arkadaşlar bilgisayarımın hızını nasıl öğrenebilirim.
bilgisayarın hızı derken tam olarak neyi kastettin açıklarmısın..
Masa üstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp özellikler i aç burada işlemci ve rem bilgilerini bulabilirsin, Yada Everest Proğramı ile tüm donanım bilgilerine erişebilirsin.
Benchmark yazılımları ile ölçersin.3DMark en popüler benchmark yazılımıdır.
hasok arkadaşımızın dediği gibi everest programıyla test edebilirsin
yeni bir sistemin varsa 3dmark05 veya 3dmark06 biraz daha eski ise 3dmark03 benchmark yazılımlarını kullanabilirsin
evt coook iyibir yontem 466 da yaklasık 35-40 dakka suruyordu
o dediğin anca işlemci hızını ölçmeye yarar
quote:
Orjinalden alıntı: svideoz
sen ce arkadaş neyin hızını soruyor sabitdiskin donuş hızınımı ?
quote:
Hızlı olmasında en büyük etkenlerden birisidir zaten işlemci haksızmıyım
ekran kartı,ram,chipset,hdd hızı mesela yeterlimi yoksa hala tek önemli olan işlemci hızı demeye devam edecek misiniz?
İşlemci,ramin hızı,single veya dual kanal çalışması,ekran kartı,hdd sata-pata oluşu,(dönüş hızı),powersupply bunların hepsi bir arada sistemin hızını belirler.İyi bir işlemciyi nomane bir ram basit bir ekran kartı ve kötü bi chipsetle kullanıldığınızda uygulamalarda aynı performansı nasıl elde edebilirsiniz sorarım
quote:
ekran kartı,ram,chipset,hdd hızı mesela yeterlimi yoksa hala tek önemli olan işlemci hızı demeye devam edecek misiniz?
arkadasım burda işlemcinin hıznını sordugunu dusunerekten boylebir cevap verdik simdi bana yukarıda yazdıklarından sadece birtanesının hızını sorsam mesela chipsetin hızını bana soyleye bilirmisin (senın kıde olur).Bak fu forumda yuzlerce kisivar ve burda biz birbirimize yardım ederken iki seye dikkat ediyoruz kisinin sordugu soruya ve cevaplara zaten kısı sotu sorar ken onun bilgisayar bilgisi ortaya cıkıyor mesela bu arkadaş (bilgisayarın hızını nasıl olce bilirim) simdi bu arkadasın rutbesi ne olursa olsun bilgisayar bilgisinin cok fazla olmedıgını anlıyoruz buyuzden onu fazla zorlamayacak aklını karıstırmayacak basit cevaplar vermeye calısıyoruz bilmem anlatabildim mi.
quote:
Orjinalden alıntı: apocaliypse
quote:
sen ce arkadaş neyin hızını soruyor sabitdiskin donuş hızınımı ?
Allah'da seni güldürsün...
işte anlaşamadığımız nokta o zaten arkadaş o soruyu sorduğunda sen işlemci hızını düşünüyosun ben tüm sistemin yani tüm donanımların hızını düşünüyorum
ayrıca chipset mevzusuna gelirsek bir 845 chipset ile 875 chipsetin veri hızlarının aynı olduğunu düşünmüyorsundur sanırım
quote:
ayrıca chipset mevzusuna gelirsek bir 845 chipset ile 875 chipsetin veri hızlarının aynı olduğunu düşünmüyorsundur sanırım
bak işte bunu soylemeye calısıyorum sen biliyorsun e ben biliyorum ama kerkez bilmiyor olatı basite indirgemek lazım sen bunu cok az bilen birine anlatmaya calısıyorsun bilmem demek istediğimi anladın mı.Saygılar
Bu durumda sizce hangi bilgisayar daha hızlıdır? 1. Makina diyeni evire çevire döverim
Bilgisayarın hızı sadece işlemci hızı ile belirlenmez. Anakart, işlemci, bellek, ekran kartı, hatta HDD. Bunlar komple bir sistemin bileşenleridir. İsterseniz işlemciniz şu ana kadar üretilen en hızlı işlemci olsun. Bellekler veya anakart veriyolu bu işlemciye ayak uyduramıyorsa yemişim ben o işlemciyi.
Oysa benchmark programları (3D Mark 03-05 veya 06) komple sistem konfigürasyonunun hızını skor yöntemiyle verir.
Detaylı anlatım için sana teşekkür ederim söylediklerimiz umarım herkes için açıklayıcı olmuştur.