Şimdi Ara

Bilkent ctis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazmayı düşünüyorum ama bölümün matematik eksiği var yandal matematik yaparsam eksiği kapatabilir miyim? Normalde ceng yazmayı düşünüyordum ama bu okulun mezunlarının aklımdaki yerden daha iyi yerlere geldiklerini gördüm siz ne düşünüyorsunuz bu bölüm hakkında?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Matematik yandal yerine seçmeli olarak alabilirsin istediğin dersleri. Bunu haricinde ctis güzel bir bölüm. Yazılım odaklı ve CS'te olup bu bölüme geçenlere şahit oldum. Genellikle yabancılardı ama yine de geçen oldu yani. Burada mühendislik ile kıyasladığımı düşünme ama siberciler falan daha yoğun olarak ctis'te. Eğer çok yüksek yaptıysan öğrenci kalitesinden dolayı üzülme ihtimalin olabilir çünkü düşük puanla da alıyor bildiğin üzere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım puan diliminde hangi okulu yazsam düşük öğrenci profiliyle karşılaşmam yüksek ankarada devletler tutmadığı için o yüzden bu mevzuyu aştım. Yazılımla liseden beri ilgilendiğim için bölümünde derslerini de çok beğendim. Ama yüksekokul olması gibi bazı etkenler kafamı karıştırıyor her ne kadar yakında fakülte olacağını söyleseler de

• İyi bir okul gelmiyorsa tam burslu yaz ama iyi bir sıralaman varsa %50 düşünüyorsan değmez.
  • Fakülte olursa fizik gibi temel dersleri vereceği için mühendislikten bir farkı olmaz diye düşünüyorum.
  • Yüksek okul olarak geçtiğini bilmiyordum. Bence bölüme çok takılma yazılımda her halükarda mülakatla işe alıyorlar genelde. Bazı iş ilanlarında mühendislik olarak aradıklarını görüyoruz elbette ama bilgisayarda iş biraz daha cv'ye ve becerilere kalıyor.

• Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için kanım ısındı bu bölüme baya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Endüstri
    2 yıl önce açıldı
    Bilkent Ctis Şiiri
    6 ay önce açıldı
    Hacettepe ceng vs Bilkent CTIS
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Up

• Sıralamanız kaç hocam?
  • Sanırım artık yüksek okul değil.
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Maalesef yığılma kurbanı olarak 57k

• Evet fakülte oluyor diye gördüm internet sitesinde.

• Link atar misiniz hocam ben goremedim de ?

• huysuzbiradam kullanıcısına yanıt
    www.ctis.bilkent.edu.tr
    CTIS - Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
    http://www.ctis.bilkent.edu.tr/tr/t_ctis_nameChange.php

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EF908E87

Maalesef yığılma kurbanı olarak 57k
    Yakınından geçmezdim hocam. Yarı burslu yazacaksın. Eğitim ücretleri devamlı artıyor, nereye varacağı belli değil. Bursun alınmasın elinden diye dersleri devamlı takip etmek durumunda kalacaksın. Bu can sıkıcı bir durum. Bazı derslerin hocasını sevmeyeceksin, ama orda zaman geçirmek durumunda kalacaksın. Veya hocanın hiçbir faydası olmayacak.
    İngilizcen iyi değilse hazırlık yakanı 2 sene bırakmayacak Bilkentte.
    Sosyal ortamı hiç ama hiç iyi değil.
    Doğu kampüste olması bir diğer dezavantaj.

Ben olsam.
    Kocaeli, Gazi, Uludağ, Medeniyet, Sakarya, Çukurova diye o sıralamalardaki Bilgisayar Mühendisliklerini yazardım. İlk seneden sonra çoğunlukla yurtta/evden derslerime çalışır bir şeyler öğenirdim.
    Bilgisayar okuyan oda arkadaşım oldu 1,5 sene. Bilgisayar keyifli bir bölüm, derse gitmiyor sabahtan akşama kadar bilgisayar başında bir şeyler öğrenerek geçiriyordu gününü. Dışarıdan gayet keyifli görünüyordu.
    Üniversite ismi elbet önemli, ama bilgisayarda kendi başına yaptıkların çok çok daha önemli.

• themontana kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Ücret konusunda haklısınız ama diğer yandan ankarada okumak istediğim için diğer seçeneklerim hep yarı bursluya çıkıyor. Şehir dışında okumak da seçeneklerin arasında tabiki ama yurt masrafları, ulaşım masrafları, ayrı yemek yiyeceksem onun ücreti vs vs bilkent kadar olmasa da oldukça yaklaşacak masraf ayrı eve çıkacaksam kira, mutfağı faturası interneti şusu busu yine yüksek bir miktar olacak. Ayrıca evde yemek yapma uğraşı ve enflasyon da cabası. Kısacası şehir dışında okumaya pek gönüllü değilim ama dediğim gibi seçeneklerim arasında var. Bölümünde dersleri ile ilgili kısım her yerde başıma gelebilir. Tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.