Şimdi Ara

Bilinmeyen MAC Adresi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modem arayüzüne giriş yapıp baktığımda benim bilgisayarım haricinden bir MAC adresi daha var diğer bütün cihazlarımı kapatarak baktım. İnternetimi başka birilerimi kullanıyor acaba?
    Ayrıca modemi resetledim 2 defa. Hatta wifi şifresini bile değiştirdim ama o adres gitmedi bir türlü.

• 1. si daha önce giriş yapmıştır ip kira süresi dolmadığı için hala görünür default olarak 3600 sn geliyor çoğu modemde bir kaç saat sonra bak düşmüş olur 2. si modem şifrenizi krmış birisi wps pin numarasını almış kopyalamıştır veya kırdığındaki denediği pin her neyse yani modemin pin numarası elindeyse sen istediğin kadar şifre değiştir o tekrar girer wps kapat ve ondan sonra şifre değiştir ne kadar program olursa olsun wpa wifi şifreleri 2 şekilde kırılıyor wps ve handshake yöntemi ile hepsinin temeli aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHM

1. si daha önce giriş yapmıştır ip kira süresi dolmadığı için hala görünür default olarak 3600 sn geliyor çoğu modemde bir kaç saat sonra bak düşmüş olur 2. si modem şifrenizi krmış birisi wps pin numarasını almış kopyalamıştır veya kırdığındaki denediği pin her neyse yani modemin pin numarası elindeyse sen istediğin kadar şifre değiştir o tekrar girer wps kapat ve ondan sonra şifre değiştir ne kadar program olursa olsun wpa wifi şifreleri 2 şekilde kırılıyor wps ve handshake yöntemi ile hepsinin temeli aynı

Şimdi benim ne yapmam lazım modemin kontrolü başkasına geçtiyse. Modemin ve routerin yenisini mi almam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarCryTek -- 18 Ocak 2016; 12:25:11 >
  • Cihazı reset atıp sıfırla sonra cihazın wifisi açıksa kapat sonra dışarıdan erişim olabilecek yerleri örneğin wps gibi kapat. Sonra cihazın giriş şifresini değiştir. Wifi şifresini değiştir. Wifiyi gizli hale getir. Mac adresi filtreleme yap. Cihaza ip adresi aralığı belirle. O ipleride modemden sabit ip yap ve iplerede hangi cihazlar internete girecekse onların mac adreslerini ekle. Yani cihaz sayısı kadar ip adresin olsun. Bunların dışında bir cihaz ip alamayacağı için internet bağlantısı olmaz. Bunlar faydalı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainfh -- 18 Ocak 2016; 12:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainfh

Cihazı reset atıp sıfırla sonra cihazın wifisi açıksa kapat sonra dışarıdan erişim olabilecek yerleri örneğin wps gibi kapat. Sonra cihazın giriş şifresini değiştir. Wifi şifresini değiştir. Wifiyi gizli hale getir. Mac adresi filtreleme yap. Cihaza ip adresi aralığı belirle. O ipleride modemden sabit ip yap ve iplerede hangi cihazlar internete girecekse onların mac adreslerini ekle. Yani cihaz sayısı kadar ip adresin olsun. Bunların dışında bir cihaz ip alamayacağı için internet bağlantısı olmaz. Bunlar faydalı olur..

Usta okurken daha yoruldum :) Nasıl yapacam ben bunları. Eyvallah yinede işin rast gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarCryTek -- 18 Ocak 2016; 13:20:55 >
  • Evet biraz uğraşmak gerekiyor. Ben herşeyi yazmak istedim. Cihazında bunları yaparsan güvenliğin bir derece iyi olur. Cihazının modeli ismi nedir. Arayüzüne bakmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainfh

Evet biraz uğraşmak gerekiyor. Ben herşeyi yazmak istedim. Cihazında bunları yaparsan güvenliğin bir derece iyi olur. Cihazının modeli ismi nedir. Arayüzüne bakmak lazım.

2 tane var birbirine bağlı hangisi modem bilemedim ama modem arayüzünde huawei yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.