Şimdi Ara

bilkent %50 vs ankara hukuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dil tabi hocam. Bir de daha az kişi aldığı için hocalarla iletişim daha kolay. yoksa türkiyede hiçbir hukuk fakültesinin akademik kadrosu istanbul ve ankaradan daha iyi olamaz. Zaten bu okul dışında kalan hukuk fakültelerine bakarsanız bolca ankara hukuk ve istanbul hukuk mezunu hocalar görürsünüz.

Şu anda türkiyede devlet ünilerde en büyük eksiklik dil. Ancak ben 10 yıl içinde bunun çözüleceğini düşünüyorum. Ankara hukuk dekanı, okulumuzun 5 yıl içinde Türkiyede %100 ingilizce hukuk eğitimi veren ilk ve tek devlet hukuk fakültesi olacağını söyledi. 2 senedir YÖK komisyonlarında konuşuluyor ve değerlendirme yapılıyormuş. Ayrıca 2020 online tanıtım videosunda da ''Akredite çalışmamız sürüyor '' dedi. Bakalım süreç ne getircek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 19 Temmuz 2020; 20:19:54 >
  • Hocam derslerden dil öğrenmeye zaman kalıyor mu¿ Bir de sıralaması zamanla geriler mi sizce¿

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. sınıfta bolca zamanın var ama üst sınıflarda zor oluyor. Bu yüzden yazları çooook iyi değerlendir.

Bence EA komple geriler. Çünkü bu sene daha çok sayısalcı öne geçmiştir diye düşünüyorum. Nitelikli mfler ayt matı erken bitirmiştir bu sene. Dolsayısıyla sos1 çözen de olmuştur. Kontenjanlara bağlı birazda. Çünkü adalet bakanı ocak ayında hukuk kontenjanları azalacak demişti ancak bakalım ne çıkacak
  • Bilkent’e para veriyorsun ancak Ankara bedava. Dolayısıyla Bilkent > Ankara.

• Kanka biri 3500 alıyor diğeri 300 mü ne ..
    Zaten Koç Gsü Bilkent yazılır eğer gelmezse Aü ve İü yazılır diye biliyorum ben.
    Eğer maddiyat sıkıntın yoksa git ama verdiğin paranın hakkını vereceksen git.
    Gidip imkanlardan faydalanmayıp yatacaksan eğer o parayla araba,motor vs alırsın ..

• BratPitt kullanıcısına yanıt
    Hocam amacım zaten iyi eğitim ben sadece her ne kadar bilkentin eğitim kalitesinden şüphem olmasada aühfe gitmediğim için pişman olur muyum onu düşünüyorum.Bilkent çok övülüyor ama aradığımı bulamamaktan korkuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum 5 sene Bilkent'te 27k sadece okul ücreti ödesen toplam 135k yapıyor. O para eline geçebiliyorsa git biriktir bankaya falan at mezun olunca büro falan açarsın? İlla işine yarar o para. İngilizce dert olmamalı zaten internet diye bir şey var, yeterli görmezsen ücretli kurslar var. İnsan öğrenmek istedikten sonra öğrenir. Zaten hukuk Ankara'da da okunmayacaksa kapatıp gitsinler bölümü bir anlamı kalmıyor çünkü. En köklü hukuk fakültesi bile o haldeyse bölüm tarihe karışmıştır. Tabii bunlar benim düşüncelerim, her ne kadar sonuna kadar desteklesem de aradan cımbızla bir açık bulabilirsin. Sonuçta sen tercih yapacaksın, biz sadece görüşümüzü belirtebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 20 Temmuz 2020; 2:49:26 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız gerçekten ailemde de aühf mezunu var ama her yer o kadar karışık ki insanlar okula bakmıyor sırf torpilden referanstan dicle,kırıkkale mezunları önüne geçebiliyor.Benim derdim yabancı dil,staj elimi güçlendirecek bi okula gitmek gördüğüm kadarıyla Bilkent’te buna çok uygun.Devir böyle olmasa ben de isterim cumhuriyetin asırlık çınarında okumak ama artık her yer o kadar çok hukuk mezunu kaynıyor ki geleceğimle ilgili endişelerim var bu da beni biraz Bilkent’e itiyor.
    Edit:Bu arada yanlış anlaşılmayayım bu örnek verdiğim okullardan mezun olmuş çok donanımlı insanlar olabilir ben torpille iş halleden sürüye laf ettim burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JubLuffin -- 20 Temmuz 2020; 2:14:8 >
  • JubLuffin J kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtdışı düşünmüyorsanız-ki hukuk istediğinize göre düşünmediğinizi varsayıyorum- hala ingilizce dışında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Onun da bu kadar gerekliliğinin farkındaysanız dediğim gibi öğrenirsiniz zaten. Torpil konusuna hiç girmiyorum, benim veya sizin o konuda yapabileceği bir şey yok. Çok ince bir çizgi, ya o tür işlere dahil olursunuz ya da tam karşıtı bir tavır takinirsiniz. Ben karakterimden böyle aşağılık bir amaç için ödün vermem, siz de vermezsiniz. Geriye tek seçenek çalışıp gelinebilecek en iyi noktaya gelmek kalıyor.

• JubLuffin J kullanıcısına yanıt
    kanka iyi eğitimse ya Aühf ya da İühf o zaman.
    Başka seçenek yok gibi.
    Sırf dil için o kadar para verilmez.

• BratPitt kullanıcısına yanıt
    Zaten kontenjanı az olduğu için sıralamaları yüksek. GSÜ Fransızca eğitim vermese ve Ankara kadar öğrenci alsa sıralamaları Ankara’dan geri olur. Tabi bu benim düşüncem,bu düşüncem ne kadar doğru bilen biri açıklığa kavuştursa iyi olur.

• İşte kanka olay da tam orda ya ..
    Hem Fransızca eğitim veriyor hem de kontenjanı az bunla öyle basite indirgenecek şeyler değil GSÜ için..
    Öyle düşünürsek emiin ol bak emin ol Boğaziçi üninin hiçbir şeyine karışma sadece konumunu bi Anadolu şehrine al bak nasıl düşer o taban puanlar :)) Yani yerleşke bile bu kadar önem arz ediyor.

• Yanlış mantık. Bilkent ve Gsü, öğrenciler tercih listesi yaparken AÜ'den yukarıda oluyor genellikle. Eğer Bilkent ve GSÜ daha çok öğrenci almaya başlarsa sıralamaları evet geriler fakat bilkent 3k olduysa Ankara hukuk 10k olur. Çünkü ankara' ya 3kdan giren adam artık Bilkente girecek ve AÜ gerileyecek. Az alıyor ondan AÜHF'den önde kapatıyor diye bir şey yok. Tercih listesinde yüzde 80 daha yukarıdadır bu iki okul ve dolayısıyla daha çok alsalar dahi önde kapatırlar. Aynısı top 3 vakıf okulunun neredeyse her bölümü için geçerli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.