Şimdi Ara

Bilkent 2011 Girişliler. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
1
Favori
15.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Arkeoloji Bölümü

Arkeoloji, insanlığın kültürel ve tarihsel geçmişine ışık tutan, bulgularıyla ilk çağlar ile günümüzü birbirine bağlayan bir daldır.

Arkeoloji Bölümü'nde Anadolu, Mısır, Yakın Doğu, Orta ve Doğu Akdeniz bölgelerinin arkeolojisi, sanatı ve kültürleri, tarih öncesinden Orta Çağ'a uzanan bir çerçevede işlenir. Öğrenciler, her çağın sosyal, sanatsal ve mimari atmosferini tanıyarak yetişirler. Bu doğrultuda coğrafya, tarih, antropoloji, çizim, fotoğrafçılık, müze eğitimi ve kültürel varlıkların korunması üzerine dersler alır, kariyerlerine en kapsamlı şekilde hazırlanırlar. Eski uygarlıkların dillerini de öğrenerek, yaptıkları çalışmaların dönemlerine daha da yakınlaşırlar.

Bölümün öğretim kadrosu, akademik birikimlerinin yanı sıra pratik çalışmalardaki tecrübeleriyle de ön plandadır. Öğretim üyeleri rehberliğinde Hatay- Kinet Höyük'te yürütülen kazılar, öğrencilerin teorik bilgilerini deneyime dönüştürdüğü çalışmalardır. Bölümün yakın geçmişteki Samsun'un Vezirköprü- Oymaağaç köyü kazılarında heyecan verici sonuçlar elde edilmiş, Kuzey Anadolu'daki ilk Hitit bulguları olan çivi yazılı belgeler ile bir Hitit tapınağının kalıntıları ortaya çıkarılmıştır.

Öğretim üyeleri, kaleme aldıkları ve katkıda bulundukları kitaplarla da öne çıkmaktadır. Bu yapıtların içerikleri tarih öncesi toplumlardaki unvan simgelerinden Truva antik kenti buluntularına, Anadolu'da arazi kullanımlarını etkileyen inançlardan çamur tuğlalı binaların etnografik kökenlerine yayılmaktadır.

Arkeolojik kazılarda ele geçen eserlerin tarihlendirilmesi ve incelenmesinde bilimsel analiz ve ölçüm tekniklerinden de faydalanılmaktadır. Arkeometri başlığı altında toplanan bu yöntemler, insanlığın kültürel gelişimini aydınlatmada arkeologlara yardımcı olmaktadır. Bilkent Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, eski Anadolu medeniyetlerinde madencilik ve maden kullanımı üzerine arkeometrik araştırma projeleri de sürdürmektedir.

quote:

Mezunlar, geçmiş uygarlıkların yaşam biçimleri, ticari ilişkileri, ekonomik, kültürel ve sanatsal yapılarına dair birikimlerini üniversitelerin lisansüstü programları ve akademik kadrolarında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, turizmin çeşitli kollarında, müzelerde ve kültürel araştırma kurumlarında değerlendirebilmektedir.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/ibef.html#arkeoloji

Bunu okumuştum zaten

• @ênigma
    bence o bölüm hocaları ve öğrencileriyle iletişime geçmelisin.
    Kendi bölümüm dışındaki bölümlerin iş imkanlarını açıkçası pek bilmiyorum.
    Tercih döneminde Bilkent'e gelip öğrenci ve hocalardan bilgi alabilirsin mesela.

veya Bilkent Bilgi Hattına ait 0532 755 2929 nolu telefona "Arkeoloji İş imkanları" diye mesaj atarsan sana döneceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 27 Kasım 2011; 12:59:53 >
  • quote:

@ênigma
    Tercih döneminde Bilkent'e gelip öğrenci ve hocalardan bilgi alabilirsin mesela.

veya Bilkent Bilgi Hattına ait 0532 755 2929 nolu telefona "Arkeoloji İş imkanları" diye mesaj atarsan sana döneceklerdir.

Evet ben de öyle yapmayı düşünüyordum.Teşekkürler bilgilendirmeler için.
  • quote:

@ênigma

Bu arada okulun %50 burslu ücretleri yıllık 9550 TL değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ênigma
    Bu arada okulun %50 burslu ücretleri yıllık 9550 TL değil mi?

Evet şu anda öyle. Her yıl okul ücretleri yeniden belirlenir. Bilkent'te en fazla tüfe kadar bir artış olur.
  • Evet Beyler ECA sonuçları açıklandı 90 la geçmişim ben sonuçları görelim
  • 80'le inte geçtim

@TheReVolTeC hangi kurdasın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

80'le inte geçtim

Bende INT e geçtim hocam,BUSEL a girerken millet çok zor felan diyordu,kesin kalıcaksın istediğin kadar çalış geçemesin felan dediler,ama hepsi yalanmış be busel ın hiçbir zorluğu yok günlük 30 dakika ders çalışan adam için.
  • beni harcadılar

55 ile elm de kaldım 70 le girmiştim sınava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 3 Aralık 2011; 20:20:24 >
  • Genel not ortalamasını 3.5 ve üzerinde tutup farklı bir bölüme geçmek isteyen arkadaşların gitmek istediği bölümün puan türünde puanı oluşmuş olması ve Türkiye'de herhangibir üniversitenin ilgili bölümüne puanının yetiyor olması lazım Yani LYS ye girmemişseniz LYS ile öğrenci alan bölümlere geçiş yapamazsınız bu durumda.
  • Pre Faculty'deyim 63le geçtim. :)
  • Valla Şuan Interdeim yavaştan TOEFL sınavına hocanın da yardımıyla hazırlanmaya başladım bakalım şu 2-3 ay baya bi kasıp Toefl vermeyi düşünüyorum ama bakalım yea
  • Bilkent 2011 girişli siyaset bilimi öğrencisi, PREFAC de okuyorum şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkishredneck

Bilkent 2011 girişli siyaset bilimi öğrencisi, PREFAC de okuyorum şu an.

Lan Aliiiiiiiiiiiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 17 Ocak 2012; 17:16:55 >
  • Burda ne işin var lan cimbomlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheReVolTeC

quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

80'le inte geçtim

Bende INT e geçtim hocam,BUSEL a girerken millet çok zor felan diyordu,kesin kalıcaksın istediğin kadar çalış geçemesin felan dediler,ama hepsi yalanmış be busel ın hiçbir zorluğu yok günlük 30 dakika ders çalışan adam için.

upper forever prefac never :):) bnce busel çok kolay bölümde adamın pestilini çıkarıyolar. hazırlıktayken bölümdeki arkdaşlar hep hazırlığın kıymetini bilin derlerdi inanmazdım 3. sınıfa geldik ne demek istediklerini şimdi anlıyorum :):)

• Arkadaşlar %50 burslu olarak gelmeyi düşünüyorum mütercim tercümanlığa. Sorum olacak. Puanlarda 2011 yılında aşırı bir düşüş var. 288 puan benim için hiç zor değil. 460 üstü rahat rahat yapabiliyorum dil1de. Ama 2010 a 2009a baktığımda puanlar 460ın üzerinde. Neden böyle bir düşüş oldu? Bu sene de olur mu sizce? Çok acil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aelin-uial

Arkadaşlar %50 burslu olarak gelmeyi düşünüyorum mütercim tercümanlığa. Sorum olacak. Puanlarda 2011 yılında aşırı bir düşüş var. 288 puan benim için hiç zor değil. 460 üstü rahat rahat yapabiliyorum dil1de. Ama 2010 a 2009a baktığımda puanlar 460ın üzerinde. Neden böyle bir düşüş oldu? Bu sene de olur mu sizce? Çok acil.

tam paralı bölümü kaldırıldığı için olsa gerek. bu sene de büyük ihtimal böyle olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

Orijinalden alıntı: Aelin-uial

Arkadaşlar %50 burslu olarak gelmeyi düşünüyorum mütercim tercümanlığa. Sorum olacak. Puanlarda 2011 yılında aşırı bir düşüş var. 288 puan benim için hiç zor değil. 460 üstü rahat rahat yapabiliyorum dil1de. Ama 2010 a 2009a baktığımda puanlar 460ın üzerinde. Neden böyle bir düşüş oldu? Bu sene de olur mu sizce? Çok acil.

tam paralı bölümü kaldırıldığı için olsa gerek. bu sene de büyük ihtimal böyle olacaktır.

Teşekkürler

• puanım yeterse kimya bölümüne gelmek istiyorum. bu bölüm hazırlıksız 4 yıl mı ? ayrıca forumda bilkent kimyada olan varmı
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.