< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
kanka fantezi onlar realiteye bak. ml engineer/data scientist olarak çalışanların çoğu aslında glorified code monkey. hele benim dediğim alan için bilkent'teki math 101-102 bile çok. cs based topicler önemli, o da ölçekten doğan problemler için yoksa o da glorified crud. he ben top tier ceng okuyacağım 4.00 ortalama yapacağım phd yapacağım akademisyen olacağım diyorsanız math'a abanın. software engineering, kod yazmaktan, teknik açıdan çok iyi olmaktan daha ötesi aslında. soft skills önemli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12949217 -- 7 Mayıs 2025; 18:58:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minamina222 -- 7 Mayıs 2025; 19:24:55 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Akademisyenlerin ekserisi veri analizinde inanılmaz başarısız. Birçoğu da ahlaktan yoksun. Veri manipülasyonu öyle üç beş makalede görülen bir şey değil. O yüzden özellikle tip ve psikoloji gibi alanlarda aşırı temkinli yaklaşmak lazım sonuçlara. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sen bir ge461 dersine bak istersen hocam. Bana o dersi epey bir övmüşlerdi. Ben bu kadar uğraşmam diyorsan Savaş Dayanık hocanın verdiği bir ders var (sanırım IE451) ona da bakabilirsin daha az preq i var çünkü. Bu istatistik meselesini bilmek sadece research için değil anlamlı modeller kurmak için de önemli. Yoksa sen de iyi biliyorsun, AI a ne verirsen o da sana onun daha gelişmişini verir. Sen sacma sapan veriler verirsen o da oyle sonuc verir. Ya da modelin kendi içinde sıkıntılar içeriyorsa oradan da iyi bir sonuç gelmez. Bunları bilmeden ben iyi bir data science işi yapılabilir mi emin değilim (yani ultimate code monkey olarak bir süre gidilir tabi de sonra modeller gümleyince ne olacak). Ben derslerde veri güvenliği ve temizlenmesine yeterince girildigine asla inanmıyorum btw. O yüzden burada biraz daha stat alanında kitaplar okumak anlamlı olabilir. Ama özetle sadece kod veya sadece matematik ile bir yere gelinemeyeceği gibi bunlarsız da alet edevatsız tamirci gibi olursunuz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
ge461'i almam imkansız hocam, prereq çok ağır. bir de hangi fakülte veriyo ki bunu? IE451 (applied data analysis) almam ne derece doğru bilmiyorum ctis 365 dersi de applied data analysis. IE'deki bi tık kapsamlıdır belki ama zorunlu ders varken uğraşılmaz gibi. ben data science, ml, ai gibi bir alanda uzmanlaşmayacağım. hedefim distributed systems. 4. sınıfa kadar backend ağırlıklı full-stack, master ile birlikte distributed systems uzmanlığı. stat/prob'a gelene kadar öğrenmem gereken bir sürü cs konusu var; os, network, concurrency, database, cloud computing. demem o ki stat/prob bu alan için nice to have kalıyor yalnızca. |
|
hem ilgim yok hem de distributed kadar mesleki tatminliği yok. ayrıca ceng/cs alanı, ctis'ten zor. ama şu dikkatimi çekti. bizim bölümdeki parlak öğrencilerin, 1-2-3k yapanların öyle deep expertiselık elde etme gibi bir amacı yok. mvp ile uğraşıyolar, hepsinin kafasında olan veya yaptığı bir şeyler var. bilmiom sarmadı bu mevzu beni AI bu işleri (mvp) ele geçirecek de derin uzmanlık gerektiren işlere bir şey yapamayacak bence. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12949217 -- 7 Mayıs 2025; 22:7:46 > |
|
knk backend ve cloud ile ilişkili bir sürü alan var. ya yok öyle değil, elemanlar ortaya hemen bi ürün çıkarayım parayı vurayım kafasında. istenirse software engineering'de derine inilebilir bu bölümde. derin teorik alanlardan kastım akademik düzeyde researchler, AI/ML ile ilgili cutting edge işler değil. software engineering kapsamındaki şeyler işte backend'in spesisifik alt dalları falan. gerçi bu roller türkiye'de lazım olmuyo ki şirketler full-stack dev alıyor onlara da iyi para veriyo. |
|
Uzatmaya calisip grad teori sekansi cekiver 444 super ders yaw, acarsa 519 al dicem devam olarak da provost oldu acmayabilir. Belki uzatirsan springde 437 sarar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 2 Haziran 2025; 22:48:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
|
Hocam erken bitirme derken ben irregulardım normal bitirebilirim anlamında yani ocak 2027 değil haziran 2026da bitiyor gibi. Grad işinde ABD'deki malum eleman sağ olsun Bilkent'te kalma ihtimalim olduğu için onu yazın hocalarla konuşmayı düşünüyorum. 519 işi de yaş (hem açmayabilir hem de açsa da benim Tarık hoca dendiğinde gözüme Vietnam Savaşı flashbackleri geldiği için ben almayabilirim). Btw siz nasılsınız hocam? NY'da hayat nasıl < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|