadığına pişman olursun, 20li yaşlardasın zatwn risk almak zorundasın bu yaşlarda risk almayıp ne zaman alacaksın. Doğrusuyla yanlışıyla hayatı yaşamayı öğrenexeksin. Ki gittiğin üniverstiler yurt dışına çıkman anlamıda sana çok yardımcı olur. Yurt dışına çık ve leyfine bak. Sonra tr ye dönüp vatana millette hayrın dokunur.
    Bir ülkenim gelişmesini sağkayacak şeyler temel bilimlerdir. Doktorluk mühendislik vs değil. Doktor mühendis dediğin kişi , bu alanlara yönelip araştırmacı olanları ayrı bir kenara koyuyorum, hergğn kalkar düzenşi olarak işini yapar ay sonunda maaşını alır. Bir nevi hizmet sektörü. Ülkeyi kalkındırma kısmı ismi en basitinden kimya okuyup araştırmacı olarak kariyerini yürütüp gerek yurt dışı gerek tr de yeni bir şeyler bulup bunları mümkünse yurt dışına pazarlamaktan geçer. Beynine aklına yazık etme. Dar görüşlü insanların vizyonunu dinleme onların beklentisi ay sonu maaş almaktan ibaret. Büyük düşün, amrikada bulunpu araştırmacı, akademisyrn pozisyonunda senelik cebine yüzbinlerce dolar sokmana engel olan şey nedir? Sonrasına trye dönüp kariyerine devam et. Tr çapımca büyük insan ol, kimya kısmında senin ismin de geçsin, tanınır bir isim ol.
    Bunları yapmak elbet kolay değil, ama öğrenmekten haz alıyorsan 100birimlik hedef koyduğunu varsayaralım kayıplarla birlikte 70 birimini gerçeklitmiş ol. Bu bile seni çok ileri atacaktır. Senin ülkeye faydan dokunmadı benim ülkeue faydam dokunmadı e bu ülke nasıl gelişecek. Yazık değilmi atalarımızın emanetine. Kafan parlak bir bireysin, bunu körertme. Sana kimya okuma diyen insanlar hayatta ne kadar iyi bir konumdalar acaba? Neyi ne kadar biliyorlarda sana akıl veriyorlar. Bunu düşünmek lazım

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    bölümde okuyan ve mezunlarla da konuşup kararımı netleştirmeyi düşünüyorum
    cevabınız için çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.