Şimdi Ara

Bilkent Hukuk Hakkındaki Sorularınızı Yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta. Üçüncü sınıfa geçtim. Geçenlerde aynı konuyu açmıştım, oradaki cevaplara da bakabilirsiniz, konu profilimde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 21 Haziran 2022; 22:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • up

  • Hocam nasılsınız? Ea'da birinci olmuştunuz sanırsam. Geçen sene bana "hedefiniz nedir?" diye sorduğunuzda sizin gibi başarılı olmak demiştim hatta:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    Ahahaha tatlı çocuk seni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Bilkent hukuku hep merak etmişimdir. Sizin gözlemlerinize göre diğer hukuk fakültelerine göre avantajları nedir ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt

    3 sifir fazlasi bile olamadin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt

    Sen ne oldun peki? Forumda başarılı olanlara salllamak dışında bir özelliğin varsa yaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmaca. kullanıcısına yanıt

    Hocam AÜHF, İÜHF gibi yüzlerce kişi alan fakültelere karşı bence Bilkent'in iyi tarafları şunlar: Öğrenci sayısının ve bu sebeple derslerdeki nüfusun azlığı ve İngilizce imkanı. Bir dersi kırktan fazla kişi katılıyorsa orada interaktif ders yapmanın, vize-final sistemi dışına çıkmanın pek bir olanağı kalmıyor. İnsanlar da son hafta not okuyup sınava girme kafasına giriyorlar böyle olunca. Bilkent'te nüfus genel olarak az, özellikle seçmeli derslerde yirmi-otuz kişilik sınıflarda hocayla birebir iletişim kurma imkanınız görece yüksek. Yanlış anlamayın, tüm hukuk derslerinde böyle bir imkan yok, bence yeteri kadar interaktif de değil çoğu ders. Ama en azından görece bir avantaj bu durum. İgilizce imkanı konusunda Bilkent isteyeni a1'den klasik felsefe metinlerini okuyacak kalibreye taşıyor. Hukukta da İngilizce dersler var, uluslararası kamu hukukundan anglo amerikan hukukuna. Tek sıkıntısı hukuk ingilizcesi gibi bir dersin olmayışı (seçmeli olarak hukuki yazım dersi var ama). Bu dediklerim Galatasaray ve Koç için de geçerli.

    Bilkent'in kütüphanesini her girimde övüyorum, bunda da öveceğim. Çok iyi bir kütüphane, kanımca çok büyük bir avantaj sağlıyor diğer fakültelere kıyasla. Anayasa hukuku anlamında çok sıkıntılı ama, çok küçük bir katalogu var.

    Bilkent'in bence tek bir büyük sıkıntısı var, o da hoca azlığı. Öğrenci az olduğundan açılan derslerin kalabalıklığı açısından bir sıkıntı yaşanmıyor ama az seçmeli ders açılıyor bir yılda. Seçmeli dersler ilginç ilginç olmasına, ve üst kalitede hocalar tarafından veriliyor ama az işte. Yine açılan derslerde bazen tek hoca oluyor, bu durumda hiçbir seçeneğiniz olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 22 Haziran 2022; 16:13:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt

    İyi gidiyor hocam, siz nasılsınız? Hukuka alıştınız mı? Hala savcı mı olmak istiyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 6 ay oldu lütfen engeli kaldırın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    İyi gidiyor hocam çok şükür. Hâlâ çıkamadım Ankara'dan Anayasa Hukukuna çalışıyorum. Evet hocam savcılık idealim devam ediyor. Bunun için Ankara Hukuk yazdım zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    Sanki geliyordu bilkent hukuk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam gelmeden önce ön bilgi sahibi olun dediğiniz herhangi bir şey var mı?

  • Hukuk alanında soruyorsanız yok hocam, herhangi bir ön çalışma olmadan dersleri pekala güzel notlarla verebilirsiniz. Ön çalışma ancak daha fazla yorar sizi. Hazırlık konusunda bir tavsiye veremem, ben okumadım. Tek diyebileceğim irregular olmaktan çekinmeyin. Hoca seçme ihtimalinizi kısıtlayabilir, fakat kendine has avantajları da yok değil (4.5 yıl okuyup yan dal ve Erasmus'a yer açmak gibi).


    Offerings'te course evaluationlara iyice bakın. Fakat notlar gözünüzü korkutmasın, iyi bir çalışmayla iyi not alacaksınız.


    Eski notları bulup çektirmekle uğraşmayın, eski ve eksikler.


    Eğer yurtlarda doğuya düşerseniz kendinizi kurtarmaya çalışın. Eğer ekonomik durumunuz elveriyorsa 82 düşünülebilir. Bu yıl 77-78 tamamıyla dolu. 76'nın erkek tarafı dolmuş. 81-82 zamlardan dolayı daha boş olacak büyük ihtimalle. Eğer 76, 77, 82 hakkında bir sorunuz varsa burdayım.


    Herhalde sadece bunlar var sizi haklarında önden uyarabileceğim. Bazı küçük durumlar da var, hangi yol B binasına hızlıca gider (Nanotam yolu), G binasındaki gizli yollar (Fiero'dan girince merdivenin en ucundaki kapı G binasının diğer kısmına çıkıyor, ikinci kattan MA'ya geçebiliyorsunuz), Kütüphanede B blokunun alt katlarının çok boş olması (Burada iki raf sadece mitoloji kitabı, oldukça güzel bir alan), ÖİM ve Sofa'nın yerleri gibi ama bunlar ve diğer her şey akışına bırakılabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 30 Ağustos 2022; 0:47:56 >




  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    hocam doğu kampüs için öyle dediniz daha da tedirgin oldum  


    faydalı bilgiler için teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.