Şimdi Ara

Bilkent'i seçmeden önce bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
9.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Bursluyu ezme gibi bir şey yapmıyoruz.
    2. Baba parasıyla rahat rahat okumuyoruz. Bir dersten 8 saat devamsızlık hakkımız ve en az %60 başarı gösterme zorunluluğumuz var.
    3. İyi eğitim alıyoruz, yalan yok. Ama disiplin yönünden çok katı bir okuldayız. Canımız çıkıyor.
    4. Hazırlık zor ama gayret gösteren adam her türlü geçiyor, abartıldığı kadar yok.
    5. Özel üniversite olması dolayısıyla durumu iyi arkadaşlar var, ama durumu zayıf olan arkadaşların da olduğuna eminim. Hiç kimsenin yüzünden belli olmuyor.
    6. Bölüm hazırlıktan daha zor. Bazen uyku falan haram oluyor.
    7. Devlet okullarındaki arkadaşlarım okula bile gitmiyor bazen, ben üç gün okula uğramasam okulum uzar. Mecburuz!
    8. Apaçi yok denilecek kadar az
    9. Siyasi kavgalar kesinlikle yok. Herkes çeşitli konferanslarda fikirlerini belirtiyor . Hepsi bu.
    10. Dersten çıktığınızda bazen Ingilizce moduna geçmiş, arkadaşınıza "Hi!" diye selam veriyor duruma gelmiş oluyorsunuz.
    11. Arkadaşlık ortamı güzel, ama burada da kızlar teklif etmiyor.
    12. Kampüs çok pahalı, ama her cebe hitap eden yerler de var. Keşfetmeniz lazım.
    13. Kütüphane candır. Yurtta kalıyosanız kütüphaneden çıkmayın.

• Hocam sen çandarlı konusunu açan arkadaş değil miydin ben mi yanlış hatırlıyorum? Bu arada güzel inceleme yapmışsın.
  • Tabi Çandarlı candır. 15. kez gideceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peacifullord

1. Bursluyu ezme gibi bir şey yapmıyoruz.
    2. Baba parasıyla rahat rahat okumuyoruz. Bir dersten 8 saat devamsızlık hakkımız ve en az %60 başarı gösterme zorunluluğumuz var.
    3. İyi eğitim alıyoruz, yalan yok. Ama disiplin yönünden çok katı bir okuldayız. Canımız çıkıyor.
    4. Hazırlık zor ama gayret gösteren adam her türlü geçiyor, abartıldığı kadar yok.
    5. Özel üniversite olması dolayısıyla durumu iyi arkadaşlar var, ama durumu zayıf olan arkadaşların da olduğuna eminim. Hiç kimsenin yüzünden belli olmuyor.
    7. Devlet okullarındaki arkadaşlarım okula bile gitmiyor bazen, ben üç gün okula uğramasam okulum uzar. Mecburuz!
    9. Siyasi kavgalar kesinlikle yok. Herkes çeşitli konferanslarda fikirlerini belirtiyor . Hepsi bu.
    10. Dersten çıktığınızda bazen Ingilizce moduna geçmiş, arkadaşınıza "Hi!" diye selam veriyor duruma gelmiş oluyorsunuz.
    12. Kampüs çok pahalı, ama her cebe hitap eden yerler de var. Keşfetmeniz lazım.

1- burslu , burssuzu eziyor.
    2- FZ notu geldi, // çok ciddi bir çile.
    3- apaçi yok, hipster çok. // hipster = ingiliz apaçisi.
    4- her ders apayrı bir maraton.
    5- okulda fakir yok. // düşünün niye.
    6- kampüs turistik beldelerden farksız. taksici bile duymasın bilkentli olduğunuzu.
    7- arkadaşlık ortamı güzel.

bunlarda benden.

• bir hacettepeli olarak komşumuz hakkında bir kaç şeyde ben söylüyüm dedim,türkiyede gidilebilecek en iyi özel üniversitelerden biridir.verdiğiniz parayı hakkediyor doğrusu arkadaşlarımdan biliyorum.
  • hazırlık hakkında ana bacı kaymak ısterımde dılım el vermıyor ... tamamıyle ogrencıyı bırakma ve para kazanma amaclı kurulmus bı yonetım var

mantıklı baktıgımızda bende ole yapardım dusunsenıze sadece hazırlıkta okudugunuz zaman unıversıte vergı vermıyor yanı ne kadar kısı kalırsa o kadar

net kardır onlar ıcın ... becerebılırsem yurddısında okumaya gıdıcem

bolum benım ıcın sorun degıl kı zaten zor bolumde degıl benımkısı
  • Keske her arkadas sizin gibi okudugu okulu boyle degerlendirse. Cok bilgilendirici. Sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent istemistim cankaya universitesi geldi, hazirliktayim dersler sinavlar falan cok kolay, 400 saatten fazla devamsizligim var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Bilkent istemistim cankaya universitesi geldi, hazirliktayim dersler sinavlar falan cok kolay, 400 saatten fazla devamsizligim var.

Hazırlık atlama sınavının kolaylığı ne durumda ve hangi bölümde okuyorsun?

• vay arkadaş bende tou dayım bzim devamsızlık 20 saati geçsin cart diye bırakıyolar sınıfta sen 400 diyosun iyiymş :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe

quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Bilkent istemistim cankaya universitesi geldi, hazirliktayim dersler sinavlar falan cok kolay, 400 saatten fazla devamsizligim var.

Hazırlık atlama sınavının kolaylığı ne durumda ve hangi bölümde okuyorsun?

iki sinava da girmedim zaten 3 kurdur okula gitmiyorum mutercim tercumanlik okuyorum.

• ulan bilkent bilgisayar istiyodum ama ben kesin sinifta kalirim ak, odtuye mi gitsem acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCE

ulan bilkent bilgisayar istiyodum ama ben kesin sinifta kalirim ak, odtuye mi gitsem acaba..

Aman aman. ODTÜ imkanın varsa Bilkent'i düşünme bile. ODTÜ'de okuyan arkadaşlarıma ağlayarak özeniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: betabeye

quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCE

ulan bilkent bilgisayar istiyodum ama ben kesin sinifta kalirim ak, odtuye mi gitsem acaba..

Aman aman. ODTÜ imkanın varsa Bilkent'i düşünme bile. ODTÜ'de okuyan arkadaşlarıma ağlayarak özeniyorum.

Neden özeniyorsunuz?
    Gözlediğiniz farklar nelerdir?
  • Öğrencilerin seviyeleri arasında uçurumun az olduğu ender özel üniversitelerden biridir, yani aynı sınıfta burslu 3-5 öğrenci ilk 5 bine girmişken diğer 40-50 öğrencinin barajı geçip kazandığı saçma sapan bir kombinasyon yoktur, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı hariç Bilkentte bu iki bölümde yine uçurum vardır, İç mimarlık okuduğu halde 1 cm nin kaç mm olduğunu bilmeyen ama 300-400 bin euroluk arabayla okula gelen tipler vardır

Ayrıca Kampüs güzeldir, eğitim iyidir, hocalar kalitelidir, Üniversitenin prestiji tartışılmazdır vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli333

quote:

Orijinalden alıntı: Peacifullord

1. Bursluyu ezme gibi bir şey yapmıyoruz.

1- burslu , burssuzu eziyor.
    2- FZ notu geldi, // çok ciddi bir çile.
    3- apaçi yok, hipster çok. // hipster = ingiliz apaçisi.
    4- her ders apayrı bir maraton.
    5- okulda fakir yok. // düşünün niye.
    6- kampüs turistik beldelerden farksız. taksici bile duymasın bilkentli olduğunuzu.
    7- arkadaşlık ortamı güzel.

bunlarda benden.

+99999

TOBB dada durum aynı, burslu diyince kaçıcak yer arıyorum

• Bilkent'e zengin geleceksin. Bu kadar basit. Kantininde yarım ekmek tostu 6.5 liraya yersin. Pardon yiyemezsin. 6.5 lira verdin mi ona önce 2 öğün bakarak karnın doyurmaya çalışırsın. Akşam yersin. Geldiğim memlekette aynı tostu 2 liraya yiyordum. Ve abartmıyorum. Her şey de, 2 veya 3 kat fiyat var. Siz hiç taşınmak için boş koli temin eden ama bu kolileri 4.5 liradan satan bir kırtasiye gördünüz mü?

Zengin değilseniz ODTÜ'ye gidin bu bir.

Zenginseniz ama bu yaşınıza kadar hep hareketli bir yaşam sürmüşseniz ve bunun yokluğu sizin için mümkün değilse ODTÜ'ye gidin. Bize bahar şenliğine Murat Boz geldi. Çok gitmek isteyen varmış gibi de 15 liraya bilet sattılar. Yalnızca aktivite olsun diye gidenler oldu. Kız götürecekler, ortam yapacaklar işte. ODTÜ'de 50 cent'in bile adı geçti. Kimler kimler geldi. Bizim bahar şenliğimiz top sektirme yarışması -kazanana üstünde bilkent yazılı bi t-shirt verdiler- ODTÜ'de nice eğlenceler.

Sosyallik ve spor dallarında etkinlik istiyorsanız ODTÜ'ye gidin bu da iki.

Finallerim bitti biraz rahatladım memleketimdeyim, okulu unuttum o yüzden şimdilik aklıma bir şey gelmiyor. Ama şunu iyi hatırlıyorum ordayken acayip sıkılıyodum.

• Eğitim konusunda söz söyleyemem. ODTÜ'yü tercih edin diyemem. Aman ha. Ben sadece sosyalliğe derslerden daha çok önem veren ve bugüne kadar hiç 1 gün boyunca aynı sandalyede hiçbir şey yapmadan oturmuş biri değilim onu burada yaşamak gücüme gitti. Mezun ettiğinde en böyle filmlerde görülen zengin züppelerini bile adam etmiştir. Mezun olduğunda ülkenin en dolu entellektüel ve bilimsel olarak en başarılı insanlar arasına girersin, istesen de istemesen de. Bilkent o karakteri aşılar. Eleştirel düşünmeyi, etrafındaki her şeyi sorgulamayı ve hiçbir şeye fransız kalmadan her şeyi birbirine neden sonuç ilişkisiyle bağlama yeteneklerini kazandırır. Ama öğrenciyken ders çalışmaya, sessiz oturmaya, yalnızlaşmaya alışık olmayanları yukarda söylediğim gibi zorlar.
  • Arkadaşın dediklerinin altına imzamı atarım.
  • Hazirlik bir ted mezununu zorlar mi? 9 ve 10 da prep ib de okumustum ama yinede merak ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.