Şimdi Ara

Bilgisayarın açılış süresi çok mu uzun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa laptop aldım ve açılış süresi bana gereğinden fazla uzun geldi. Yaklaşık 10 yıldır bir kasayı kullanıyorum ve o kasa daha hızlı açılıyor. Almışken iyi birşey olsun diyerek asus'un n550jk model laptop'unu aldım.

    Açılış süresi: 1 dakika 16 saniyede şifre yazma yeri geliyor. Şifreyi yazıp yeniden süre başlatıyorum ve 35 saniye sonra masaüstü görünüyor. Masaüstündeki simgelerin resimlerinin ve görev çubuğundaki simgelerin kendine gelmesi de 1 dakika 14 saniye sürüyor. Toplam 3 dakika gibi birşey ediyor ve bunlardan sonrada masaüstüne, görev çubuğuna veya bir simgeye sağ tıkladığımda uzun bir süre bekletiyor. Bu beklemelerinde geçmesi 3 dakika 30 saniye gibi birşey ediyor. Toplamda bilgisayarın kullanılabilir hale gelmesi 6.30 saniye ediyor. 10 yıllık bilgisayar bile bundan çabuk açılıyor.

    Ne yapmamı önerirsiniz? Bilgisayarın içinde oyun vb. büyük yer kaplayan dosyalar var ve yedekleyebileceğim harddiskim yok bu yüzden garantiye vermeye korkuyorum.

    Şimdiden herkese teşekkür ederim.







  • hayır hiç normal değil, onarım araçlarını kullanın birde bir ayar var açılışı hızlandırmak için çekirdek hızından faydalanarak uçuruyor ;)
  • 3st3rg0n kullanıcısına yanıt
    onarım araçları nedir nasıl kullanılır kısa bir bilgi verebilir misiniz ve o açılış hızlandırma olayı nasıl oluyor? intel i7 aldık o kadar bi işe yarasın.
  • hasanalp44 kullanıcısına yanıt
    i7 ise dediğim ayar sayesinde 3 kat daha verim alırsın 1 dk da açılıyorsa 15 sn ye kadar iner açılış. onarım araçları advanced system care iş görür ama katılımsız yükle yanı pro.
  • Bilgisayarımda çok şey var demişsin
    Görev yöneticisinden başlangıçtaki programların resmini atarmısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TrNova kullanıcısına yanıt
    Çok şey var demedim çok yer kaplayan dosyalar var dedim. Program pek yok. Bir kaç tane oyun var (Gta 5, Dota 2, Cs:Go gibi). Cs orjinal sonra yükleyebilirim fakat gta 5 orjinal değil ve yükleme dosyası yok. Ayrıca Gta 5'i geçtim diğer oyunları indirmesi bile sıkıntı. 75 gb akk koymuşlar birşey indirmesek bile video, film, dizi derken internet kalmıyor zaten.

    Biraz da özel dosyalar var onlar yer kaplıyor.
  • TrNova kullanıcısına yanıt
    Ayrıca başlangıçda açılan çoğu şeyi kapattım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ssd alarak sistem hızlandırabilir
  • -toraman- kullanıcısına yanıt
    Ben düşünemedim sanki ssd almayı. 3 bin lira verip aldığım bir bilgisayar 6 dakikada açılıyor diyorum. Bir de ssd ye para vermek istemiyorum. İleride belki alabilirim ama şimdilik bu soruna çözüm arıyorum
  • Benim konuma yazmışsınız servisten geldi benimki harddisk arızalanmış değiştirip gönderdiler ilk aldığım gibi hiç bir ücret almadılar garantide olduğu için umarım düzelmiştir yada düzeltirsiniz .
  • Bilgisayarının açılış hızı bilgisayarın açılması ile açılan program sayısına da bağlıdır.

    1-Başlata "msconfig" yaz ve enter'a bas

    2-Açılan pencerede başlatma sekmesine gel

    3-Bu kısımda gereksiz olan programlardaki tikleri kaldır



    Ayrıca bu yöntemde var ne kadar işe yarar bilmem





  • sisteminde 5400 rpm lik bi hdd var o yüzden yavaş açılıyor ssd almanı öneririm
  • mirketdestek M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam ama sorun kalmadı. Uzun süre baya uğraştım en sonunda düzeldi. 13-15 saniye arasında açılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanalp44

    Teşekkür ederim hocam ama sorun kalmadı. Uzun süre baya uğraştım en sonunda düzeldi. 13-15 saniye arasında açılıyor.

    naptında düzeldi onuda bi yazsaydın iyiydi!!!
  • ps3xbox360 kullanıcısına yanıt
    baya bi işlem yaptıktan sonra düzeldi. Tam olarak hangi işlem etkiledi anlayamadım. Üssteki 2 videoyu uyguladım. Tüm sürücüleri kontrol ettim bazılarını silip baştan yükledim vb. Hangi işlemden kaynaklı anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.