Şimdi Ara

Bilgisyarımın geç açılma sorunu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda geç açılma sorunu var arasıra bilgisyarım geç açılıyor
    normal şartlarda xp açılırken 6-7 saniyede açılan bilgisayar bazen 1 dakika kadar beni bekletiyor açılamıyor
    İşin tuhaf tarafı her zaman yapmıyor her zaman yapsa donanım uyumsuzluğu var diyecem ama genelde hızlı açılıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhayal_etx -- 13 Aralık 2007; 14:13:55 >

• windowsu hızlandırmanın yolları diye konular var ararsan oralarda gayet ii acıklıyorlar
  • Son zamanlarda virüs, spy, trojan taraması yaptırdınmı? Ayrıca başlangıçta açılan ama lüzumsuz gördüğün programları açmayabilirsin. (Başlat>çalıştır>msconfig yaz gerisini halledersin) registry temizliği yapan programlardan kurarak bir temizlik yapabilirsin vs. vs. Sonuçta bunlarda makina bir noktaya geldimi tepki veriyorlar eğer gereken bakımı ve temizliği yapmazsan.
  • eger son zamanlarda yeni programları yukleyip kaldırdıysan register kayıt yeri cok sismistir bundan dolayıda sistem acılırken windows ana register dosyalarını yuklerken bu dosyalardan dolayı arasıra donguye girebilir,sen eger sisteminde trojen veya viruslerden suphe etmiyor isen internette ulabilecegin winaso (bu herzaman tercih ettigim regiter duzenleyicisidir) veya windows advance optimizer programlarından biriyle genel bir duzenleme yap tabii programları full olarak bulup kullanmayıda unutma
  • virüs taraması yaptırdım ve açılınca fazla program çalışmıyor ben gereksiz leri kapatım
  • "Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur." derler. registry temizliği yapan programlardan bir tane kur güzel bir temizlik yap. Bu konuda registry mechanic prog. öneririm. PC ne gerekmedikçe ve işine fazla yaramadıkça fazla program kurma. Biraz bu konularda forumda araştırma yaparsan pc in daha iyi olacaktır.
  • ne yaptıysam olmadı
    bu yeni geldi içinde pek bişey yokkende yapıyodu bunu
    ama serviste halledemediler
    hard disk uyumsuz dediler ama
    niye o zaman genelde hızlı açılıyor
    ama kafasına esince açılmıyor .
    anakart asus M2N4-SLI Amd soket
    Hard disk segate 320 gb sata II 16 mb ön bellekli destekliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msconfig ayarlarından gereksiz gördüğün programları kaldır, temp ve prefech klasörlerini boşalt. sık sık defrag yap. ve mutlaka microsoft bootvis programı ile açılışı optimize et.
  • İşletim sistemini ve bilgisayarının özelliklerini söylermisin o zaman. Ona göre konuşalım ve çözüm önerisi sunalım.
  • Asus M2N4-SLI anakart
    AMD 4400 işlemci
    Kingston 1+1 GB ram
    320 segate hard disk sata2
    MSİ 1950 pro ekran kart
    Asus DVD RW sata2
    Kasa Everest 400 watlık kasa
    Logitec kablosuz klavye mause seti
    Philips 19WV LCD monitor
  • arkadasım bı de su programı dene mutlaka arasındakı farkı goreceksın scan dııyp sonra cıkanları ısaretle fıx checked de bılgısayarı kapat ac sorunun cozulur ama yınede cozulmezse vırus taramsı ve regıstyı temızle.programa ıhtıyacın olursa pm at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caxe -- 6 Mart 2008; 17:30:11 >
  • CCleaner
  • bootvis tek geçerimtıkla
  • bnde de aynı anakart var aynı sorun bende de var ilk zamanlar hızlıydı ama sonra windows açılırken 1 dk ye yakın bekletiyo ve bi çömzüm bulamadım
  • CCleaner bende var bide Registry Mechanic programları kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.