Şimdi Ara

Bilkent Endüstri Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
7.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Utku*

quote:

quote:

quote:

yurt dışına gitmek kolay bir şey değil.

İyi bir üniversite ve not ortalamasıyla kolay.

önce türkiye'de bir firmada çalışıp iş tecrübesi edinirsen gitmen kolay olur. 3-4 sene yeter.

Yükseklisans da düşünüyorum hedefim yurtdışına yükseklisansa çıkıp orada kalmak

bak o olabilir.

Ama bilkent odtü itü falan tutturabileceksen eğer.

Evet hedefim Bilkent zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://forum.donanimhaber.com/m_73055541/tm.htm

bence yine de tıp yaz. o puana yazık. ben de tıp puanıyla mühendislik yazdım, hergünüm vicdan azabı ile geçiyor.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_73055541/tm.htm

bence yine de tıp yaz. o puana yazık. ben de tıp puanıyla mühendislik yazdım, hergünüm vicdan azabı ile geçiyor.

Nereden mezunsunuz ve ne mühendisisiniz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku* -- 21 Nisan 2013; 23:33:50 >
  • Endüstri mühendisliği eskisi kadar rağbet gören bir branş değil. Zira kontenjanları çok arttı. Yanlış bilmiyorsam 7000 lerde.

Bu kadar endüstri mühendisini piyasanın eritmesi pek kolay değil.

Bir de fabrika optimizasyonu ve planlama yapacağının garantisi yok, pek çok endüstri mühendisi finans alanına yöneliyor mecburen.

Finans da pek mühendislikle alakalı değil. Tabii hayattan ne beklediğine bağlı biraz da.

En can alıcı noktaya gelelim. Olur da işler ters gider ve özel sektörde iş bulamazsan, yahut çok berbat bir iş bulursan, devlete girme şansın çok. Devlet endüstri mühendisi çok az alıyor. Puanlar çok uçuk. 90 alman lazım kpss'de.
  • quote:

Endüstri mühendisliği eskisi kadar rağbet gören bir branş değil. Zira kontenjanları çok arttı. Yanlış bilmiyorsam 7000 lerde.

Bu kadar endüstri mühendisini piyasanın eritmesi pek kolay değil.

Bir de fabrika optimizasyonu ve planlama yapacağının garantisi yok, pek çok endüstri mühendisi finans alanına yöneliyor mecburen.

Finans da pek mühendislikle alakalı değil. Tabii hayattan ne beklediğine bağlı biraz da.

En can alıcı noktaya gelelim. Olur da işler ters gider ve özel sektörde iş bulamazsan, yahut çok berbat bir iş bulursan, devlete girme şansın çok. Devlet endüstri mühendisi çok az alıyor. Puanlar çok uçuk. 90 alman lazım kpss'de.

Bilkent endustri 2800 ile kapatıyor. Benim amacım ne yapıp yapıp yurdışına çıkmak. Yoksa Türkiye çekilir çile değil.

• Abi ben sana şöyle sorayım, endüstri mühendisi olmakla bilkent odtü itü mezunu endüstri mezunu olmak arasındaki fark nedir?

• quote:

Abi ben sana şöyle sorayım, endüstri mühendisi olmakla bilkent odtü itü mezunu endüstri mezunu olmak arasındaki fark nedir?

Fark çok var. İlk işe girişte çok önemli. Bir pozisyona bir sürü başvuru olur. Adam neye göre eleyecek, elbette okula göre.

Ama 2.ci işe girişte etkisi azalır. İş tecrübesi önem kazanır.

Şunu aklınızdan çıkarmayın. Ne kadar iyi bir mühendis olursanız olun, bir doktorun saygınlığına, iş garantisine, kimi zamanda alacağı paraya erişemezsiniz.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 1 Haziran 2013; 21:13:58 >
  • quote:

ne yazdın acaba merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Daha yazmadım seneye inşallah, sen?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Daha yazmadım seneye inşallah, sen?

yıdlız endüstri
  • halil1980 arkadaşın yazdığı yazı çok eğitici bir yazı olmuş, karakterine uygun meslek seçmek en önemli kriter bunu 18 yaşlarda fark etmek çok zor en şanslı kişiler kendinden max 10 yaş büyük ablası abisi veya kuzeni olan kişiler. Örneğin bende makina mühendisliği okudum ancak benim yapımdaki bir insanın endüstri müh. olması lazımmış yıllar sonra bunu fark ettim.

benimde en büyük tavsiyem stajlarınızı farklı sektörlerde yapın örneğin 1 yıl üretimde yaptıysan diğer yıl git tasarımda veya satış yapan bir firmada yada proje yapan bir firmada yada git şantiyede yap. hepsini görmek en önemlisi mezun olduğun zaman ne istediğini bilerek piyasaya girmek insana 2-3 yıl kazandırıyor.
  • Bilkentin uluslarasi baglantilari iyi ama sizde kabul aldiginiz uninin parasini odeyebilecek sermaye var mi bunu kendinize sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Bilkentin uluslarasi baglantilari iyi ama sizde kabul aldiginiz uninin parasini odeyebilecek sermaye var mi bunu kendinize sorun.

Fiyatlar çok ütopik olmazsa o konuda bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Aklım Bilkent'ten ODTÜ'ye de kaydı. Acaba Odtü'nün de olanakları iyi midir yurtdışı için?

Mesela şu listede ortalama 25000 dolardan bahsedilmiş senede. Aşağı yukarı böyle ise bir sorun olmaz yani.http://www.elt.com.tr/universite/amerikada-master-yuksek-lisans.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku* -- 18 Temmuz 2013; 6:50:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Utku* U kullanıcısına yanıt
    ODTÜ - Bilkent karşılaştırması çok saçmadır. İki okulda çok iyi mezunlar vermiştir, vermeye devam edecektir.

Bakın her şey eğitim ücreti değil. Yaşam giderleri, kiralar, yiyecekler. Türkiye ile mukayese bile edilmeyecek düzeyde fazla olan kentler var. Herkesin hayalidir yurt dışı. Kabul alınır o yönden bir sıkıntınız olmasın. Ancak olay şu, gerçekten sağlam bir sermaye gerektirir. Dolayısıyla yurtdışında yüksek lisans yapacağım diyerekten yola çıkmayın. Okurken fırsatları değerlendirecek, araştıracaksınız zaten. Şimdiden ben MIT'de yüksek lisans yapacağım ona göre ODTÜ'den mi Bilkent'ten mi kabul alır diyerekten yola çıkmayın.
  • Nick mesaj uyumu bu kadar olabilir Neyse şaka bir yana ne demek istediğinizi anladım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku* -- 18 Temmuz 2013; 19:40:07 >
  • Endüstri Mühendisliği'ni yazmadan önce düşünürdüm açıkçası bu aralar.
  • Neden acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.