Şimdi Ara

bilgisayarımın yeterli kapasitesi olmasına rağmen oyun çok kasıyor oynanmıyor hatta lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 10 ay çnce topladığım bir bilgisayar var : 8 gb ram i ve 4 gb ekran kartı var windows 8.1 kullanıyorum 3.30 GHz işlemcisi var. Sistem iyi olduğu halde neden bu kadar kasıyor mesela lol de 30 fps yi geçmiyor(en düşük ayarlarda).Şu an win 8.1 pro var ama önceden win 7 vardı ve kasmıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Dağ

Merhaba arkadaşlar 10 ay çnce topladığım bir bilgisayar var : 8 gb ram i ve 4 gb ekran kartı var windows 8.1 kullanıyorum 3.30 GHz işlemcisi var. Sistem iyi olduğu halde neden bu kadar kasıyor mesela lol de 30 fps yi geçmiyor(en düşük ayarlarda).Şu an win 8.1 pro var ama önceden win 7 vardı ve kasmıyordu.

Sistemi açık bir şekilde yazmamışsın öncelikle onu biraz açık yazmalısın.

Oyun ayarlarına bak bi. Max fps tarzı birşey olması lazım onu sınırsız veya yüksek birşey yap.

Oyuna sağ tikla ve uyumluluk sorun gidericiden win7`ye göre ayarla.

Sisteminde herhangi uyumsuz birşey yoktur diye tahmin ediyorum çünkü win7 de sorun yok demişsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarın güç ayarlarına bak. güç tasarruf modunda olmasın. oyunlarda bazen nvidia devreye girmiyor ona dikkat et. nvidia denetim masasından oyunlarda nvidia ile kullan seçeneğini seçtiğinden emin ol.
  • 8 gb ekran kartları çıktı onlardan almalısın
  • Ozan Dağ O kullanıcısına yanıt
    Sistem özelliklerini tam olarak, eksiksiz yazarsan sevinirim.

Ram DDR3'mü DDR2'mi frekans hızı kaç

4 gb ekran kartı'nın Marka ve modeli nedir. Atıyorum MARKASI Nvidia modeli Geforece Gt970.

İşlemcinizin marka ve modeli de nedir.

Power supply kat Watt.

Anakart modeli.

Bu bilgileri tam olarak girerseniz aklımızda bir fikir oluşabilir.

Onun dışında oyunlardaki problemlerin bir çoğu doğru ekran kartı sürücülerinin kurulmamış olmasıdır. Ekran kartı sürücünüz son çıkan güncel bir sürücü olabilir ama bu bütün oyunları güncel diye güzel oynatacağı anlamına gelmez. Bazı oyunlar özellikle eski bir sürücü sürümü ile daha iyi çalışabilir.

Sürücü dışında arkadaşında dediği gibi güç seçeneklerinden bilgisayarınızın yüksek performansa ayarlı olduğundan emin olun. Dengeli yada güç tasarruflu bir mod seçili olduğunda bilgisayarın bütün parçalarına giden güç azaldığı için tam kapasite çalışmazlar bu da performans düşüklüğüne neden olur.

Monitörünüzün ekran tazelem hızını da bir kontrol ederseniz iyi olur. Eğer 60 veya daha yüksek bir tazeleme hızında çalışabilecekken, bu 30 veya daha düşük hızlara otomatik ya da sonradan ayarlanmışsa görüntü olarak baya kötü bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Şimdilik kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    ekran tazeleme kısmı sanırım fps oluyor bende pek bilgili değilim bu konularda ama o bölümü nerden bulacağım kardeşim? denetim masası falan m? search bölümüne yazınca çıkmıyor:D
  • hasanalp44 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yardım için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistem Özelliklerini Detaylıca Yazarsan Sorunun Neden Kaynaklandığını Söyleyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.