Şimdi Ara

Bilgisayarın hard diskleri okumama sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba arkadaşımın asus x541 model bilgisayarı temizleyelim dedik. Anakartı söktük, fanı temizledik, macunları yeniledik vs.
    Sonra ise bilgisayar harddiskleri okumaz oldu. Başka harddiskide okumuyor, okusa bile windows yükleme ekranına geliyor geldikten sonra biçimlendirmiyor. Bi mahalle tamircisine gösterdik harddiskler bozuk dedi. Başka bilgisayarcıya götürdük ilk başta ram dedi, sonra ekran kartı dedi, sonra işlemci dedi.(ama sorun işlemciden kaynaklı sanmıyorum)
    Ama üzerindeki harddiskleri başka bilgisayar görüyor. Daha önce aynı bilgisayarı 4-5 kez aynı şekil temizledik hiç sorun çıkmamıştı.
    Acaba sorun neden kaynaklanır?
    Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manchester United -- 22 Haziran 2019; 12:43:0 >



  • ramlari çıkar silgi ile yazı siler gibi baglantı yerlerini sil.bataryayı çıkar power tusuna 20 saniye basılı tut adabtör takılı olmayacak. fan baglantısını kontrol et. Tekrar dene
  • birde hazır açmışken bios pilini cıkar 5 dakka bekle tak....bios ayarlarına ulasabiliyor iseniz live cd ile cd den açıp hdd ye ulasmaya çalısın. live cd ile acılır ise zaten buyuk ihtimal sorun hdd dir
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Daha önce bay bir laptop söküp temizledim ilkkez başıma böyle bir şey geliyor. Bios'da falan bir kaç ayar yapınca harddiski okuyor ama bu seferde boot etmiyor, format bölümünde biçimlendirme yapmıyor.
  • Manchester United kullanıcısına yanıt
    statiklenme fılan olmustur. live cd ile açmayı deneyın bırde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.