Şimdi Ara

Biliyor muydunuz(Almanya ordusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya ordusundaki bilgisayarların işletim sistemleri "Linux".Sebebide ABDliler tarafından kurcalanamamasıymış.Linux hangi ülkenin ürünü bilmiyorum ama Almanlar zekilik yapmışlar.

• almanya ordusunu amerika kontol ediyor işletim sistemleri farklı olsa neye yararki
  • Ne bakımdan kontrol ediyormuş
  • bnm bildiim kdrıyla 2. dünya savaşından sonra yapılan anlaşmalar gereği japon ve alman ordularına sınırlamalar getirildi, ağır ilah türünden asker sayısı falan bakımından, bu yüzden bu ülke ordularını denetim altında tutuyor amerika die biliorm
  • Evet, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya ordusundaki asker sayısına limit getirildi.Şu anda Alman ordusunun kendine has bir sürü özelliği var(silah, teknoloji...vs).Lazer topu geliştirmekteler.Denemeler yaptılar, yapıyorlar.Yanlış hatırlamıyorsam bu top 1-10km çapındaki alandaki elektronik mekanizmaya sahip tüm cihazları bozuyor.Ama uçaklara etki etmiyor.Ordumuzun kullandığı G3 silahlarıda Almanların yapımı.MP5'te, ki ABD'de kullanıyor bu silahı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

Almanya ordusundaki bilgisayarların işletim sistemleri "Linux".Sebebide ABDliler tarafından kurcalanamamasıymış.Linux hangi ülkenin ürünü bilmiyorum ama Almanlar zekilik yapmışlar.

Linux herhangi bir ulkenin veya kisinin degildir...Dunyanin her bir kosesinden binlerce yazilimcinin ortaklasa gelistirdigi bir yazilimdir...
  • Microsoft gibi bir ABD'linin değil yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bnm bildiim kdrıyla 2. dünya savaşından sonra yapılan anlaşmalar gereği japon ve alman ordularına sınırlamalar getirildi,

o sınırlandırılmalar yakın tarihte kalktı..
  • ilginç
  • @face1tr

Atom bombası yapamıyor Almanlar.Yassah.

>>>Yani bu Linux tek bir kişinin elinde değil Microsoft gibi.O yüzdende sıkıldıkca kurcalamak mümkün değil(mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 1 Temmuz 2006; 4:45:52 >
  • quote:

Ornegin Uludag Universitesinde Pardus adinda bir isletim sistemi uretildi...Tamamen linux tabanli...

pardus 'un uludağ universitesiyle uzaktan yakından bi ilgisi yoktur..
  • Bilmiyordum da biliyormuş edasıyal girdim topice sonra hakketen bildiğimi farkettim ki Rusya da Rusça bi linux kullanıyor diye biliyorum. Hatta geçenlerde forumda İsrailin de alırı fiyattan ötürü microsoftu terkettiğini okumultum.
  • quote:

Linuxun kurucusu Linus Torvalds bir Amerikali..

hayır, finlandiyalı..
  • amacım başka olsa inan msjımın sonuna koymazdım, yakardım bi cigara şeklimi kor bilip bilmeden konuma derdim. ama inan ayrı yazmanın sebebi bu değil.. gecenin bi yarısı dikkatimi msjına veremedim. aklıma geldikçe yazdım..
  • Yani o zaman devlet birimlerinin bilgisayarlarında Linux kullanması daha mantıklı.Ne dersiniz?

Arkadaşlar lütfen kırıcı tartışmalara girmeyelim
  • quote:

Yani o zaman devlet birimlerinin bilgisayarlarında Linux kullanması daha mantıklı.Ne dersiniz?

Evet arkadasim...Cok daha mantikli...Hem maliyeti kismak hem de guvenlik acisindan linuxa gecilmesi cok daha avantajli...
  • Geçenlerde bir TV kanalında hotmailin ajan bir mail adresi oduğundan bahsediliyordu.Microsoft'da işletim sistemlerinin içine çeşitli programlar ekleyerek bilgi sızdırabilir(bence).
  • quote:

@face1tr

Atom bombası yapamıyor Almanlar.Yassah.

>>>Yani bu Linux tek bir kişinin elinde değil Microsoft gibi.O yüzdende sıkıldıkca kurcalamak mümkün değil(mi?)

atom bombasını almanlar buldu, geliştirdi, needeyse hazırdı ama amerikalılar bi adım erken attı. tabiki yapılan anlaşmalar, protokoller uyarınca almanların bir atom bombası yapması yasak. ama şuda var. emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkmakta yasak. ama nedir, kimse kemeri takmaz. ?!?
    ee tabiki atom bombası emniyet kemeri örneği kadar basit bi olay değil ama almanlar isteyecekte yapamayacak.. bence bu çok saçma olurdu.. bi şekilde gerekli gördülerse yapmışlardır yapıyorlardır.(bence)

üstelik adamlar o kadar aşmışki artık atom bombası kadar dünyayı ayağa kaldırmayan ama bi o kadarda güçlü silahlar yapabiliyorlar. bence atom bombası çok da garekli bi silah değil.. günümüzde türkiyede 70 tane atom bombası olduğu söyleniyor.(amerikanın) ama türk halkı bunu yeni yeni öğreniyor. üstelik bu gizli saklı bir bilgide değil.

demek istediğim adamlar istedikten sonra yerin dibindede alplerin eteğinde de illaki biyerde atom bombası yapıyordur. neyse ben yatıyorum artık.. accaip uyku kastı..

• Atom bombasını Almanlar bulmadı, geliştirmedilerde.Aynştayn(Kendisi Musevi'dir)ında içinde bulunduğu bir grup bilim adamı 2. dünya savaşını bitirmek için yaptıkları çalışma sonucunda bulunmuştur.Bu çalışma ABD'deki bir yer altı üssünde yapılmıştır...Bu konu ile ilgili sınıf gezisi yapmıştık.

Ayrıca emniyer kemeri olayı denetlemenin iyi olmadığı yerlerde çiğnenir.ABD'nin birçok askeri üsse sahip olduğu Almanya'nın bu tür bir silah geliştirmesi sıkar biraz.Ayrıca NATO ve AB ülkesi olan Almanya'nın bu silaha ihtiyacıda yoktur.Ama sonuç itibariyle sıkar biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 1 Temmuz 2006; 5:11:03 >
  • quote:

Yani o zaman devlet birimlerinin bilgisayarlarında Linux kullanması daha mantıklı.Ne dersiniz?

zaten çoğu devlet linux kullanıyor. ama nedir.. bill amca türkiyeye ziyarete geliyor neden geliyor ?!?!? bizde diğer aklı selim ülkeler gibi linux a geçmeyelim diye. devlet dairelerindeki süper mario oyununu bile çalıştıramayan içinde windows yüklü makinaların her birinden ayrı ayrı amerikaya bill amcaya lisans parası gidiyor. her ay, her yıl...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.