Şimdi Ara

Bilkent ee sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar kariyer planlamada fikrinizi almak istedim. Bilkent ee 3. sınıfa geçtim. Mezun olduktan sonra ne yapacağıma hala karar veremedim. Dürüst olayım ilk isteğim para kazanmak bunun için de yurtdışına kapak atmak tamamen zorunlu gibi. Ama master mı phd mi yapsam bilemiyorum. (Sektöre atılmayı direkt eledim zor olduğunu düşündüğüm için). Amerikayı saat farkından, sosyal devletin hiç olmamasından falan istemiyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla da uk ve isviçreden başka seçenek kalmıyor gibi. Almanyada maaşlar ne durumda bilmiyorum. Düz mantık us de 6 figure ile başlanıyorsa almanyada da yıllık 70k euro olabilir gibi düşünüyordum ama daha düşük rakamlar da duydum baya. 

Top 10daki üniversitelerde phdye girme gibi bi şansım yok büyük ihtimal. Bi ara hedefimde tum vardı çoğu insan gibi ama bu forumda tum'un status biraz düşmüş gibi  . Ana plan, gelecek gördüğüm bir sektörde tum master sonrasında direkt sektöre atılmaktı. 

Ortalamam 3.32, maksimum 3.5e çekerim heralde o da baya zor olur malum 3ün 1i gibi bir dönem var önümde. Bu yaz iki staj yaptım ikisi de yurt dışı için bir şey ifade etmeyen yerlerde.

Master yapmak daha kısa olduğunda cazip geliyor çünkü olabildiğince sektöre hızlı girmek istiyorum. Master sırasında yapıcağım part time iş ne kadar tecrübe veya para sağlar kestiremiyorum bir de.

Iaesteden yurt dışında staj yapma gibi bir planım var faydası olur mu, 3ün yazı ne yapılmalı sizce.

Bir de cvde paper olmasından herkes bahsetmiş. Nasıl bir papera dahil olurum bilmiyorum. Hocalarla samimi olmak mı lazımdır, ortalamanın baya yüksek mi olması lazımdır vs. deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Aklımda fotonik bilgisayarlar veya yenilenebilir enerji sektörleri var geleceği olduğunu düşündüğüm için. Büyük ihtimal ai/mldeki rekabette de sağ kalamam. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabagool_Sevici_06 -- 18 Ağustos 2025; 13:40:49 >

• Is gorusmesinde hele ki yurtdisi icin diplomanin da not ortalamasinin da cok onemli oldugunu dusunmuyorum. Is sektorunde ne yapabilecegine bakarlar, kendini iyi ifade edebilirsen dilin de iyiyse, uygunsan alabilirler. Veya diplomayi aldiktan sonra iste almanya su sektorden su kadar adam aliyor vs gibi haberleri takip edip basvuru yapabilirsin uygun olana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.