Şimdi Ara

Bilkent'i seçmeden önce bakın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
9.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ömrümü yedi hazırlık resmen bir tek benim değil tüm hazırlık öğrencilerinin sınavı bi dert sonucu açıklaması dert bu stresi ygs-lys de yapmazsınız ama öğretiyorlar ingilizceyi yarın 12 haziranda cope ve eca var girenlere Allah kolaylık versin herkes geçer inşallah
  • 15 haziran cumartesi günü mezuniyet töreni ile beraber bilkentten mezun oldum. Size 5 yıllık tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki ben hiç burssuzların bursluları ezdiğini görmedim hatta burslular burssuzları eziyor diyebilirim. Kampüs içi fiyatlar devlet üniversitelerine göre yüksek olduğu doğrudur ama okulun tabldot restorantı marmara hem fiyatıyla hem kalitesiyle sizi memnun edeceğine eminim. Bilkent zor olması ile meşhur bir okuldur. Hem bölümde hem de hazırlıkta öğrencilerin pestilini çıkartır ama mezun olduğunuzda sizi tam bir dünya vatandaşı olarak mezun eder. Tabi bu birazda size bağlı kendinizi ne kadar geliştirdiğizlede alakalıdır. ODTÜ mü Bilkent mi tartışması gereksizdir. İkiside türkiyenin en iyi 5 okulundan biridir. Eğitim kaliteleri ve mezunların durumu bellidir. Bu tamamen size kalmış bir karardır.
  • Ekşi sözlük "bilkent üniversitesi" başlığından bir yorum...

"times higher education under 50 listesinde bu sene 39. sıraya gerileyen okul. okulum. koç aynı listede 31. sırada.

hayır nasıl beceriyorsunuz okulu adım adım geriye çekmeyi? henüz 1 yıllık öğrencisiyim. üniversite işlerinden pek anlamam. öğrencilerin okula yaklaşımı belli: ders bitse de gitsek. neden bilmiyorum, önceden nasıldı onu da bilmiyorum ancak sen gidip konseyle ilgili saçma kararlar çıkarırsan, üç beş öğrenci kulübünü kayırırsan, okul mühendisliklerden ibaretmiş gibi fen fakültesi olsun, edebiyat fakültesi olsun mühendislik olmayan bölümlerin kadrolarının içine edip kalitesizleştirirsen öğrenci okulu seviyorsa bile sevmez.

yahu elektrik-elektronik bölümünün kendine özel binası var, biz üst katta birisi koşunca sallanan, duvarlarından zorlasan geçebileceğin prefabrik bir binada ders görüyoruz. perde yok oğlum binada, mayıs başından itibaren piştik resmen. çok değil sadece biraz özen istiyoruz. biz de varız bu okulda. resmen eziliyoruz yav.

zaten okuldaki öğrencinin okulu sevmemesinin ve bu nedenle de okulda fazla vakit geçirmemesinin sebebi de öğrencinin okulda kendini rahat hissetmemesi. derslerde dayıyorlar projeyi, ödevi; çalışın ulan çalışın zihniyeti zehirli bir gaz gibi öğrencilerin üstünde. tamam iyi öğrenciler yetiştirilebilir böyle, ama daha lisansta sıkıyorsun sen öğrenciyi, e ilerisini nasıl getirsin? araştırma görevlisi yetiştirmeden, başka üniversitelerden transfer ede ede nereye kadar. ayrıca sırf yabancı diye kaliteli olduğu düşünülüyor sanırım bazı görevlilerin. nasıl bir orantı kurdularsa ben de aynı kafadan istiyorum.

nasıl olmalı bilmiyorum, ama üniversite böyle yönetilmemeli. sosyal etkinlik diye bir şey yok, bir çok kulüp etkinliğinin içi boş. çoğunluk şikayetçi bu durumdan. bilkentkampus'deki yorumlardan biri mesela şöyle bir şeydi aşağı yukarı:"sosyal yön azalan bir ivmeyle dibe çakılacak. mayfesti geçtim, kampüste yaşamı canlandıracak ve teşvik edecek bir şeyler yapılmalı. millet dersten sonra kampüste durmuyor." 1 sene önce yazılmıştı bu.

bunun çözümü öğrenciler etkinliklere katılsın diye ge250-251 gibi etkinlik dersleri koymak değildir. o etkinliklere sadece puan toplama amacıyla gelenler var. peki gerçekten katılmak isteyenler ne olacak? abbas güçlüyle genç bakış geldiğinde gördük ne olduğunu, daha doğru düzgün bir amfi bile yok okulda, millet taştı salondan.

dağınık oldu biraz. şikayetçiyim okulumdan olay bu. derslerden sonra kimse kampüste vakit geçirmiyor. bazı bölümlere yeterince ilgi gösterilmiyor. okul akademik olarak geriliyor. bence sevgili rektörümüz sadece bilkent holding ceo'luğunda kalsın.

not: transkriptim henüz yok."

• yüzde elli burslu olarak psikoloji okumaya değer mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkentin hazırlığını abartmayın günlük yarım saat baksanız ne yaptık diye geçersiniz gelecekleride boşuna korkutmayın.
    okulun geriye gittiği maalesef bir gerçek fakat zenginseniz yazmayın ne demek yahu ? aylık 520 lira veriyor size okul , üstüne bide kyk burs/kredisi alırsanız rahatça okur gidersiniz.paranız yoksa odtüye gidin , aylık babanızın cebinden kafadan 500 lira çıksın sonra çok zorlanıyoruz çok para gidiyor demeyin.
    eğitim olarak odtü ile bilkent (mühendislikler) çok fark oldugunu düşünmüyorum hatta çoğunda bilkentin üstün oldugunu düşünüyorum gerek laboratuvar imkanları gerek mezunların mevcut mevkiileriyle.bu odtü kötü demek değildir yanlış anlaşılmasın odtü türkiye standartlarının üstündedir fakat eğer sizin yurtdışına çıkıyım gibi bir arzunuz varsa bilkentin daha tercih edilesi oldugunu söyleyebilirim.odtü ise daha çok yerel sektöre kalifiyeli eleman yetiştiriyor.bir notta mevcut dersler hakkında makine müh. için odtünün oldukça kalabalık bir ders programı var bilkentinki ise günümüz makine müh. daha yakın.size tavsiyem iki okulu da gezin hangisine giderseniz gidin pişman olmayacagınızı garanti ederim

• Peacifullord kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok güzel sıralamışsın. Benim en çok sevdiğim özellik ise 9. özellik
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.