Şimdi Ara

bilkent %50 bilgisayar müh ya da burslu ctis (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav şimdi ne desem bilemedim. Bundan bir yıl önce diğer ünilerden ctis'e çok laf atan olunca savunmuş ve ctisçi ilan edilmiştim :)

Hocam sen benim durumu biliyorsun yazılım işlerini ek olarak kendi çabamla yürütmeye çalışıyorum. Benim bölümle birleştirebilirsem proje yönetimi ve smilasyon alanında iyi ilerliyebilirim diye düşünüyorum ondan sektörle alakalı araştırmalarımı falan yaptım yoksa uzman değilim cs konusunda

Ama tabii bu adamlar gayet iyi düzeyde özellikle Georgia Institute of Technology ve University of texas austin'e giden adamların üni çok iyi. Zaten ben öncesinde de demiştim yeniden söylüyorum bu bölümden mezun oldun şunları yapamazsın diye bir durum yok yapan yapıyor yazılım alanında. etiketi de cebine koyunca bir rampa gibi sıçrayabiliyorsun

Tkr Hocam neden bu kadar triggerlanmış anlamadım gerçi üsttekinin mesajı tam okumadım ama tartışma sırasında yazılmış cümleler sanırsam yazdıkları. yoksa ne bilim bu attığın iyi cv li adamların karşısında böyle konuşmaz o da. Yani bölümü kötüleme babında konuşuyorum. Galiba bir ctis mat dersini aşağılamış bide bölümü kapatırdım falan demiş (yeni açılacak bölüme hepimiz karşıyız orası ayrı :)) bunları sağlıklı bir akılla ctis çiye söylediğini sanmıyorum tamamen tartışma havasından dolayı çıkan sözler.

Bir çok ctis çi tanıdığım olduğunu söylemiştim zaten 105 dersine falan hakimim de disctmat çözmedim hiç bilmiyorum ama şunu söyliyim mesela mat 101 102 benim en kolay verdiğim derslerdendi fakat birine "bu bir kandırmaca çok basit bir ders yapılmış" demem yani zorlananlar illaki var çünkü. ve de yani hiçkimseye senin bölümü kapatmak lazım denmez bunlar çocukça laflar. Gerçi dediğim gibi sağlıklı bir kafayla normal hayatta kendisinin de bunları demeyeceğine inanıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• @The Killing Road hocam ABD doktoraya kabul alıp 2. Senenin sonunda ayrılmak istersek yüksek lisansı vermezlerse direkt Türkiye’ye mi postalıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet hocam artık araştırma ve polemiğe girme faslını geçmek lazım, bölüm güzel ve potansiyeli yüksek. Düşük profilli eski öğrencilere göre de güzel cvler var. Artık forumda takılıp tartışmalara girmemek lazım. Sıralamama yazılabilecek en iyi yerdi yazdık.

ctis isteyenler de internetteki bilgi kirliliğine bakmasın. Mezunlarla, hocalarla konuşun, linkedin'da takılın ona göre kararınızı verin.

Profiller güzel bunlara lafim yok ama bu bolum 90lardan beri var, senede 50 kisi desek 1500 kisiden 5 tane profil de cikar zaten. Boston top 100 bir okul degil ama kendisini inanilmaz tebrik ediyorum, hangi alanda calisacagindan bagimsiz undergraddan bu curriculum ile phd kabulu alabilmek muhtis bir is, bir yere başvuracaksaniz ulasip direkt sopsini isteyin. Uotli abi de ayni sekil. Ha tabi cherrypick yaparak bolumu bambaska yerlerde gormemek lazim, (burada sayma sureci var) bilkent ee bachelor veya masterdan stanforda giden ve benim hayatimda iletişim kurduğum 14 kisi saydim, bu bilkent eeden cikan herkesi stanforda yolluyoruz mu demek, hayır tabi ki. Veya benim doktorayi iktisattan yapicak olmam bilkent eenin iktisat akademik kariyer icin super bir secim oldugu anlamina gelmiyor vs vs

Amcalarin kariyerler iyi ama mezuniyetten 10 yil sonra alinacak bir masters kabulu undergrada degil ise bakar (bu olayin analogu mbb nin surekli ivy ye mba postalamasi, bunlar bounluyum diye gitmiyor veya benzeri 2000ler tcmb de vardı).

Abi yok o discrete dersi harbiden matematige hakaretti ya, adini bari intro to discrete koysunlar. Bence okuldaki math132 bile olmasi gerekenden fazla yumuşakken bu dersi bilemiyorum yani, boyle verecegine verme daha iyi. Bu bu arada sadece bu ders icin degil, eecilerin aldigi prob&statin stat kismi da fecaat mesela, boyle seyler olmamalı. 101 102 bence de cok zor derslwr değildi ama bu dersin olayi bu zaten, default intro textbookindan isliyorlar, yapacak bisey yok (ha bana versen ben oyle bi intro to calculus yazarim ki orası ayri )

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin

• GhostKiller38 G kullanıcısına yanıt

En ufak fikrim yok valla, ama uste vizs giris için cikisi baglamiyor. Paran varsa bi şekilde takilmaya devam edebiliyorsun sanırım is guc arayarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 18 Temmuz 2024; 22:35:36 >

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam 5 tane sadece benim attığım, linkedin'da onlarca güzel cv gördüm. bir de bölümün eski öğrenci profili de malumunuz. 2022 girişliler mezun olmaya başlayınca o zaman daha iyi göreceğiz, çok daha ciddi başarılar çıkacaktır. misal benim sıralamamı yapıp da ctis'ten mezun olan kimse yok. ama 2023'te bölüme girmek istesem giremiyorum.

boston'dan kabul alan kişiyle bir arkadaş konuştu, nus'tan da phd kabulü almış.

valla benim ilgimi çekmiyor bu phd mevzuları, erkenden sektöre girip iyi para kazanmak istiyorum, belki abd'ye gidiş için master kovalarım.

ctis ile bilkent ee'yi kıyaslamamak lazım. curriculumdan bağımsız birine ülkenin en zekileri giriyordu diğerine meslek liseli tipler. ama artık öyle değil.

• Aslinda benim argumanimin sebebi de buradan geliyor, öğrenci profili onceden dusuktu ve buna bagli olarak mufredat bolumun aslinda yapabilecegi tavana kiyasla inanilmaz hafifti. Simdi sen buraya uni sinavi mathini fulleyen adam alip teorik olarak zorlamazsan o adam da kendini kasmayacak zaten hallederim diye, tatminsizlik ve kendini daha yukarı cikarma mevzusundan bir uzaklasma olacak ki bu bence çok ciddi bir handikap (ki bu argümanı endustriye bile uzatabiliriz belki de elektronikten daha fazla matematige ihtiyac duymalarina ragmen çoğu okulda ikinci sinif muamele gordugu icin). Bu bölümde sürekli yukarı zorlamak da ayri bir is, cs bolumunde gidip assembly ile kodlatmayi hala yapabilirsin çünkü senin oradaki amacin bak işlemcilerde registerlara boyle boyle yaziliyor, sen de soyle soyle islem yapiyorsunu ogretmek, daha high level veya modern bir dil gelse bile eskide kalman sana burada eksi yazmiyor bu yuzden de o zorlayici bandi bir kez buldun mu omur boyu rahatsin. Ama ctis ben isi bitirecegim amaciyla kurulmuş bir bolum oldugu icin atiyorum (bu muhtemelen güzel bir örnek değil ama fikri veriyor umarim) websitesini once frontpagede duz html ile yazdiriyordun, html5 geldi update, yeni bir dil veya htmli codeless yapma teknigi cikti sektörde artik bu var derse yine update, bu da oldukca zor bir sey. Bu zorluk yuzunden aslında anlayabiliyorum bolumdeki derslerin bir muhendislik dersi gibi asla zorlayamacagini (yapabilen biri cikarsa direkt rektörlüğe verelim zaten okulu kalkindirir), bu olay yuzunden ogrenci kalitesi artisi bence sandığımız kadar lineer bir etki yaratmayabilir. Yaratirsa ne ala, iyi insanlarin yetismesi hee turlu olumlu bir sey sonucta (ki bolumun bence varlığı hala hata olsa da ben ise giricem sadece bunu bunu yapicam yandan calisicam diyorsa bulunmaz nimet ama bu profillere bolum acacaksak eğitim sistemini 0dan yazip hep dedigim meslek yüksekokulu konseptini olmasi gerektigi gibi uygulamamiz lazim ki o cok uzun bir tartışma konusu). Ama lutfen belli basli surekli degismeyen (matematik, veya bi java dersiniz vaemis sanirim kodunu bilmiyorum sınava gec girip arkadasim a çekmişti) derslerin zorluk seviyesini bu kitle degisimi ile duzenlesinler cunku bolumu cok rahat tutmak bir derecede de öğrenciye hakaret.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Benim bu paragraftan anladığım
    Seneye logic design sağlam öğrenmek lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam biriyle karıştırıyor olabilirmisiniz.. olsa olsa CS ler ile CTIS den hangisi denildiğinde CS demiştirim . iyi bir ünvnin. Bilgisayar Mühendisliğini kazanacak bir puan aldıysan öncelik CS demiş olabilirim. halende arkasındayım zaten. Ha son 2-3 yıldır iyi puan(9k-3k gibi vs..vs) almıs öğrencilerimizin bölüme girişleri ile bence çok daha iyi seviyeye doğru gidiyor..

siz ctis mi okuyorsunuz? bundan mı icerlediniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 19 Temmuz 2024; 10:34:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

artmis sanirim

15 burslu, 51 %50 burslu, 31 ucretli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.