Şimdi Ara

Bilgisayarın Kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda herhangi bir oyunu açınca -özellikle yüksek grafik isteyen oyunlarda daha hızlı gerçekleşiyor- oyunun belli bir anında ansızın bilgisayar kilitleniyor. Yani o kilitlenen ekranda kalıyor ve hiçbir şekilde ne fareyi hareket ettirebiliyorum ne de o ekrandan çıkabiliyorum. Hoparlörü açtığımda ise "dırrr" diye ses geliyor. Tek çözümü bilgisayarı kapatmakta buluyorum. Bilgisayarı kapatıp açınca ise oyunu açmadığım halde tekrar masaüstünde ya da internette dolaşırken kilitleniyor. Mesela şu an için yaklaşık bir aydır oyunları sildim ve oynamıyorum. Kilitlenme sorunuyla karşılaşmadım. Oynadığım zamanlar kasayı açıp iyi bir şekilde temizledim ve işlemcinin termal macununu yeniledim. Sorun devam etmişti. Harddiske bad sector taraması için HD Tune programıyla hızlı bir tarama gerçekleştirdim ama sorun bulmamıştı. Bilgisayarı toplayalı üç seneyi geçti. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

• Yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar?
  • ekran kartı sürücüsünü güncellediysen eski versiyona geri dönmeyi deneyebilirsin. Bazen yapılan güncellemeler uyumsuzluk çıkartabiliyor. Ekran kartı fazla ısındığı için yapıyor olabilir onu da bi kontrol edebilirsin
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası güncellemeden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sorun aşamasında birkaç defa güncellemiştim. Aynı sorun devam ediyordu. Ama dediğiniz gibi ekran kartı ısındığından dolayı olabilir. Termal macununu yenilersem sorun düzelebilir. Aldığım günden beri ekran kartının termal macununu değiştirmedim.
  • Msi afturber ile oyun oynarken donanımların sıcaklıklarını kontrol edebilirsin. Muhtemelen aşırı ısınıyor işlemci ya da ekran kartı. İşlemcinin macununu yeniledikten sonra olmuşsa işlemci soğutucusunu iyi takamamışsın demektir. İşlemciyi çıkart, tekrar tak ve soğutucunun işlemciye yapıştığından emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 17 Ağustos 2017; 11:33:57 >
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Sorun olduğu için işlemcinin termal macununu degiştirdim. Sorun yine devam etti. Yakın zamanda denerim programı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatan sistemin açılmaması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.